Αν δεν διαλυθεί αυτό το κράτος-δολοφόνος η ευρώπη θα υποταχθεί στη μουσουλμανική μαντήλα…

Αποτέλεσμα εικόνας για Γερμανική μαντήλα

Τέταρτη εκλογική ήττα της Μερκελ. Κλυδωνίζεται η Ευρώπη της Γερμανίας μέσα στην έδρα της.


Κλυδωνίζεται η Νέα Τάξη και η Ευρώπη της Γερμανίας μέσα στην ίδια της την έδρα που έχει τη βάση της στο κυβερνητικό CDU και την Αγκέλα Μέρκελ προσωπικά, της οποία αμφισβητείται η ηγεσία. Στην τέταρτη εκλογική του ήττα φέτος, το CDU βρέθηκε στην τρίτη θέση στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στη Θουριγγία της ανατολικής Γερμανίας, πίσω από το αντιμεταναστευτικό και ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία», το οποίο συγκέντρωσε σχεδόν το ένα τέταρτο των ψήφων.

Το αποτέλεσμα, το οποίο η Κραμπ- Κάρενμπαουερ χαρακτήρισε «πικρό», έχει προκαλέσει ρήγμα στους Χριστιανοδημοκράτες για το εάν θα πρέπει να σπάσουν τα ταμπού και να συνεργαστούν με το ακροαριστερό Die Linke, το οποίο ήρθε και πάλι πρώτο στη Θουριγγία.Σύμφωνα με τη γερμανική Deutsche Welle η δεξιά πτέρυγα των Χριστιανοδημοκρατών θέτει θέμα κομματικής ηγεσίας και καγκελαρίου, ενώ στο στόχαστρο της κριτικής βρίσκεται τόσο η πρόεδρος του CDU Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ όσο και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Το ρεπορτάζ της Deutsche Welle για τις «αναταράξεις» στο CDU

Στη χθεσινή συνεδρίαση του προεδρείου του κόμματος ο επικεφαλής της κομματικής νεολαίας Τίλμαν Κούμπαν έθεσε σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες θέμα ηγεσίας. Βέβαια μερικές ώρες αργότερα σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις εντυπώσεις, δήλωσε δημόσια ότι η παρέμβαση του δεν αφορούσε το αξίωμα της προέδρου αλλά το θέμα της καγκελαρίας, δηλαδή αν θα πρέπει να παραιτηθεί τώρα η Άνγκελα Μέρκελ και ποιος θα την αντικαταστήσει.

Σηκώνοντας το γάντι η κ. Κραμπ-Κάρενμπαουερ κάλεσε όλους όσοι είναι αυτής της άποψης να θέσουν το ζήτημα στην ατζέντα του επόμενου κομματικού συνεδρίου στα τέλη Νοεμβρίου. Η ίδια πάντως παραμένει στο αρχικό της σχέδιο να προτείνει το θέμα στο μεθεπόμενο συνέδριο, τέλη 2020.

Σφοδρή επίθεση στη Μέρκελ

Αν και στη χθεσινή συνεδρίαση του προεδρείου των Χριστιανοδημοκρατών δεν βρέθηκε κανείς για να στηρίξει την πρωτοβουλία του, η κίνηση του προέδρου της κομματικής νεολαίας δεν συνιστά μεμονωμένη ενέργεια. Σε συνέντευξη του στη γερμανική τηλεόραση (ZDF) ο βασικός αντίπαλος της κ. Κραμπ-Κάρενμπαουερ για την προεδρεία του κόμματος, Φρίντριχ Μερτς, άφησε μεν στο απυρόβλητο την ίδια αλλά άσκησε σφοδρή κριτική στην καγκελάριο. Ενώ χαρακτήρισε την εικόνα της κυβέρνησης ως «πολύ άσχημη» επέρριψε στην κ. Μέρκελ αδυναμία στο να ηγηθεί πολιτικά και στο να παίρνει ξεκάθαρες θέσεις. Δεν μπορεί να διανοηθεί, δήλωσε ο κ. Μερτς, ότι η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί ως τις επόμενες εκλογές το 2021.

Μέχρι στιγμής οι επιθέσεις ενάντια στην κ. Μέρκελ και την κ. Κραμπ-Κάρενμπαουερ περιορίζονται σε εκφραστές της δεξιάς και της νεοφιλελεύθερης πτέρυγας του κόμματος που μονίμως διαφωνούν με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές των δύο.Παράλληλα όμως είναι γεγονός ότι στο κόμμα επικρατεί δυσαρέσκεια για τη λειτουργία του κυβερνητικού συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες όσο και για τις αλλεπάλληλες εκλογικές ήττες. Οι πραγματικές διαστάσεις αυτής της δυσαρέσκειας θα φανούν το αργότερο, στο κομματικό συνέδριο, σε ένα μήνα. Τουλάχιστον στη συζήτηση γιατί οι επόμενες εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του κόμματος θα διεξαχθούν σε έναν χρόνο.


Deutsche Welle


Απαγορεύεται να έχει βιομηχανία η Ελλάδα. Η Ευρώπη της φασιστικής Γερμανίας κλείνει και την Λάρκο!!!

Να το πάρετε απόφαση μας λένε οι οι Γερμανοί. Απαγορεύεται στην Ελλάδα να έχει βιομηχανία. Γκαρσόνια,  κηπουροί και αποθήκη μουσουλμάνων μεταναστών, αυτός είναι ο ρόλος σας. Η Ευρώπη της Γερμανίας κάνει τα στραβά μάτια όταν επιδοτούνται μεγάλες γαλλογερμανικές βιομηχανίες όπως η Airbus και για αυτό ο Τράμπ επιβάλλει δασμούς σε εισαγόμενα στις ΗΠΑ προϊόντα από την ΕΕ και τη νύφη την πληρώνουμε και εμείς. Όταν όμως πρόκειται για τις χώρες του νότου και ειδικότερα για την φτωχοποιημένη Ελλάδα, τότε ανασύρονται από τα συρτάρια οι κανονισμοί αθέμιτου ανταγωνισμού και επιβάλλονται οι “δέουσες” κυρώσεις.
Μετά τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ υπό τον Πιέρ Μοσκοβισί, δίνει την χαριστική βολή στην πολύπαθη ΛΑΡΚΟ, ζητώντας να επιστρέψει στο ελληνικό δημόσιο, ως δήθεν κρατική επιδότηση, τουλάχιστον 136 εκατ. ευρώ(!). Έτσι η κυβέρνηση της Ν.Δ  προωθεί το σχέδιο την υποβάθμισης της στρατηγικής αυτής ελληνικής βιομηχανίας εταιρίας και στο  ξεπούλημά της  σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο εισαγγελέας της ΕΕ πρότεινε να απορριφθούν ως αβάσιμοι το πρώτο σκέλος του δεύτερου λόγου και ο τέταρτος λόγος της αίτησης αναίρεσης της βιομηχανίας, στη δικαστική διαμάχη για τις εγγυήσεις που παρείχε το Ελληνικό Δημόσιο.

Αρνητική είναι η πρόταση του εισαγγελέα για δύο από τους λόγους που επικαλείται η ΛΑΡΚΟ στην αίτηση αναίρεσης που υπέβαλε επί της απόφασης του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 1ης Φεβρουαρίου 2018, με την οποία απορρίπτεται η προσφυγή της εναντίον της απόφασης της Κομισιόν που έκρινε ως παράνομες κρατικές ενισχύσεις τα μέτρα στήριξης ύψους 135,7 εκατ. ευρώ.Με το πρώτο σκέλος του δεύτερου λόγου αναιρέσεως, η βιομηχανία αμφισβητούσε την αιτίαση ότι απέκτησε οικονομικό πλεονέκτημα με την εγγύηση εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου, το 2008, για δάνειο ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο της χορήγησε τότε η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο τέταρτος λόγος αναιρέσεως στρέφεται εναντίον του επιχειρήματος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ότι η Επιτροπή ενήργησε ορθώς αποφασίζοντας πως το ποσό των κρατικών ενισχύσεων ήταν ίσο με το συνολικό ποσό των δανείων για τα οποία χορηγήθηκε η εγγύηση.
Σύμφωνα πάντως με τον εισαγγελέα, οι παραπάνω δύο προτάσεις δεν προδικάζουν το βάσιμο των λοιπών λόγων αναιρέσεως.

Απόρριψη της προσφυγής το 2018

Η αίτηση αναιρέσεως αφορά την ετυμηγορία στην οποία κατέληξε το Φεβρουάριο του 2018 το έκτο τμήμα του Ευρωπαϊκού Γενικού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία απορρίφθηκε η προσφυγή της εταιρείας για το θέμα των κρατικών ενισχύσεων ύψους 135,7 εκατ. ευρώ ως απαράδεκτη, και καταδικαζόταν η ΛΑΡΚΟ στα δικαστικά έξοδα.Το Δικαστήριο είχε τότε αποφανθεί ότι η προσφυγή ήταν απαράδεκτη λόγω ελλείψεως εννόμου συμφέροντος εκ μέρους της προσφεύγουσας.Με την προσφυγή, η βιομηχανία είχε στραφεί εναντίον απόφασης της Κομισιόν που, έπειτα από έρευνα που ξεκίνησε το 2013, το 2014 είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα μέτρα στήριξης του Ελληνικού Δημοσίου προς τη ΛΑΡΚΟ ΑΕ, ύψους 135,7  εκατ. ευρώ, προσέδωσαν στην επιχείρηση αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της, κατά παράβαση των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Το σχέδιο του υπουργείου 

Επιδίωξη του ΥΠΕΝ είναι να αρθεί το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ΛΑΡΚΟ, μέσω της εφαρμογής όσο το δυνατόν πιο σύντομα ενός σχεδίου ιδιωτικοποίησής της.Το σχέδιο αυτό κινείται στα πρότυπα της λύσης που είχε προωθηθεί το 2014, για διαχωρισμό των παγίων (ορυχεία, εργοστάσιο) και ξεχωριστής τους πώλησης. Ένα πλάνο που ανατράπηκε στην πορεία, λόγω της κυβερνητικής αλλαγής.Τη λύση αυτή θα εφαρμόσουν τα νέα στελέχη που ορίστηκαν στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της εταιρείας, δηλαδή ο Χάρης Κυριαζής ως πρόεδρος της εταιρείας και ο Σπύρος Τζίτζος ως διευθύνων σύμβουλος.

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αν δεν διαλυθεί αυτό το κράτος-δολοφόνος η ευρώπη θα υποταχθεί στη μουσουλμανική μαντήλα…

 1. Sunday, October 27, 2019

  Άνγκελα Μέρκελ: Ο πολυπολιτισμός στην Γερμανία απέτυχε…
  —————————————————————————————–

  Η προσπάθεια εγκαθίδρυσης πολυπολιτισικής κοινωνίας στη Γερμανία «απέτυχε εντελώς» είπε σε ομιλία της η Άνγκελα Μέρκελ, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, καθώς έχει ανάψει για τα καλά στη Γερμανία η διαμάχη για την μετανάστευση και το Ισλάμ εντός του συντηρητικού στρατοπέδου.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η Γερμανίδα Καγκελάριος μίλησε στη νεολαία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και είπε πως το ότι επιτράπηκε σε ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών να ζήσουν στη χώρα χωρίς να ενσωματωθούν δεν λειτούργησε όπως αναμενόταν, υπενθυμίζοντας πως στη χώρα ζουν 4 εκατομμύρια μουσουλμάνοι.
  «Αυτή η (πολυπολιτισμική) προσέγγιση απέτυχε εντελώς» είπε η Άνγκελα Μέρκελ στην ομιλία της στο Πότσδαμ, μια πόλη νότια του Βερολίνου.
  Η Γερμανίδα Καγκελάριος αντιμετωπίζει πίεση από το εσωτερικό του κόμματός της για να κρατήσει σκληρότερη γραμμή σε σχέση με τους μετανάστες.
  Η κ. Μέρκελ είπε πως οι απαιτήσεις προς τους μετανάστες ήταν ελάχιστες και επανέλαβε πως πρέπει να μάθουν Γερμανικά ώστε να μπορούν να φοιτούν στο σχολείο και να αποκτήσουν εργασιακές ευκαιρίες.

  Η διαμάχη για τους ξένους στη Γερμανία άναψε από τη στιγμή που ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης Thilo Sarrazin δημοσίευσε ένα βιβλίο που κατηγορούσε τους μουσουλμάνους μετανάστες για μείωση της νοημοσύνης της Γερμανικής κοινωνίας.
  Ο Thilo Sarrazin κατηγορήθηκε για τις απόψεις του και απολύθηκε από την Bundesbank, αλλά το βιβλίο του αποδείχθηκε άκρως δημοφιλές και οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι η πλειοψηφία των Γερμανών συμφωνεί με τις απόψεις και τα επιχειρήματά του.
  Η κ.Μέρκελ προσπάθησε να ισορροπήσει και με τις δύο πλευρές, ασκώντας σκληρή κριτική στα θέματα ένταξης, αλλά και λέγοντας στους Γερμανούς ότι πρέπει να δεχτούν ότι πλέον τα τζαμιά έχουν γίνει μέρος του τοπίου της χώρας.
  Στην ομιλία της η Καγκελάριος είπε πως η εκπαίδευση των ανέργων Γερμανών θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, παρά η εισαγωγή εργατών από το εξωτερικό, συμπληρώνοντας πως η Γερμανία χρειάζεται ξένους εργάτες με ειδικά προσόντα.
  Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Allgemeine Sonntagszeitung, η Υπουργός Ursula von der Leyen είπε πως υπάρχει η πιθανότητα να μειωθούν τα προαπαιτούμενα για είσοδο στη χώρα ορισμένων εξειδικευμένων εργατών από το εξωτερικό, καθώς για αρκετά χρόνια περισσότεροι άνθρωποι εγκαταλείπουν τη Γερμανία, παρά έρχονται!
  Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως η Γερμανία χρειάζεται περίπου 400.000 εξειδικευμένους εργάτες.
  Πάντως, σύμμαχοι και εχθροί της Άνγκελα Μέρκελ δηλώνουν πως δεν υπάρχει χώρος στη Γερμανία για περισσότερες ξένες κουλτούρες.
  Πηγή: cosmostatus.blogspot.com

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: