Αναπτυξιακές Εταιρίες και η …δική μας «Αναπτυξιακή»

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τι είναι η «Αναπτυξιακή Εταιρία» σύμφωνα με την έγκριτη Ελεύθερη Εγκυκλοπαίδεια «ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ» ;;;  – Να τι μας λέει ο επίσημος ορισμός :

«Οι Αναπτυξιακές Εταιρίες (ΑΝ.ΕΤ.) είναι εταιρίες δημιουργημένες από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) του Υπουργείου Εσωτερικών, με στόχο την στρατηγική ανάπτυξη της εκάστοτε περιοχής.
Είναι ένας φορέας που καλείται να βοηθήσει στην οικονομική και λειτουργική στήριξη, στην ανάδειξη των περιοχών, όπως και στην συνεργασία οργανισμών με τον ίδιο στόχο». 

Αυτός λοιπόν περιληπτικά είναι ο ορισμός τους, αλλά και ο ρόλος που πρέπει να παίζουν στις αντίστοιχες περιοχές τους και στις τοπικές κοινωνίες  γενικότερα.

Για πάμε τώρα να δούμε, η δική μας η  «Αιτωλική Αναπτυξιακή» ανταποκρίθηκε σ’ αυτόν τον ρόλο όλα  αυτά τα χρόνια από την ίδρυσή της ;;;

-Οι Αναπτυξιακές λοιπόν της περιοχής μας (Αιτωλική και Αναπτυξιακή του δήμου Ναυπακτίας) αποτελούν κατάλοιπο της πασοκικής διακυβέρνησης της δεκαετίας του ’90.  Τότε με την δικαιολογία των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, περνούσαν από τα ταμεία τους τεράστια κονδύλια, προς τελικό όφελος των διαχειριστών.   Όλοι οι επιτήδειοι «τεχνοκράτες», ανελάμβαναν ηγετικές θέσεις, προς τέρψιν της τσέπης των και των μελλοντικών φιλοδοξιών των. Βέβαια μόλις καταλάβανε ότι το πανηγύρι τελείωνε, αποφάσισαν να μετέχουν και να δουλεύουν στο Δ.Σ.  χωρίς αμοιβές κι απ’ εκεί  περίμεναν  μόνο τη σίγουρη  προώθησή τους σε ανώτερες πολιτικές θέσεις!
-Συνεπικουρούμενοι τότε κι από τα λιγοστά ΜΜΕ, διόριζαν τους ημέτερους για την δημιουργία πολιτικού στρατού και κοινωνικών «παπαγάλων»!

Τόνοι (μαύρου) μελανιού μπορούν να χυθούν, προκειμένου να γραφεί ο γνωστός  λίγο πολύ βίος και η πολιτεία τους. Ποιος π.χ.  δεν θυμάται το μεγάλο «αναπτυξιακό» έργο των ξενώνων, που μετεξελίχθηκε σε φαγοπότι!   Ή τα «μαϊμού» πιστοποιητικά που μοίραζαν στο πόπολο, ή τον διορισμό των υπαλλήλων που αντί να προσλαμβάνονται μόνο για την χρονική περίοδο του προγράμματος, μονιμοποιήθηκαν λέγοντας,  «δε βαριέσαι μωρέ, ευρωπαϊκά λεφτά είν΄αυτά» !!!                                                                                                          -Αμ δε, τα χρήματα ήταν και παραμένουν από τα πενιχρά του δήμου Ναυπακτίας που είναι και ο μεγαλομέτοχος.

Ποτέ μα ποτέ κανένας δεν απολογήθηκε, κανένας δεν λογοδότησε, για τις ατασθαλίες προέδρου που χρέωσε πριν μια 10ετία  περίπου  τον δήμο με 750.000 ευρώ και πληρώνουμε ακόμη και σήμερα, όταν έρχονται με δικαστικές αποφάσεις τα χρωστούμενα.

Τώρα η φτώχεια που χτύπησε την κοινωνία, το παιχνίδι άλλαξε κανόνες.   Μισθά δεν πέφτουν, αλλά την πέφτουν οι εταιρείες και οι γνωστές ΜΚΟ μοιράζοντας δωράκια!     Τα κεφάλια με την αυτοκρατορική τους στάση εκτός των άλλων, αποβλέπουν πλέον στην προσωπική τους ανέλιξη. Άλλωστε γνωστή η συνταγή του   «κ. καθηγητή», τον είδαμε και τον ζήσαμε!!!   Και τι έλεγε κι ακόμα λέει η συνταγή του  «κ. καθηγητή» ?
-Κανένας μα κανένας νέος δήμαρχος που αναλαμβάνει δεν ζήτησε και δεν ζητάει ευθύνες από τους προηγούμενους!!!  Το πιάσατε το υπονοούμενο;  -Κι ο λόγος φίλοι αναγνώστες,  είναι απλός: 
Αν ζητήσει, θα ξέρει ότι μετά από 4 χρόνια θα έρθει και η σειρά του!   Αυτό ακριβώς, γιατί όλοι είναι ίδιοι!!!

Τρέξε εσύ λοιπόν βλάκα, για το μεροκάματο των 30 ευρώ  κι αυτοί θα παίρνουν χωρίς κόπο τα δωράκια τους σε μετρητά, αλλά και σε «φιλοξενίες»!   Γι αυτό  και  σφάζονται για την ψήφο στις εκλογές!!!

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s