Τα αντισταθμιστικά της Λίμνης Μόρνου

Δυναμική εκστρατεία ενημέρωσης και παρέμβασης προς κάθε κατεύθυνση ξεκινά ο Δήμος Δωρίδας για την διεκδίκηση των αντισταθμιστικών της λίμνης του Μόρνου.

Το θέμα ανέπτυξε στο χθεσινοβραδινό πολύωρο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης που ψηφίστηκε ομόφωνα και εξουσιοδοτήθηκε να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες και επιβαλλόμενες ενέργειες για την ευόδωση των ενεργειών.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος έκανε ενημέρωση για την πορεία διεκδίκησης των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, την κατάθεση φακέλου για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τις ζημίες από τη δημιουργία της τεχνητής λίμνης του Μόρνου, καθώς και την παράσταση του Δήμου Δωρίδος στην Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υπήρξε ένας γόνιμος διάλογος με παρεμβάσεις και διευκρινιστικές ερωτήσεις από εκπροσώπους όλων των παρατάξεων και Προέδρων Κοινοτήτων ενώ το λόγο πήρε και  η ειδική συνεργάτης του Δήμου Έλενα Μουρελάτου αναπτύσσοντας το τεχνικό μέρος του θέματος.

Αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η συμμετοχή δημοτικών συμβούλων από όλες τις παρατάξεις στις αντιπροσωπείες του Δήμου που θα έχουν επαφές στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Επίσης θα προσκληθούν οι βουλευτές εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου που συμμετέχουν στην Επιτροπή Περιβάλλοντος καθώς και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επισκεφθούν τη Δωρίδα, να ξεναγηθούν και ενημερωθούν επί τόπου για το σοβαρό αυτό θέμα, ώστε να αποκτήσουν ιδίαν αντίληψη.

Κατά την διάρκεια της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκαν και άλλα θέματα σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη κόπηκε και η πίτα 2020 του Δήμου.

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s