ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΣ Ή ΖΟΥΖΟΥΝΙ;


Πιο ποιητικά δεν μπορούσε να διαλυθεί το παραμύθι της κλιματικής αλλαγής πάνω στο οποίο η όζουσα παγκοσμιοποίηση είχε στήσει ένα μεγάλο αρυθμόν προγραμμάτων.

Τα ποίηματα του στρατηγού εκτός από την ομορφιά που εκλύει ο έμμετρος λόγος, αποκαλύπτει αληθειες που πονούν το Παγκόσμιο σαθρό σύστημα.

  • Πληρώνουμε πρόστιμο ρύπων γιατί τοCO2 θερμαίνει τον πλανήτη (περιεκτικότης του ατμοσφαιρικού αέρος σε CO2 0,003)
  • Ο ΟΗΕ λόγω κλιματικής αλλαγής επιτρέπει την ελευθέρα διακίνηση των λαθρομεταναστών, οι οποίοι τώρα γίνεται προσπάθεια να θεωρηθούν ως μειονότητες (6.000.000)
  • Ετοιμάζουν νέα εμβόλια γιατί η υπερθέρμανση …του πλανήτη αναδεικνύει νέους ιούς
  • Θέτουν περιορισμούς στην κτηνοτροφία των αγελάδων για να μας ταίσουν συνθετικό κρέας
  • Θέτουν περιορισμούς βάρους κλπ και ετοιμάζουν ειδικά σκευάσματα τρισεκατομμυρίων για την ανθρωπότητα κλπ

Πολλοί είδαν τον αιφνίδιο χειμώνα αλλά ουδείς δεν σκέφθηκε να το συνδέσει με τα σενάρια της Παγκόσμιας απάτης. Λόγω της δήθεν κλιματικής αλλαγής την οποία αποχωρήσαντος του Προέδρου Τραμπ οι καλικάτζαροι πρόκειται να χρησιμοποιήσουν για να διαλύσουν την ανθρωπότητα.

ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΣ Ή ΖΟΥΖΟΥΝΙ;

Ο πανίσχυρος άνθρωπος , αυτός ο «υπεράνθρωπος» που όλα νομίζει ότι τα έχει νικήσει, μέσα σε λίγο χρόνο ηττήθηκε τρις κατά κράτος από τη Φύση  . Αυτή τη φύση που την περιφρονεί καθημερινώς και  με τις πράξεις του την υποβιβάζει και τη  χλευάζει.

Πρώτον, ηττήθηκε από ένα αθέατο δια γυμνού οφθαλμού ιό, τον κορωνοιό , ο οποίος τον εξευτέλισε  και πιο πολύ τις αλαζονικές  υπερδυνάμεις.

Δεύτερον, διέψευσε     τις φαρμακοβιομηχανίες-κολοσσούς που έφτιαξαν το εμβόλιο και πριν ακόμη το κυκλοφορήσουν ξεπεράστηκε από τις πολλαπλές μεταλλάξεις του ιού

Τρίτο  πλήγμα κατά των μεγαλόσχημων περιβαλλοντολόγων και ειδικών οι οποίοι προβλέπουν  την υπερθέρμανση του πλανήτη και τώρα όλο το βόρειο ημισφαίριο έχει γίνει  αρκτική ζώνη και ο χιονιάς έφθασε ως την αφρικανική έρημο και το Ισραήλ.

Εκ των ανωτέρω συνάγεται  ότι κανείς δεν είναι ανώτερος από την  Φύση. Στους Ορφικούς Υμνους οι σοφοί πρόγονοι μας σέβονταν και  τιμούσαν τη Φύση όπως θα δείτε κατωτέρω:

« Θεά Φύση μητέρα και πατέρας  των πάντων…εσύ δαμάζεις τα πάντα και είσαι ακατανίκητη …υπεράνω όλων των θεών…είσαι το τέλος χωρίς να έχεις τέλος…είσαι πατέρας του εαυτού σου(αυτογέννητη) …τρέφεις τα πάντα και έχεις αυτάρκεια…επίγειος αρχόντισσα και θαλασσινή….βοηθός στην παραγωγή… τροφός και βυζάστρα της ζωής…εσύ κτίζεις και δημιουργείς…κινείσαι σαν γρήγορο ρεύμα με αδιάκοπο στροβιλισμό… κινείσαι κυκλικώς και διαρκώς μεταβάλλεις μορφήν …ατρόμητη που δαμάζεις τα πάντα …αποπνέεις φωτιά αιωνία ζωή και αθάνατη πρόνοια…τα πάντα είσαι εσύ…αλλά σε παρακαλώ θεά μου να μας φέρεις με τις ευτυχισμένες εποχές ειρήνην υγείαν και πολλαπλασιασμό των»

Σήμερα Τρίτη (16/2)  ο χιονιάς χτυπάει ανελέητα για δεύτερη  ημέρα   την Αττική. Διέκοψε    το συγκοινωνιακό,   τηλεπικοινωνιακό  δίκτυο, το  ηλεκτρικό ρεύμα , το ηλεκτρονικό (διαδίκτυο) την   ύδρευση, παραγωγή κ.α   Ακινητοποίησε τα πάντα ,  τραίνα, αεροπλάνα, πλοία  και καθήλωσε τους ανθρώπους στα σπίτια τους.

Η διακοπή  του ρεύματος  μας έριξε στο μαύρο σκοτάδι και στο πολικό ψύχος ,   ακύρωσε την κινητή τηλεφωνία- την κορωνίδα της τεχνολογικής μας εποχής- μαύρισε  και τη μικρή οθόνη . Για λίγο μας έφερε στη θέση του πρωτόγονου ανθρώπου χωρίς όμως να έχουμε τα φυσικά ψυχικά και άλλα εφόδια που διέθετε εκείνος για να αντιμετωπίσει την πείνα, τη δίψα , το κρύο και τις κακουχίες.

Τότε αντιλήφθηκα ότι ο δήθεν πολιτισμένος άνθρωπος     και η τεχνολογία του που χθες (18/2) προσεδάφισε στον Αρη το εκπληκτικό “Perseverance” δεν είναι υπεράνω της Φύσεως .  Αδυνατεί να προβλέψει τις  ακραίες  καταστάσεις και ακόμη χειρότερον να τις αντιμετωπίσει  .

Υπάρχει όντως κάποια υπέρτερη από τον άνθρωπο πρόνοια η  οποία ρυθμίζει    τα πάντα και μπορεί να τα καταστρέψει με  πυρηνικό ολοκαύτωμα,  θεομηνία , πλημμύρα , σεισμό , λοιμό , λιμό,   καταποντισμό, παγετώνα ,  μετεωρίτη ή και με κάτι άλλο απρόβλεπτο. Κάποιες εμφανείς προειδοποιήσεις τις αγνοούμε και τις περιφρονούμε.  Ενώ βλέπουμε τις ενδείξεις ότι οδεύουμε στο χείλος του γκρεμού (οικονομικού, πυρηνικού, πληθυσμιακού, πολιτισμικού , τεχνολογικού κ.α) προχωρούμε ακάθεκτοι στο ίδιο μονοπάτι και ασφαλώς θα αυξήσουμε  την αστάθεια  με την τεχνητή νοημοσύνη.

Από τότε που ο άνθρωπος απομακρύνθηκε από τη φύση και άρχισε ανεξάρτητη και αφύσικη πορεία προς το άγνωστο με τον τεχνολογικό πολιτισμό του τα παθήματα δυναμώνουν και πληθαίνουν.  Τον  τελευταίο καιρό   στα ευαίσθητα αυτιά   των ειδικών και των ποιητών άρχισε να σημαίνει δαιμονιωδώς η  σειρήνα   συναγερμού .

Αυτές τις στιγμές που γράφω αυτές τις γραμμές έχουμε διακοπή  του ηλεκτρικού ρεύματος ,   νέκρωση του Η/Υ , της μικρής οθώνης , αδυνατώ να έλθω σε επαφή με τον έξω κόσμο καθώς στο κινητό μου εξαντλήθηκε η μπαταρία, το ψυγείο δεν λειτουργεί και ορισμένα ευαλοίωτα τρόφιμα κινδυνεύουν να   καταστραφούν, αδυνατώ να πάω στο πολυκατάστημα αλλά και να πάω δεν λειτουργεί λόγω διακοπής   ρεύματος, τα  κάτω άκρα άρχισαν να παγώνουν, καθώς πέφτει απότομα η θερμοκρασία μετά την διακοπή της θέρμανσης . Το  πεύκο έξω από το παράθυρο μου φορτώθηκε επικίνδυνα με χιόνι και κινδυνεύει να πέσει στο σπίτι  ενώ  τα βόρεια προάστεια και η Εύβοια είναι βυθισμένα στο χιόνι.  Αυτή η κατάσταση δεν είναι πρωτόγνωρη σε μένα. Μου θύμησε την κατοχή με την ουσιώδη διαφορά ότι τότε δεν είχαμε ούτε ψωμί ούτε αναμέναμε κάποιο «μάνα» εξ ουρανού.

Φταίει για πολλά πράγματα η Πολιτεία που δεν έχει ανανεώσει και εκσυγχρονίσει   ορισμένες παλαιές  υποδομές  και κυρίως δεν «κλάδεψε» καμία κυβέρνηση  την Λερναία Υδρα της Γραφειοκρατίας.

Ευθύνη έχουν και όσοι  έχτισαν  μέσα στα δάση και δεν έχουν κάνει πρόβλεψη    να αντιμετωπίσουν  τους κινδύνους που κρύβουν αυτοί  οι  οικισμοί( ελλιπείς υποδομές , πλημύρες,  πυρκαγιές, χιονοπτώσεις , δύσκολη άμεση βοήθεια , απομόνωση,  ληστείες κ.α) Έπρεπε τουλάχιστον να έχουν ενα ελαφρό εκχιονιστικό μηχάνημα ,  ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος  , πετρέλαιο, νερό, ξύλα, σπίρτα, τρόφιμα (ξηρά τροφή) κάποια  φάρμακα ένα όπλο κ.α

Ώστε να απαρνηθούμε την τεχνολογία και να επιστρέψουμε στην πρωτόγονη ζωή; Αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει ποτέ να γίνει. Η υπέρβαση της σημερινής τεχνολογίας ώστε να μας οδηγήσει κοντά στη φύση, στην αυτάρκεια , την υλιστική και ενεργειακή λιτότητα, την οικονομία, την  απλότητα, την ομορφιά, στην ψυχο-πνευματική ανύψωση, στην οικολογία, την αυτονομία, την ενσυνείδητη δημοκρατία, τον περιορισμό των γεννήσεων  (στον τρίτο κόσμο) και τέλος στην θεραπεία των τραυμάτων που έχουμε κάνει στη φύση και στο φυτικό και ζωικό βασίλειο  ώστε να επανέλθει στα φυσιολογικά της επίπεδα. Εμπόδια μπαίνουν οι ανταγωνισμοί των υπερδυνάμεων , οι εξοπλισμοί, τα κράτη παρίες που βρίσκονται εκτός διεθνούς   δικαίου(Τουρκία), η αδυναμία του ΟΗΕ προς επιβολή της διεθνούς  τάξεως , η έλλειψη αλληλεγγύης κ.α . Το Ισλάμ είναι  θρησκεία μίσους και ολοκληρωτικό πολιτικό σύστημα(κατακτήσεων , εγκλημάτων , τρομοκρατίας και αλοιώσεως των  δημοκρατικών θεσμών) δεν έχει θέσει στον σύγχρονο κόσμο. Λίαν επικίνδυνοι για την διεθνή ειρήνη και ασφάλεια σήμερον είναι αυταρχικοί ηγέτες  ( Ερντογάν, Κιμ Γιογκ Ουν κ.α) και δυστυχώς η διεθνής κοινότητα δεν αντιλαμβάνεται ότι εκτρέφει ναζιστικά «θηρία» τα οποία θα αιματοκυλίσουν και πάλι τον κόσμο.

Αμφικτύων

19/2/ 2021

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

http://amphiktyon.org

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s