Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΕΤΑΕΙ ΕΞΩ ΤΗΝ Ελλάδα από τη Διάσκεψη Βερολίνου και ουσιαστικά θάβει της ενστάσεις της για συμφωνία GNA-Toυρκίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκος Δένδιας, ζήτησε να θεωρηθεί παράνομη η συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και του GNA για τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και ο καθορισμός των θαλάσσιων σφαιρών επιρροής.

Ο Δένδιας, μετά τις συνομιλίες του με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη στην Αθήνα χθες τη Δευτέρα, σχολίασε τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τη Λιβύη ότι “είναι σημαντικό για εμάς εκτός από την ειρήνη σε αυτή τη μεσογειακή χώρα να αναγνωρίσουμε την ακυρότητα των λεγόμενων υπομνημάτων/μνημονίων το έργο μας στην περιοχή στοχεύει να το επιτύχει αυτό αναφέρει το κανάλι” Russia Today “.

Ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και την εθνική κυριαρχία των κρατών στην περιοχή της Μεσογείου και αποσταθεροποιεί την κατάσταση στη Λιβύη και στην περιοχή γενικότερα.

Μετά τη Μόσχα επόμενος σταθμός στο λιβυκό για την εξεύρεση πολιτικής λύσης είναι το Βερολίνο στις 19 Γενάρη με συμμετοχή κι Ερντογάν.

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ απαριθμώντας τα κράτη με τα οποία η χώρα του έχει έρθει σ’ επαφή για τη διοργάνωση της συνδιάσκεψης ανέφερε και την Τουρκία. Τα υπόλοιπα είναι οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιταλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κι η Αίγυπτος.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ο Χαφτάρ πήγε στο Αμάν Ιορδανίας για διαβουλεύσεις.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΕΤΑΕΙ ΕΞΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

‘Οπως διευκρίνισε εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, η Διαδικασία του Βερολίνου «συνεργάζεται με εκείνα τα κράτη που έχουν άμεση επιρροή στην κατάσταση στη Λιβύη». Στο κενό και στο περιθώριο η πρόθεση της Ελλάδας να συμμετέχει κι αυτή στις διεργασίες στη γερμανική πρωτεύουσα αφού την αφορούν άμεσα…Αν τελικά καταγραφεί αυτή η απουσία της ελληνικής πλευράς θα σημαίνει ότι η διάσκεψη δεν θα σταθεί στο θέμα της συμφωνίας Τουρκίας-GNA που ναρκοθετεί τα ελληνικά συμφέροντα και ότι την ευθύνη γι αυτή την εξέλιξη την έχει πρωτίστως η Γερμανία που είναι και η διοργανώτρια χώρα. Επίσης και οι ευρωπαικές χώρες Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία που θα συμμετέχουν έχουν μερίδιο ευθύνης στην περιθωριοποίηση της Ελλάδας και την υποβάθμιση των θεμάτων που την αφορούν και σχετίζονται με λιβυκό.Aυτό σημαίνει πως οι σύμμαχοι δεν θέτουν προσκόμματα στην πορεία Τουρκίας να σφετεριστεί κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης που σημαίνει οδηγούμαστε με μαθηματική σύγκρουση σ΄ανάφλεξη…

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΕΤΑΕΙ ΕΞΩ ΤΗΝ Ελλάδα από τη Διάσκεψη Βερολίνου και ουσιαστικά θάβει της ενστάσεις της για συμφωνία GNA-Toυρκίας.

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s