Λιβαδάκι Ναυπακτίας: Τα πλατάνια της Αγίας Παρασκευής ξεράθηκαν, λες και ζούμε σε άνυδρη χώρα…

Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, φυτό, ουρανός, γρασίδι, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Τα πλατάνια της Αγίας Παρασκευής ξεράθηκαν σχεδόν όλα τελικά… να ανεβάσουμε  φωτογραφία από τις χρυσές εποχές των δέντρων αυτών που στόλιζαν την εκκλησία του χωριού, πρόσφεραν ίσκιο τα μεσημέρια στην νεολαία, προστάτευαν επίσης τη νεολαία από αέρηδες τα βράδια, πρόσφεραν καταφύγιο σε αρκετά πουλιά και ότι άλλο θες. Γιατί τα δέντρα είναι πηγή ζωής και ευημερίας, είναι ζωντανοί οργανισμοί.  Δείτε την:

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Πολλοί μπορεί να προβληματίστηκαν που ξεράθηκαν, αλλά όλοι θα συνεχίσουν να ζουν τις ζωές τους χωρίς να αναλάβει κανείς ευθύνη για αυτό που έγινε. Η νεολαία είναι αυτή που πραγματικά τα πόνεσε και τα πονάει γιατί ήταν στενά συνδεδεμένη.

Η κατάντια των πλατάνων είναι η απόρροια της αδυναμίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, πού δεν κατάφερε να τα προστατεύσει εγκαίρως. Το αν θα αντικατασταθούν με άλλα νέα πλατάνια στο μέλλον είναι όμορφο αλλά να θυμάστε πως ο κόσμος του Λιβαδακίου  «τρώει» το χωριό όχι η φύση… αυτή είναι και η μεγάλη αλήθεια για το χωριό μας.

Έχουμε ένα από τα πιο όμορφα χωριά στην περιοχή αλλά ο κόσμος είναι ανίκανος να αξιοποιήσει σωστά αυτή την ομορφιά. Δεν είναι τυχαίο που και η Αβώρανη το άλλο αγαπημένο χωριό παρακμάζει… έναν τόπο τον κάνουν οι άνθρωποι του, τις καλημέρες μου.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΕΚΑΣ – e-nafpaktia.gr  

Η εικόνα ίσως περιέχει: σύννεφο, δέντρο, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Λιβαδάκι Ναυπακτίας: Τα πλατάνια της Αγίας Παρασκευής ξεράθηκαν (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s