Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών

Η 14η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών.
Καθιερώθηκε το 2000, με πρωτοβουλία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, για να τονισθεί η σπουδαιότητα των Πρώτων Βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά και στην καθημερινότητα, εκεί όπου η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να αποτρέψει μια αναπηρία ή να σώσει μια ζωή
Οι Εθνικοί Σύλλογοι Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, σε όλο τον κόσμο, γιορτάζουν την ημέρα αυτή, προκειμένου να τονίσουν τη σπουδαιότητα των Πρώτων Βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αλλά και στην καθημερινότητα, εκεί όπου η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση κάποιου που γνωρίζει Πρώτες Βοήθειες μπορεί να αποτρέψει μια αναπηρία ή να σώσει κάποια ζωή.

Οι Πρώτες Βοήθειες είναι ύψιστη έκφραση ανθρωπισμού. Η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών στη Ναύπακτο, είχε για εμάς τους εθελοντές, σημαντικούς συμβολισμούς. Την αφιερώσαμε σε ομάδες συμπολιτών μας, που βιώνουν τον διαχωρισμό, τη διαφορετικότητα και τον αποκλεισμό.
Την περασμένη Παρασκευή, επισκεφτήκαμε το Ειδικό Σχολείο Ναυπάκτου (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), μιλήσαμε και εργαστήκαμε μαζί με τους μαθητές και τους διδάσκοντες για περιπτώσεις βασικών Πρώτων Βοηθειών, όπως η ρινορραγία, η περιποίηση τραύματος και εγκαυμάτων κ.α.
Διαπιστώσαμε, τελικά, ότι η γνώση των Πρώτων Βοηθειών μπορεί να αποτελέσει έναν τρόπο ενδυνάμωσης των σχέσεων όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων χωρίς αποκλεισμούς. Όλοι μπορούν να αποτελέσουν μια χρήσιμη πηγή προσφοράς.
ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ στη Ναύπακτο
Γιάννης Ράπτης

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s