Ξεφορτώνουν λ@θρομετανάστες στο Μεσολόγγι! Είδατε κανένα ΜΜΕ της περιοχής μας να θίγει το θέμα? Γιατί? Αναλογιστείτε…

Κώστας Λύρος: Δεν αξίζει στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου τέτοιο μέλλον και τέτοια τύχη

Κώστας Λύρος: Δεν αξίζει στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου τέτοιο μέλλον και τέτοια τύχη!


Τελικά ετούτοι είναι χειρότεροι κι απ’ τον σύριζα στο θέμα της λ@θρομετανάστευσης στη χώρα μας!  Ετούτοι εδώ είναι και πιο επικίνδυνοι, γιατί απλά μας έκλεισαν μέσα για να μην αντιδράσουμε σαν κοινωνία και σαν φιλήσυχος λαός. Μας εξαπάτησαν…

ΔΕΙΤΕ  ΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΜΕΡΑ ΙΔΙΩΤΗ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ:

ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΩΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ…

Κώστας Λύρος: Δεν αξίζει στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου τέτοιο μέλλον και τέτοια τύχη

Δεν πρόκειται να γίνει δεκτή η εγκατάσταση και νέων μεταναστών στην πόλη

Την επ’ ουδενί αποδοχή και νέων προσφύγων – μεταναστών στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου αποφάσισε η δημοτική αρχή μετά τις τελευταίες εξελίξεις που περιήλθαν σε γνώση της.

Κατόπιν επιμόνων τηλεφωνημάτων και επαφών του Δημάρχου Κώστα Λύρου με τους αρμόδιους φορείς διασταυρώθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι σχεδιάζεται μεταφορά στην πόλη του Μεσολογγίου και άλλων προσφύγων σε κεντρικό ξενοδοχείο ερήμην τόσο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου όσο και της τοπικής κοινωνίας.

Η εγκατάσταση και νέων μεταναστών δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή για τους παρακάτω λόγους:

 • Η πόλη του Μεσολογγίου, με πληθυσμό περίπου 12.000 κατοίκους είναι ήδη πολύ επιβαρυμένη και σε φθίνουσα οικονομική κατάσταση. Οποιοσδήποτε ερχομός νέων μεταναστών θα αποτελέσει βόμβα για την κοινωνική συνοχή, θα οδηγήσει σε οικονομική υποβάθμιση, θα υποθηκεύσει τα σχέδια ανάπτυξής μας, θα αλλοιώσει τον χαρακτήρα της Ιερής Πόλης προσδίδοντας της χαρακτηριστικά προσφυγούπολης.
 • Η πόλη έχει ήδη μεγάλο πληθυσμό Ρομά μέσα στον ιστό της. Είμαστε η πόλη με την μεγαλύτερη αναλογία στην σύνθεση του πληθυσμού μας με Ρομά, με ότι αυτό συνεπάγεται.
 • Στην πόλη υπάρχουν μόνο δύο ξενοδοχεία σε κομβικά και εμβληματικά σημεία, στο παραλιακό μέτωπο και στην είσοδο, δίπλα στον Κήπο των Ηρώων. Εδώ και 18 μήνες φιλοξενούνται πάνω από 200 μετανάστες σε ξενοδοχείο της παραλιακής ζώνης. Αντί να φύγουν εντός πενταμήνου, όπως ήταν οι τότε κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, παραμένουν στην πόλη από το Νοέμβριο του 2018 και διαρκώς εναλλάσσονται. Σε ποσοστό ξεπερνούν ήδη το αναφερόμενο από την κυβέρνηση 1% επί του τοπικού πληθυσμού, άρα οποιαδήποτε συζήτηση πρέπει να σταματήσει εδώ και να δρομολογηθεί η μεταφορά τους και από εκεί.
 • Η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση και άλλων, εκατοντάδων, μεταναστών σε κεντρικό ξενοδοχείο εντός του αστικού ιστού και δίπλα στον Κήπο των Ηρώων δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή. Είναι το μοναδικό ξενοδοχείο που μπορεί να φιλοξενήσει επισκέπτες, άρα με την κατάληψη και αυτού από μετανάστες παύει οποιαδήποτε προσπάθεια προσέλκυσης τουρισμού, ακυρώνεται η φιλοξενία οποιουδήποτε επισκέπτη, οδηγούμαστε σε πλήρη αποκλεισμό!
 • Οι δομές της πόλης και του δήμου μας αδυνατούν να υποστηρίξουν τον μόνιμο και δικό του πληθυσμό. Θα βρεθούμε εκτεθειμένοι σε πολλαπλούς κινδύνους, ως προς την υγεία, την ασφάλεια, την πρόνοια και άλλα.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος αναφέρει: «Και μόνο από το άκουσμα της είδησης είμαι υποχρεωμένος να μεταφέρω το αίσθημα οργής και αγανάκτησης των κατοίκων της πόλης . Δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι πρέπει πάση θυσία να εγκαταλειφθεί το σχέδιο μεταφορών και άλλων προσφύγων στο Μεσολόγγι.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να υποθηκεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας και της ανάπτυξης του τόπου. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται για ένα ζήτημα όταν λύνουν ένα πρόβλημα, αλλά δημιουργούν πολλαπλάσια, σοβαρότερα και συστημικά, είναι άστοχες. Υπάρχουν περιοχές και πόλεις που δεν έχουν επιβαρυνθεί καθόλου. Αναζητούμε το δίκαιο της αναλογικότητας.

Οποιαδήποτε απόπειρα να μετακινήσουν νύχτα στοιβαγμένους σε λεωφορεία μετανάστες θα μας βρει κάθετα αντίθετους.

Καλώ τους βουλευτές του Νομού να πάρουν ΤΩΡΑ δημόσια θέση για το ζήτημα που αναστάτωσε την τοπική κοινωνία. Και περιμένουμε απαντήσεις. Αυτή τη φορά οι πολίτες απαιτούν διαφάνεια, ενημέρωση, υπευθυνότητα και προάσπιση των συμφερόντων του τόπου μας.

«Οι καιροί ου μενετοί». Ο αγώνας αρχίζει. Δεν αξίζει στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου τέτοιο μέλλον και τέτοια τύχη. Δεν θα επιτρέψουμε να μας δοθεί η «θανατηφόρα ένεση».


Τάκης Κοτσώριος: “Φιάσκο” οι χθεσινές κινητοποιήσεις στο Μεσολόγγι

Τάκης Κοτσώριος: “Φιάσκο” οι χθεσινές κινητοποιήσεις στο Μεσολόγγι

Πολλές και ποικίλες οι αντιδράσεις στο Μεσολόγγι μετά την χθεσινοβραδινή κινητοποίηση που προκάλεσε ο δήμαρχος Κώστας Λύρος, μετά από την πληροφορία που διακινήθηκε ότι επρόκειτο να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο που βρίσκεται απέναντι από τον Κήπο των Ηρώων 250 πρόσφυγες και μετανάστες. Άνθρακες ο θησαυρός όπως αποδείχτηκε ενώ αρκετοί εγείρουν θέμα ασφάλειας επειδή μέσω πανδημίας και απαγορευτικών μέτρων για συναθροίσεις ο δήμαρχος κάλεσε τους πολίτες να «αντισταθούν» έξω από την πύλη.

Δίπλα στην λαξεμένη πέτρα που κοσμεί την ιστορική είσοδο του Μεσολογγίου και γράφει «κάθε ελεύθερος πολίτης είναι δημότης Μεσολογγίου» συγκεντρώθηκαν πολίτες φορώντας μάσκες όχι απαραίτητα να για τηρήσουν τα μέτρα ασφαλείας λόγω κορωνοιού αλλά για να … φωτογραφηθούν όπως υποστήριξε μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΔΥΤΙΚΑ FM και την Δήμητρα Λαοπόδη ο Τάκης Κοτσώριος υποψήφιος δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος. Ο κ. Κοτσώργιος μίλησε για
τα όσα διαδραματίστηκαν χθες το βράδυ αναφέροντας μεταξύ άλλων «χθες γύρω στις 8.30 το βράδυ δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από το δήμαρχο και μου είπε στις 9.30 να συναντηθούμε στην Πύλη προκειμένου να σταματήσουμε
την έλευση των μεταναστών σε μια συμβολική κίνηση. Δεν υπήρχε άλλη ενημέρωση. Πήγα και είδα να έχουν μαζευτεί καμιά τριανταριά άνθρωποι. Ήρθε και ένα απορριμματοφόρο του δήμου και έκλεισε την πύλη. Τους είδα όλους να φορούν μάσκες. Ρώτησα έναν από αυτούς γιατί φορούσε μάσκα και μου είπε «για τις φωτογραφίες».

Ερωτηθείς εάν ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν απλός πολίτης ή δημοτικός σύμβουλος, απάντησε «ήταν δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του κ. Λύρου». Ο κ. Λύρος με ένα τηλέφωνο στο χέρι προσπαθούσε να ενημερώσεις τους γύρω
ότι έρχονται λαθρομετανάστες και πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν θα έρθει κανένας εδώ». Ο κ. Κοτσώργιος ρωτήθηκε εάν πρότεινε στο δήμαρχο να γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και έλαβε την απάντηση ότι δεν προλάβαινε.  Αυτό το ήξεραν από το πρωί. Υπήρχε μια δημοσίευση στο διαδίκτυο για πιθανή έλευση στο Μεσολόγγι μεταναστών. Όμως δεν είναι δυνατόν να σέρνει ένας δήμαρχος ένα δημοτικό συμβούλιο στην Πύλη για διαμαρτυρία, με οργανωμένους φωτογράφους με video και σκηνικά με φανούς από μηχανήματα των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, που δείχνει
καθαρά ότι υπάρχει ένα καθαρά επικοινωνιακό παιχνίδι  και να μην συγκαλεί το δημοτικό συμβούλιο. Προέκυψε το επικοινωνιακό κομμάτι από τις μάσκες.

Μέχρι στιγμή δεν υπάρχει καμιά προσέλευση μεταναστών και προσφύγων. Εμείς ως πολίτες αυτού του δήμου έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε την οντότητα και την βιωσιμότητα αυτού του δήμου. Αν δεν συγκαλέσει σήμερα δημοτικό συμβούλιο θα τον πάμε καροτσάκι».

5 σκέψεις σχετικά με το “Ξεφορτώνουν λ@θρομετανάστες στο Μεσολόγγι! Είδατε κανένα ΜΜΕ της περιοχής μας να θίγει το θέμα? Γιατί? Αναλογιστείτε…

 1. ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΤΕ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΤΟΥΤΟΣ ΕΔΩ,
  ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
  ΑΥΤΟΣ ΛΕΕΙ , ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
  ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ. ΕΠΕΙΧΕΙΡΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ
  ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ….
  —————————————————————————————————————–

  Σπήλιος Λιβανός: “Η φημολογούμενη μεταφορά προσφύγων δεν θα πραγματοποιηθεί”
  __________________________________________________________________

  Από αργά χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί, επικοινωνώ συνεχώς με στελέχη της Κυβέρνησης αναφορικά με την φημολογούμενη μεταφορά προσφυγών στο Μεσολόγγι και την μετεγκατάσταση τους στο ξενοδοχείο Liberty, εκθέτοντας τους τα επιχειρήματα για την αποτροπή της μεταφοράς. Έλαβα την διαβεβαίωση τους ότι η μεταφορά αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί.
  Η πόλη του Μεσολογγίου, με αίσθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, φιλοξενεί ήδη εδώ και 3 χρόνια σημαντικό αριθμό μεταναστών και προσφύγων στο έτερο ξενοδοχείο της πόλης, το Theoxenia. Η πιθανή μετεγκατάσταση μεταναστών στο έτερο και μόνο διαθέσιμο πλέον στην πόλη ξενοδοχείο, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει.
  Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι υγειονομικές δομές της περιοχής δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν ικανοποιητικά, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τόσο των πολιτών όσο και των ίδιων των μεταναστών. Η παρουσία και άλλων πολυπληθών ευάλωτων ομάδων στην ευρύτερη περιοχή όπως οι 2.500 περίπου Ρομά, καθιστά αναγκαία την ανάκληση κάθε σκέψης για μεταφορά νέων προσφύγων στην περιοχή. Παράλληλα, με δεδομένες τις οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία και τη σοβαρή προσπάθεια που θα καταβληθεί για την στήριξη του τουρισμού το επόμενο διάστημα, δεν είναι δυνατόν και τα δύο ξενοδοχεία της πόλης του Μεσολογγίου να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την στέγαση των προσφύγων, κλείνοντας με τον τρόπο αυτό την πόλη στον τουρισμό.
  Όπως πολλές φορές έχω αναφέρει σε δημόσιες τοποθετήσεις μου, τόσο στην Βουλή των Ελλήνων όσο και σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η εφαρμογή του 1% ανά περιφέρεια αλλά και επιμέρους ανά δήμο, πάντα σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΑΕ, είναι η μόνη λύση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού. Την σχετική μου πρόταση, δε, έχω παραδώσει στους αρμόδιους υπουργούς, τους οποίους έχω ενημερώσει και δια ζώσης.
  Το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα αποτελεί εξαιρετικά περίπλοκο και ευαίσθητο θέμα ώστε να αντιμετωπίζεται με λαϊκισμό και πολιτικές περασμένων δεκαετιών. Η χθεσινή συμπεριφορά ορισμένων, εν μέσω υγειονομικών μέτρων καραντίνας, να επιτίθενται στην ελληνική κυβέρνηση και να καλούν τους πολίτες σε συγκεντρώσεις, , χωρίς μέριμνα για την ασφάλεια αυτών και χωρίς τήρηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, είναι κατακριτέα.
  Χρειάζεται σύνεση, ψυχραιμία, υπευθυνότητα και στέρεος πολιτικός λόγος για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, και όχι φθηνός, ανεύθυνος και ανέξοδος λαϊκισμός.
  Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των δικαίων του Μεσολογγίου. Όπως και στο παρελθόν έπραξα το καθήκον μου, θα συνεχίσω να το κάνω.
  ______________________________________________________________

  ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ ?????
  ———————————————-
  ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ !!!
  —————————————–

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Κώστας Καραγκούνης: Δεν θα το αφήσουμε να περάσει…
  ——————————————————————————-

  Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μυταράκη είχε ο βουλευτής Αιτωλοαακραννίας Κώστας Καραγκούνης, τονίζοντας την αντίθεσή του στην εγκατάσταση μεταναστών στο Μεσολόγγι.

  Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Καραγκούνη στην ΑΙΧΜΗ, ενημέρωσε τον κ. Μυταράκη ότι το Μεσολόγγι δεν μπορεί να επιβαρυνθεί άλλο και να στερηθεί και το δεύτερο μεγάλο ξενοδοχείο διότι αυτό θα σημάνει ότι δεν θα έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει ούτε έναν επισκέπτη..
  Στην ενημέρωση μάλιστα που έκανε στον δήμαρχο και τους δημότες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην Πύλη είπε ότι θεωρεί την συμπεριφορά του υπουργού απαράδεκτη. Ο κ. Καραγκούνης είπε σε όλους τους τόνους ότι «αυτό δεν θα το αφήσουμε να περάσει».

  __________________________________________________________________

  ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ??????????
  =================================

  ΕΜΕΙΣ , Ο Χ Ι !!!!!!!!!!!!!!!
  =================================

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Κώστας Καραγκούνης: Αναστέλλεται η απόφαση μετεγκατάστασης μεταναστών στο Μεσολόγγι
  ==============================================================

  ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ
  Βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  Αθήνα 23/04/2020

  Ο βουλευτής την ΝΔ κ. Κώστας Καραγκούνης ενημερώθηκε σήμερα το πρωί από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη ότι αναστέλλεται η απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για μετεγκατάσταση μεταναστων και στα δεύτερο ξενοδοχείο της πόλης του Μεσολογγίου.
  Ο σχεδιασμός ο οποίος είχε εκπονηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο θα αναθεωρηθεί και εντός των επομένων 20 ημερών θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις για τις νεες αποφασεις……..

  Ο κ. Καραγκούνης από χθες είχε τονίσει σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τόσο με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής όσο με άλλα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη ότι πρέπει οι σχετικές αποφάσεις που έχουν παρθεί να ανασχεδιαστούν διότι είναι προφανές ότι σε κάθε πόλη και σε κάθε τόπο πρέπει να ληφθούν υπόψη οι επιμέρους ιδιαιτερότητες.
  Ο κ. Καραγκούνης εξήγησε ότι δεν μπορούν και τα δύο ξενοδοχεία της πόλης να φιλοξενήσουν μόνο μετανάστες διότι σε αυτήν την περίπτωση δεν θα μπορούσε να φιλοξενηθεί κανένας άλλος, ούτε τουρίστας, ούτε λοιποί ταξιώτες.
  Ο κ. Καραγκούνης ήταν σε συνεχή και συντονισμένη επικοινωνίας με τον δήμαρχο της Ι.Π του Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρου και με συντονισμένες δράσεις ενημέρωσαν τόσο τον αρμόδιο Υπουργό όσο και τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη για την κατάσταση στο Μεσολόγγι και έτσι φτάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα.

  Εκ του Γραφείου Τύπου

  _______________________________________________________________

  ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ ??????
  ———————————————-
  ΧΡΟΝΟ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ……
  ———————————————

  ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ – ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΛΕΓΑΝ
  ΚΙ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΑΝ «ΝΑΙ» ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ….
  =====================================

  ΜΟΝΟΝ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ,
  ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΜΕ ΤΗΝ
  ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΙ ΕΔΙΩΞΕ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ….
  ______________________________________________________

  Αρέσει σε 1 άτομο

 4. Αναστάτωση στο Μεσολόγγι για πιθανή εγκατάσταση νέων μεταναστών
  —————————————————————————————————–

  Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου:
  ———————————————-
  Την επ’ ουδενί αποδοχή και νέων προσφύγων – μεταναστών στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου αποφάσισε η δημοτική αρχή μετά τις τελευταίες εξελίξεις που περιήλθαν σε γνώση της.
  Κατόπιν επιμόνων τηλεφωνημάτων και επαφών του Δημάρχου Κώστα Λύρου με τους αρμόδιους φορείς διασταυρώθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι σχεδιάζεται μεταφορά στην πόλη του Μεσολογγίου και άλλων προσφύγων σε κεντρικό ξενοδοχείο ερήμην τόσο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου όσο και της τοπικής κοινωνίας.
  Η εγκατάσταση και νέων μεταναστών δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή για τους παρακάτω λόγους:

  • Η πόλη του Μεσολογγίου, με πληθυσμό περίπου 12.000 κατοίκους είναι ήδη πολύ επιβαρυμένη και σε φθίνουσα οικονομική κατάσταση. Οποιοσδήποτε ερχομός νέων μεταναστών θα αποτελέσει βόμβα για την κοινωνική συνοχή, θα οδηγήσει σε οικονομική υποβάθμιση, θα υποθηκεύσει τα σχέδια ανάπτυξής μας, θα αλλοιώσει τον χαρακτήρα της Ιερής Πόλης προσδίδοντας της χαρακτηριστικά προσφυγούπολης.

  • Η πόλη έχει ήδη μεγάλο πληθυσμό Ρομά μέσα στον ιστό της. Είμαστε η πόλη με την μεγαλύτερη αναλογία στην σύνθεση του πληθυσμού μας με Ρομά, με ότι αυτό συνεπάγεται.

  • Στην πόλη υπάρχουν μόνο δύο ξενοδοχεία σε κομβικά και εμβληματικά σημεία, στο παραλιακό μέτωπο και στην είσοδο, δίπλα στον Κήπο των Ηρώων. Εδώ και 18 μήνες φιλοξενούνται πάνω από 200 μετανάστες σε ξενοδοχείο της παραλιακής ζώνης. Αντί να φύγουν εντός πενταμήνου, όπως ήταν οι τότε κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, παραμένουν στην πόλη από το Νοέμβριο του 2018 και διαρκώς εναλλάσσονται. Σε ποσοστό ξεπερνούν ήδη το αναφερόμενο από την κυβέρνηση 1% επί του τοπικού πληθυσμού, άρα οποιαδήποτε συζήτηση πρέπει να σταματήσει εδώ και να δρομολογηθεί η μεταφορά τους και από εκεί.

  • Η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση και άλλων, εκατοντάδων, μεταναστών σε κεντρικό ξενοδοχείο εντός του αστικού ιστού και δίπλα στον Κήπο των Ηρώων δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή. Είναι το μοναδικό ξενοδοχείο που μπορεί να φιλοξενήσει επισκέπτες, άρα με την κατάληψη και αυτού από μετανάστες παύει οποιαδήποτε προσπάθεια προσέλκυσης τουρισμού, ακυρώνεται η φιλοξενία οποιουδήποτε επισκέπτη, οδηγούμαστε σε πλήρη αποκλεισμό!

  • Οι δομές της πόλης και του δήμου μας αδυνατούν να υποστηρίξουν τον μόνιμο και δικό του πληθυσμό. Θα βρεθούμε εκτεθειμένοι σε πολλαπλούς κινδύνους, ως προς την υγεία, την ασφάλεια, την πρόνοια και άλλα.

  Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος αναφέρει: «Και μόνο από το άκουσμα της είδησης είμαι υποχρεωμένος να μεταφέρω το αίσθημα οργής και αγανάκτησης των κατοίκων της πόλης . Δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι πρέπει πάση θυσία να εγκαταλειφθεί το σχέδιο μεταφορών και άλλων προσφύγων στο Μεσολόγγι.

  Δεν έχουμε το δικαίωμα να υποθηκεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας και της ανάπτυξης του τόπου. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται για ένα ζήτημα όταν λύνουν ένα πρόβλημα, αλλά δημιουργούν πολλαπλάσια, σοβαρότερα και συστημικά, είναι άστοχες. Υπάρχουν περιοχές και πόλεις που δεν έχουν επιβαρυνθεί καθόλου. Αναζητούμε το δίκαιο της αναλογικότητας.
  Οποιαδήποτε απόπειρα να μετακινήσουν νύχτα στοιβαγμένους σε λεωφορεία μετανάστες θα μας βρει κάθετα αντίθετους.

  Καλώ τους βουλευτές του Νομού να πάρουν ΤΩΡΑ δημόσια θέση για το ζήτημα που αναστάτωσε την τοπική κοινωνία. Και περιμένουμε απαντήσεις. Αυτή τη φορά οι πολίτες απαιτούν διαφάνεια, ενημέρωση, υπευθυνότητα και προάσπιση των συμφερόντων του τόπου μας.

  «Οι καιροί ου μενετοί». Ο αγώνας αρχίζει. Δεν αξίζει στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου τέτοιο μέλλον και τέτοια τύχη. Δεν θα επιτρέψουμε να μας δοθεί η «θανατηφόρα ένεση».

  Το Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου, συγκαλείται σήμερα Πέμπτη 23-04-2020, ώρα 5 μμ στην ισόγεια αίθουσα της Πινακοθήκης στην κεντρική πλατεία (κεκλεισμένων των θυρών για λόγους δημόσιας υγείας), προς συζήτηση του θέματος που έχει ανακύψει για την ενδεχόμενη άφιξη στην πόλη πληθυσμού από προσφυγικές δομές.

  Σύμφωνα με τις διατάξεις των ΠΝΠ (ΦΕΚ 55/11.3.2020 & 75/30.3.2020 τευχ. Α), του υπ’αριθμ. 18.318/13.3.2020 (ΑΔΑ: 9ΛΠΧ46ΜΣΛ6-1ΑΕ) εγγράφου και της υπ’αριθμ.40/31.3.2020 (ΑΔΑ: 6ΩΠΤ46ΜΣΛ6-50Ψ) εγκυκλίου, οι συνεδριάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν και δια ζώσης-κεκλεισμένων των θυρών, για λόγους προάσπισης της δημόσιας υγείας.

  Επισημαίνεται ότι η συνεδρίαση θα γίνει δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών για λόγους προάσπισης της δημόσιας υγείας.
  _______________________________
  Η Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας
  Όλγα Δασκαλή

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: