Ποδήλατο εναντίον Κορονοϊού στη μάχη~ η Ελλάδα και ειδικά η επαρχία εκτός…

Όλο και περισσότερες πόλεις στον κόσμο, από το Βερολίνο έως την Μπογκοτά, μετατρέπουν δρόμους για ποδηλάτες και πεζούς ως μέτρο αντιμετώπισης του Κορονοϊού, ώστε οι πολίτες να μείνουνε ενεργοί και υγιείς, για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, με τον καθαρό αέρα, τον ήλιο, την σωματική και ψυχική υγεία, την ελευθερία και την δυνατότητα τήρησης της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Με τα δημόσια μέσα μετακίνησης να αυξάνουν το ρίσκο της μεταδοτικότητας του ίου, με τον συγχρωτισμό σε κλειστό περιβάλλον και το άγγιγμα επιφανειών, το ποδήλατο αποτελεί και σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο μέσο μετακίνησης και άσκησης.

Σε αυτή την κοινή και επιστημονική λογική η Ελλάδα απαντά όπως συνήθως αναχρονιστικά και δεν χρειάζεται να πάμε μακρυά, ας σκεφτούμε μόνον ότι στην πόλη μας την Ναύπακτο διέθεσαν χρήματα για να φτιαχτεί ποδηλατόδρομος αλλά και που φτιάχτηκε, τι μ’ αυτό, είναι σαν να μην υπάρχει. Είδατε κανέναν απ’ τους αρμόδιους φορείς να ενδιαφέρεται για την εφαρμογή των νόμων πάνω στο θέμα αυτό;  Δεν βλέπουμε λοιπόν κανένα ενδιαφέρον απ’ την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά ούτε ενεργοποιείται και η εθνική στρατηγική για το ποδήλατο που πρόσφατα ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Με τον περιορισμό του ελάχιστου δημόσιου χώρου, όλοι οι πολίτες αντιμετωπιζόμαστε σαν φυλακισμένοι, πεζοί και ποδηλάτες μετακινούμενοι, είτε για εργασία, είτε για άσκηση, είτε για ψώνια, είτε για παροχή βοήθειας, στριμωχνόμαστε στα στενά και πολλές φορές ανύπαρκτα πεζοδρόμια χωρίς να μπορούμε να τηρήσουμε εύλογη απόσταση, ενώ πολλές φορές αναγκαζόμαστε να κάνουμε χρήση του οδοστρώματος με κίνδυνο την ζωή μας, λόγω των αυξημένων ταχυτήτων κίνησης των μηχανοκίνητων που εκμεταλλεύονται τους άδειους δρόμους για να κάνουν ακόμα και κόντρες, σούζες και άλλες επικίνδυνες επιδείξεις.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ποδήλατο, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

ΓΙΑΤΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ;

Πολλαπλές μελέτες δείχνουν ότι όσοι μετακινούνται με ποδήλατο είναι πιο ευτυχισμένοι, με μειωμένο στρες και λιγότερο επιρρεπείς σε κατάθλιψη, από εκείνους που χρησιμοποιούν οποιαδήποτε άλλη μορφή μετακίνησης. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σε τεχνική οδηγία του για την μετακίνηση εν μέσω πανδημίας, συνιστά ποδήλατο ή περπάτημα γιατί παρέχει φυσική απόσταση ενώ βοηθά να ικανοποιήσουμε την ελάχιστη απαίτηση για καθημερινή σωματική δραστηριότητα, η οποία μπορεί να είναι πιο δύσκολη λόγω της αυξημένης τηλεργασίας και της περιορισμένης πρόσβασης σε αθλητισμό και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ  ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Στην Φιλαδέλφεια ΗΠΑ, οι αρχές έκλεισαν 4.7 μίλια μιας παραποτάμιας λεωφόρου για τα μηχανοκίνητα, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν οι κάτοικοι για την καθημερινή τους άσκηση. Η Μινεάπολη έκλεισε μεγάλο μέρος των παραποτάμιων πάρκινγκ αυτοκινήτων. Το Denver δημιούργησε στιγμιαίες ποδηλατικές και περιπατικές λωρίδες γύρω από την λίμνη Sloan για να βοηθήσει τον κόσμο να ασκηθεί, διατηρώντας την κοινωνική αποστασιοποίηση. Το Oakland σχεδίασε το κλείσιμο 75 μιλίων δρόμων (10% επί του συνόλου) στα μηχανοκίνητα.
Στον Καναδά, το Stanley Park του Βανκούβερ επιτρέπει μόνο ποδηλάτες και πεζούς, καθώς και στην ανατολική παραλιακή λεωφόρος που το συνδέει, ώστε να μειωθεί η συμφόρηση και να σταματήσει τους επισκέπτες να έρχονται με αυτοκίνητο και να παρκάρουν επικίνδυνα, την ώρα που η χρήση του πάρκου αυξήθηκε κατά 40%. Στο Winnipeg, 4 μεγάλοι δρόμοι είναι διαθέσιμοι μόνο για ποδηλάτες και πεζούς από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Στο Calgary λωρίδες αυτοκινήτων έχουν δοθεί σε ποδηλάτες.
Όπως σε πολλές πόλεις, η Βουδαπέστη είδε την χρήση λεωφορείου να πέφτει κατά 90%, και κίνηση στους δρόμους κατά 50%. Οι αρμόδιοι της πόλης, τώρα προγραμματίζουν ένα ποδηλατικό δίκτυο στις κύριες οδούς.
 
Στο Σίδνεϊ, το Πέρθ, την Αδελαΐδα της Αυστραλίας, το Chapel Hill στις ΗΠΑ, και το Calgary στο Καναδά, είναι ανάμεσα στις πόλεις που έκαναν διαβάσεις πεζών αυτόματες, ώστε να μην χρειάζεται να πατηθεί το κουμπί διέλευσης του σηματοδότη.
 
Στο Βερολίνο μια πληθώρα δρόμων έχουν νέες φαρδιές λωρίδες ποδηλάτων στη θέση ορισμένων λωρίδων για μηχανοκίνητα οχήματα. Η Μπογκοτά Κολομβίας έχει φιλόδοξα αντικαταστήσει 35χλμ από λωρίδες μηχανοκίνητης κυκλοφορίας με νέες έκτακτης ανάγκης λωρίδες ποδηλάτων, χρησιμοποιώντας προσωρινούς κώνους, ακολουθώντας το δίκτυο των αστικών λεωφορείων, παρέχοντας εναλλακτική μετακίνηση από αυτό. Οι εργαζόμενοι ρυθμίζουν το πλάτος της λωρίδας κυκλοφορίας ανάλογα με τη χρήση.
Στα τέλη Μαρτίου ο ποδηλάτης δήμαρχος της πόλης του Μεξικού, πρότεινε 130χλμ προσωρινών ποδηλατικών λωρίδων. Στο μεταξύ 1,7χλμ προσωρινών ποδηλατολωρίδων, από τις 8πμ-7μμ έχουν εγκατασταθεί σε μια μεγάλη αρτηρία.
Στο Hackney στο Λονδίνο σχεδιάζουν να φιλτράρουν προσωρινά δρόμους από τα μηχανοκίνητα τοποθετώντας γλάστρες φυτών. Προτείνονται να μετατραπούν δρόμοι σε 30χλμ/ω μέγιστη ταχύτητα, να δοθούν ποδήλατα σε εργαζόμενους σε θέσεις κλειδιά, να δημιουργηθεί βασικοί διάδρομοι ποδηλατικών διαδρομών εκτάκτου ανάγκης, την αφαίρεση των κάγκελων σε πεζοδρόμια και επέκταση αυτών με κώνους.
Παράλληλα πολλές πόλεις παρέχουν δωρεάν τα κοινόχρηστα ποδήλατα τους.

 

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Εδώ οι διοικούντες φωτογραφίζονται στα ΜΜΕ και στα Social Media, αναγνωρίζοντας το ποδήλατο μόνο ως εργαλείο μάρκετινγκ, παρότι είναι μια εφεύρεση 190 χρόνων, η οποία είναι ικανή να καταπολεμήσει εκτός του COVID-19.. προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας, ατμοσφαιρικής ρύπανσης και ηχορύπανσης, της κλιματικής αλλαγής, της εξάρτησης από το πετρέλαιο και αέριο, και των πολέμων και προσφύγων που δημιουργεί ο έλεγχος των πηγών τους, την περιβαλλοντική υποβάθμιση εκεί που εξορύσσεται, τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες στην μετακίνηση.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβας, αφού πρόσφατα χρησιμοποιεί μότο-ποδήλατο (ηλεκτρικό) μας συνιστά να κάνουμε στατικό ποδήλατο γυμναστικής, αφού έχει ήδη ακυρώσει την κατασκευή της επέκτασης ενός μικρού πεζόδρομου στην οδό Αγ. Σοφίας (!), και δεν υλοποιείται η παρακαταθήκη των σχεδιασμών της προηγούμενης δίοικησης όπως:
1) δεν συντηρούνται οι λιγοστές υπάρχουσες ποδηλατολωρίδες που είχαν ήδη αποφασισθεί.
2) δεν ξεκίνησε η κατασκευή του μικρού σε μήκος ποδηλατόδρομου στην οδό Παπάφη που είχε ήδη μελετηθεί.
3) δεν υλοποιείται το πρόγραμμα Urbact III με 88χλμ ποδηλατικού δικτού, λαμβάνοντας υπόψη και τις παρατηρήσης μας εδώ, για υλοποίηση του ως ασφαλές δίκτυο διαχωρισμένο από την κυκλοφορία.
4) δεν υλοποιείται έστω ο συντηρητικός ποδηλατικός σχεδιασμός του Σχέδιου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (η κριτική μας εδώ).
5) δεν εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό και στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020 ποδηλατικά έργα.

αντ’ αυτού αγοράστηκαν ηλεκτρικά οχήματα(!), αντί για ποδήλατα στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
αντ’ αυτού έκλεισε η παραλία της πόλης στην πανδημία(!), δηλαδή την μόνη μεγάλη διέξοδο ανάσας των πολιτών, σε μια πόλη με ελάχιστο δείκτη πρασίνου, ελεύθερων χώρων, και μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση, όχι μόνο από την μηχανοκίνηση, αλλά και από τα διυλιστήρια πετρελαίου που πρόκειται να επεκταθούν(!), αλλά και την νέα άδεια για την καύση απορριμάτων στο Τιτάν(!) και τα οποία πρέπει να σταματήσουν.
 
Με την απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορονοιου οδηγηθήκαμε σε καθαρότερο αέρα, αλλά δεν γίνεται τίποτα για να διατηρήσουμε αυτή την κατάσταση σε βάθος χρόνου, σώζοντας τους 16.440 πρόωρους θανάτους από την ατμοσφαιρική ρύπανση, και τους 709 νεκρούς και 701 βαριά τραυματίες από τα Τροχαία Εγκλήματα (2018) στην Ελλάδα.

Στις φωτογραφίες με ποδήλατο ο Ολλανδός πρωθυπουργός o κ. Μαρκ Ρούτε, ο κ. Μητσοτάκης (Πρωθυπουργός), ο κ. Τζιτζικώστας (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας), και ο κ. Ζέρβας (Δήμαρχος Θ), αλλά κι ο χάρτης με τους ποδηλατόδρομους σε κάθε χώρα, για να συγκρίνουμε ποιοι κάνουν πράξεις, και ποιοι φιγούρα.

 

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ Ασφαλές Δίκτυο Ποδηλατόδρομων Τώρα!

Υπογράφουμε νέο Ψήφισμα, για την άμεση κατασκευή προστατευμένου πλήρους δικτύου ποδηλατόδρομων σε όλα τα αστικά κέντρα, που ενώνουν τις γειτονιές, τα σημεία ενδιαφέροντος, το κέντρο και τους όμορους δήμους, καθώς και υπεραστικούς και Ευρωπαϊκούς ποδηλατόδρομους. Διεκδικούμε διάδρομους ποδηλάτων αποκλειστικής κίνησης, διπλής κατεύθυνσης, ασφαλτοστρωμένων, διαχωρισμένους με νησίδα ή κράσπεδο, και φυσικά εμπόδια για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης και κίνησης μηχανοκίνητων οχημάτων σε αυτούς.
Υπογράφουμε εδώ https://actionnetwork.org/petitions/safe-cycling-network-now – Το παλαιότερα ψήφισμα συγκέντρωσε 6.641 υπογραφές εδώ και συνεχίζουμε πανελλαδική καμπάνια σε νέα πλατφόρμα!

 


s o u r c e 

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ποδήλατο εναντίον Κορονοϊού στη μάχη~ η Ελλάδα και ειδικά η επαρχία εκτός…

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s