«Απελευθερώνονται» σημαντικά έργα σε Δήμους της Δυτικής Ελλάδας

«Απελευθερώνονται» σημαντικά έργα σε Δήμους της Δυτικής Ελλάδας

Ν. Φαρμάκης: «Διορθώνουμε τα λάθη του χθες, σχεδιάζουμε το αύριο»

Ένα σοβαρό εμπόδιο για την υλοποίηση σημαντικών έργων που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης ή Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων και τα οποία κινδύνευαν να «χαθούν» – μαζί με τους αντίστοιχους πόρους – για τους δήμους της Δυτικής Ελλάδας, ξεπεράστηκε μετά από απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα χωροταξίας, Δημητρίου Οικονόμου.

Σύμφωνα με την απόφαση (Αρθ. ΦΕΚ 3537, 20-9-20019): «Εφόσον αξιόλογο τεχνικό έργο, κατά τις παραπάνω παραγράφους, ή και μελέτη του εντάσσονται για χρηματοδότηση σε στρατηγικές Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων ή Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, εξαιρείται από την υποχρέωση διενέργειας αρχιτεκτονικού διαγωνισμού».

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο ζήτημα είχε αποτελέσει αντικείμενο παρέμβασης του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, προς τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, καθώς μετά από ενημέρωση που είχε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, είχε πληροφορηθεί τον κίνδυνο ακύρωσης σημαντικών έργων που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Φαρμάκης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του, υπογραμμίζοντας τα εξής: «Η προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για το σύνολο των πολιτών του τόπου μας ξεκινάει από την προσπάθεια ανάσχεσης λαθών ή παραλείψεων του παρελθόντος. Η Δυτική Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ούτε ένα έργο, ούτε ένα ευρώ. Προς αυτή την κατεύθυνση η δική μας περιφερειακή Αρχή θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια. Δεν θα αρκεστούμε ποτέ σε ρόλο παρατηρητή. Είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις. Μαζί με τους δήμους και τους άλλους φορείς, να διορθώνουμε λάθη του χθες και να σχεδιάζουμε το αύριο».

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s