Ηρεμία πριν την …καταιγίδα. Ποιος είναι ο Q?

Tο Twitter αναστέλλει μόνιμα λογαριασμούς που προωθούν τη θεωρία QAnon. Τι είναι το QAnon? Ποιος είναι ο Q?

Tο Twitter αναστέλλει μόνιμα λογαριασμούς που παραβιάζουν τους κανόνες του σχετικά με τη θεωρία συνωμοσίας διαδικτύου QAnon.

Ο αμερικανικός κολοσσός της κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε επίσης πως θα σταματήσει να συστήνει περιεχόμενο που συνδέεται με την QAnon και θα μπλοκάρει ηλεκτρονικές διευθύνσεις (URL) που σχετίζονται με αυτήν,  έτσι στο εξής το περιεχόμενό τους δεν θα μπορεί να «μοιράζεται»
προκειμένου να μη διαμοιράζονται στην πλατφόρμα του.

Όπως αναφέρει το BBC, πρόκειται για μια θεωρία συνωμοσίας την οποία ασπάζονται υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου Τραμπ.
Οι αναστολές αυτές αναμένεται να επηρεάσουν περίπου 150.000 λογαριασμούς στο Τwitter.
το Twitter μπλοκάρει χιλιάδες λογαριασμούς, για να καταπολεμήσει τα fake news.
Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης Twitter επικαλείται τις πολιτικές του κατά της συμπεριφοράς που μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη εκτός σύνδεσης (“behaviour that has the potential to lead to offline harm”)
Το crackdown αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την NBC News , η οποία αποδίδει την κίνηση σε «αύξηση της παρενόχλησης που στοχεύει σε υψηλού προφίλ κριτικούς του προέδρου».
Ένας εκπρόσωπος του Twitter, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, για να αποφύγει την παρενόχληση, είπε στον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ότι, η εταιρεία έχει ήδη καταργήσει περισσότερους από 7.000 λογαριασμούς QAnon τις τελευταίες εβδομάδες.

[“These accounts are engaging in behaviour that is designed to further the spread of content that has resulted in clear and well-documented informational, physical, societal and psychological offline harm,” the spokesperson added.]

«παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση και αποφασίσαμε ότι απαιτούνται πλέον πρόσθετες ενέργειες -σύμφωνα με τους κανόνες του Twitter- για τη διαχείριση ανεπιθύμητων μηνυμάτων και πλατφορμών (spam and platform manipulation)  καθώς και την καταχρηστική συμπεριφορά.»
Μια έρευνα που διεξήχθη από τον προοδευτικό ιστότοπο Media Matters αποκάλυψε πρόσφατα ότι 53 υποψήφιοι για θέση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ έχουν προωθήσει τη θεωρία συνωμοσίας QAnon.
Η θεωρία υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος Τραμπ βρίσκεται σε πόλεμο με μια παγκόσμια ισχυρή ελίτ που λατρεύει τον Σατανά, ελέγχει τον κόσμο και διαχειρίζεται ένα δίκτυο παιδοφιλίας.
Περισσότεροι από 60 σημερινοί και πρώην υποψήφιοι του Κογκρέσου έχουν προωθήσει και υποστηρίζουν τη θεωρία QAnon, σύμφωνα με μια μέτρηση του Media Matters , ενός προοδευτικού ερευνητικού ιστότοπου που παρακολουθεί τα συντηρητικά μέσα.
Αν και ορισμένοι από τους υποψηφίους έχουν γίνει viral για  ισχυρισμούς – συμπεριλαμβανομένης της θεωρίας ότι η Beyoncé προσποιείται ότι είναι Μαύρη και διακινεί σατανικές αναφορές στη μουσική της – λίγοι από αυτούς έχουν οποιαδήποτε πιθανότητα να εκλεγούν.
Τι είναι το QAnon;
Η θεωρία συνωμοσίας του QAnon βασίζεται στην πεποίθηση ότι ο κόσμος διευθύνεται από μια ισχυρή ομάδα κακών πολιτικών και διασημοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των Κλίντον, των Ομπάμα, των Μπους, του Τζορτζ Σόρος και των διασημοτήτων του Χόλιγουντ, συμπεριλαμβανομένων των Oprah Winfrey και Tom Hanks.
Οι οπαδοί του QAnon πιστεύουν ότι ο Πρόεδρος Τραμπ το γνωρίζει αυτό και πολεμά ενάντια σε ένα παγιωμένο « deep state » γραφειοκρατών εντός της κυβέρνησης για να τους φέρει στη δικαιοσύνη.
«They call the moment when the Clintons and other members of the cabal will be arrested “The Storm,” a term inspired by an offhand comment Trump made during an October 2017 photo-op with high-ranking military officials and their spouses. “You guys know what this represents?” Trump asked the news media. “Maybe it’s the calm before the storm.”
Η θεωρία συνωμοσίας έχει σχεδιαστεί από μια ανώνυμη φιγούρα γνωστή ως Q – πιθανότατα μια ομάδα ανθρώπων – που αφήνει κρυμμένα μηνύματα για τους οπαδούς του, να αποκρυπτογραφήσουν στον ιστότοπο 8kun (το Q είχε προηγουμένως δημοσιεύσει στο 4chan και 8chan).
Οι οπαδοί του Q πιστεύουν ότι, μόλις πείσουν τους άλλους, θα υπάρξει μια «Μεγάλη Αφύπνιση». (“Great Awakening”)

Μια δημοσκόπηση του Pew Research Center που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο διαπίστωσε ότι το 76% των Αμερικανών δεν είχε ακούσει καθόλου για το QAnon, το 20% είχε ακούσει λίγο για αυτό και το 3% είχε ακούσει πολλά.

Οι οπαδοί του QAnon πιστεύουν ότι το Q είναι μια ομάδα στρατιωτικών αξιωματούχων υψηλού επιπέδου που υποστηρίζουν τον Τραμπ,
η ταυτότητα των ατόμων πίσω από το Q έχει αλλάξει με την πάροδο των ετών.
Κατά μία έννοια, οι βασικές αρχές της θεωρίας QAnon δεν είναι καινούργιες.

Στις 28 Οκτωβρίου 2017, η πρώτη  Q drop was δημοσιεύτηκε στο 4chan.  η Q έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 4.500 μηνύματα από τότε.

Ποιος είναι ο Q;

Στις 28 Οκτωβρίου 2017, κάποιος που ονομάζεται Q άρχισε να δημοσιεύει μια σειρά κρυπτικών μηνυμάτων στο φόρουμ διαδικτύου 4chan με τίτλο “Calm Before the Storm”

Ο Q ισχυρίστηκε ότι ήταν ένας υψηλόβαθμος κυβερνητικός  υπάλληλος στην  Q clearance (a United States Department of Energy security clearance with access to classified information)
με πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες,  που είχε λάβει εντολή να δημοσιεύσει διαρροές πληροφοριών κατευθείαν στο 4chan
Το 2018,  το  περιοδικό Time έθεσε τον Q ως ένα από τα 25 πιο σημαντικά άτομα στο Διαδίκτυο. Μετρώντας περισσότερα από 130.000 σχετικά βίντεο συζήτησης στο YouTube, το Time σημείωσε την ευρεία προσέγγιση των θεωριών του συγγραφέα και την προβολή των οπαδών του.
η QAnon θεωρία στοχεύει διασημότητες που θεωρεί ότι συμμετέχουν στην αντι-αμερικανική συνωμοσία και περιστρέφεται γύρω από την κεντρική πεποίθηση ότι πίσω από τα παρασκήνια, ο Τραμπ κάνει πραγματικά κάτι καταπληκτικό και  ηρωικό.

Μέχρι στιγμής, ο Τραμπ δεν έχει σχολιάσει δημοσίως το QAnon,
ωστόσο ο Πρόεδρος προκάλεσε περαιτέρω διαμάχη όταν ένας από τους κορυφαίους φανατικούς της θεωρίας συνωμοσίας, ο Michael William Lebron (γνωστός ως Lionel), δημοσίευσε μια φωτογραφία δική του και της συζύγου του δίπλα στον Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο, με τίτλο «απλά δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουν αυτή τη βαθιά τιμή. »

Ο Lebron, γνωστός ως διαδικτυακός Lionel, είναι «προσωπικότητα του YouTube και των κοινωνικών μέσων που εμφανίζεται στο Russia Today ως πολιτικός και νομικός αναλυτής», αναφέρει το CNN .
«Ο πρόεδρος Τραμπ καταδικάζει και καταγγέλλει οποιαδήποτε ομάδα που θα υποκινήσει βία εναντίον άλλου ατόμου και σίγουρα δεν υποστηρίζει ομάδες που θα προωθούσαν αυτόν τον τύπο συμπεριφοράς»
Αυτή την εβδομάδα η Apple κατάργησε από το «store» της μια εφαρμογή QAnon που παρείχε ενημερώσεις από την κοινότητα. Η εφαρμογή είχε έναν τεράστιο αριθμό λήψεων, κατατάσσοντας στις 10 κορυφαίες εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις στις ΗΠΑ και την πρώτη θέση στην κατηγορία ψυχαγωγίας.
Η πιο δημοφιλής θεωρία  της κοινότητας είναι ότι ο Q είναι κάποιος στη διοίκηση του Trump, ένας χαρακτήρας τύπου Michael Flynn (the son of former national security adviser Michael Flynn)  ή ακόμα και ο ίδιος ο Trump.
Μια άλλη θεωρία είναι ότι ο Q είναι στην πραγματικότητα «μια σκιώδης φιγούρα «shadowy military intelligence figure»  που στρατολόγησε τον Trump για την προεδρία», λέει ο Mike Rothschild του Daily Dot.
Άλλες, πιο συνηθισμένες θεωρίες σχετικά με την ταυτότητα του Q αφθονούν, αλλά «δεν υπάρχουν πολλά πειστικά στοιχεία που να δείχνουν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση», λέει ο Sommer του Daily Beast.



s o u r c e  

3 σκέψεις σχετικά με το “Ηρεμία πριν την …καταιγίδα. Ποιος είναι ο Q?

  1. Ελληνίδες – Ελληνες
    για να μην πέφτετε θυματα Μ.Μ.Ε και πολιτικων συμμοριων, για να μην ζείτε σε λήθαργο.!!!

    Ν.Δ. 142/1969: Ἡ πρώτη δια­­κήρυξις κυριαρχίας στήν ὑφα­λοκρηπίδα

    Στίς 13 Μαρτίου 1969 ὁ Γεώργιος Παπαδόπουλος τόλμησε ὅτι δέν εἶχε τολμήσει κανείς ἡγέτης ἀπό δεκαετίας: Στό ΦΕΚ 48 δημοσιεύτηκε τό Ν.Δ. 142/69 «Περί ἐρεύνης καί ἐκ­μεταλλεύσεως τοῦ ὑποθαλασσίου καί ὑπολιμνίου ὀρυκτοῦ πλού­του». Τό περιεχόμενό του ἦταν παραπάνω ἀπό σαφές:.. περισσότερα > https://ello.co/velos/post/7t0qll4zsa0belzz-rlqaw

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s