η νύχτα στη Ναύπακτο και η κανονικότητα της παρανομίας

σχολιάζει το "τρίτο μάτι"

Ίσως ακουστεί υπερβολικό, αλλά δεν βλέπω τη μάχη της νύχτας, στο λιμάνι της Ναυπάκτου, σαν μεμονωμένο επεισόδιο. Βλέπω μια ολόκληρη σκοτεινή τράπουλα να μοιράζεται και να εξαπλώνεται σαν καρκίνωμα.

Βλέπω ασφαλώς πρώτα πρώτα τους ελέγχους, μόνο σαν δικαιολογία του ρόλου, βλέπω τις υπηρεσιακές παλινωδίες, τα ρουφιανιλίκια, τους ξυλοδαρμούς, τις ατέλειωτες δικαστικές συζητήσεις, την αυτογελοιοποίηση. Δείλαια ανθρωπάκια, μπράβοι, αυτοφωράκηδες και προγλωσσικοί, που αλληλοκαρφώνονται. Αλλά βλέπω και πόσο αδιάβροχο είναι αυτό το φαιό σύστημα και πόσο αποτελεσματικό στην επιμόλυνση του δημόσιου χώρου με κατινιά.

Κυρίως όμως βλέπω τους αιρετούς, υπεύθυνους της συντήρησης του καρκινώματος. Τo βλέπω σε συνδυασμό με την μοναδική διέξοδο κάθε νέου. Το βλέπω σε συνδυασμό με την αποδοχή του αλκοολισμού και της ξενάγησης στον κόσμο των ουσιών· το βλέπω σε συνδυασμό με τους δεκάρικους δημάρχων, τα βλέπω όλα αυτά κι άλλα τόσα σε συνδυασμό με την απενοχοποιημένη γλώσσα, την σιωπή των «βολεμένων» και των ισαποστάκηδων (…)

Βλέπω και τους «νοικοκυραίους» εαυτουλάκηδες που μετά από κάποιες αόριστες διαμαρτυρίες, να βυθίζονται στην λάσπη της αδιαφορίας, της κόπωσης, της υποκρισίας, της απόστασης, της καχυποψίας στον διπλανό τους, του κισμέτ. 

Αναλογίζομαι, πότε κιόλας περάσαμε μια εικοσπενταετία επαναπροσδιορισμού των σχέσεών μας  και αποθηριωθήκαμε. Δεν βαστάξαμε τίποτα από τους κανόνες και τις αξίες που μεγαλώσαμε, λες και δεν υπήρξε σε αυτόν τον τόπο παρελθόν,  δεν υπάρχει παρόν και μέλλον. Αποτύχαμε, δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε. Δεν σκέφτομαι καν, ριγώ…
 

ΣΧΕΤΙΚΟ:  Τι ειπώθηκε  στο δημοτικό συμβούλιο:

 

 

 

 

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s