Να κλείσει η Γερμανική Πρεσβεία στην Ελλάδα καθώς και η Ελληνική στην Γερμανία…

Πρώτο «χτύπημα» του Γερμανού ΥΠΕΞ ήταν το γεγονός ότι «ξέκοψε» κάθε συζήτηση για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Απαντώντας σε ερώτηση είπε ουσιαστικά ξεχάστε το, μιας και το θέμα έχει κλείσει. Συγκεκριμένα δήλωσε…..
«Η Γερμανία αναγνωρίζει, όπως έκανε πάντοτε, την πολιτική και ηθική ευθύνη για τα εγκλήματα στην Ελλάδα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα οποία διαπράχθηκαν στο όνομα της Γερμανίας. Είμαστε εξίσου της άποψης ότι το ζήτημα των επανορθώσεων έχει τυπικά απαντηθεί.
Σίγουρα θα ολοκληρώσουμε σε κάθε της μορφή την απαραίτητη ανταλλαγή απόψεων, η οποία συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν υπάρχουν αμοιβαίες διπλωματικές διαβεβαιώσεις».

Το δεύτερό του «χτύπημα» αφορούσε στην κυπριακή ΑΟΖ κι αυτό γιατί δεν υιοθέτησε την ελληνοκυπριακή θέση περί παραβίασης της ΑΟΖ, αλλά μίλησε για γεωτρήσεις στα ανοικτά της Κύπρου.
Μάλιστα, ο γερμανός ΥΠΕΞ αρνήθηκε να καταδικάσει την Τουρκία, λέγοντας ότι η Γερμανία θέλει να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της διαμάχης, λες και την έχει προκαλέσει η Κύπρος και όχι η Τουρκία με τις παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ.

Το τρίτο «χτύπημα» σχετιζόταν με τους εξοπλισμούς, καθώς ο Χάικο Μάας παραδέχτηκε ότι η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων της Τουρκίας, προμηθεύοντάς της, μόνο φέτος, όπλα αξίας 180 εκ. ευρώ. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά….
«Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των εξαγωγών οπλικών συστημάτων, εξαιτίας διαφόρων θεμάτων που προέκυψαν μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας, ένας μεγάλος αριθμός εξαγωγών οπλικών συστημάτων κατά το παρελθόν δεν υλοποιήθηκαν.
Όλα όσα θα πρέπει να αποφασιστούν στο μέλλον θα τα εξετάζουμε και με βάση την τρέχουσα πολιτική κατάσταση.
Είναι γεγονός ότι από το παρελθόν, ένα παρελθόν που βρίσκεται πίσω μας αρκετά χρόνια, υπάρχουν άδειες και νομικές πράξεις που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Κατά τα λοιπά, σε σχέση με τις εξαγωγές οπλικών συστημάτων προς την Τουρκία, έχουμε φανεί ήδη κατά το παρελθόν πολύ περιοριστικοί έναντι της Τουρκίας».


s o u r c e «Τριπλό χτύπημα» από τον Γερμανό ΥΠΕΞ για Ελλάδα και Κύπρο: «Έχουμε φανεί ήδη πολύ περιοριστικοί έναντι της Τουρκίας»

Δημοσίευση: 16 Σεπτεμβρίου 2019, 8:33 μμ

Δυσάρεστες εκπλήξεις έκρυβαν οι δηλώσεις του Χάικο Μάας μετά τη συνάντηση με τον Νίκο Δένδια, αφού «άδειασε» τόσο την Ελλάδα, όσο και την Κύπρο μη καταδικάζοντας την Τουρκία για τις παραβιάσεις της ιδιαίτερα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δυσάρεστες εκπλήξεις τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Κύπρο έκρυβαν οι απαντήσεις που έδωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Πρώτο «χτύπημα» του Γερμανού ΥΠΕΞ ήταν το γεγονός ότι «ξέκοψε» κάθε συζήτηση για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Απαντώντας σε ερώτηση είπε ουσιαστικά ξεχάστε το, μιας και το θέμα έχει κλείσει. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Η Γερμανία αναγνωρίζει, όπως έκανε πάντοτε, την πολιτική και ηθική ευθύνη για τα εγκλήματα στην Ελλάδα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα οποία διαπράχθηκαν στο όνομα της Γερμανίας. Είμαστε εξίσου της άποψης ότι το ζήτημα των επανορθώσεων έχει τυπικά απαντηθεί. Σίγουρα θα ολοκληρώσουμε σε κάθε της μορφή την απαραίτητη ανταλλαγή απόψεων, η οποία συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν υπάρχουν αμοιβαίες διπλωματικές διαβεβαιώσεις».

Το δεύτερό του «χτύπημα» αφορούσε στην κυπριακή ΑΟΖ κι αυτό γιατί δεν υιοθέτησε την ελληνοκυπριακή θέση περί παραβίασης της ΑΟΖ, αλλά μίλησε για γεωτρήσεις στα ανοικτά της Κύπρου. Μάλιστα, ο γερμανός ΥΠΕΞ αρνήθηκε να καταδικάσει την Τουρκία, λέγοντας ότι η Γερμανία θέλει να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της διαμάχης, λες και την έχει προκαλέσει η Κύπρος και όχι η Τουρκία με τις παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ.

Το τρίτο «χτύπημα» σχετιζόταν με τους εξοπλισμούς, καθώς ο Χάικο Μάας παραδέχτηκε ότι η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων της Τουρκίας, προμηθεύοντάς της, μόνο φέτος, όπλα αξίας 180 εκ. ευρώ. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των εξαγωγών οπλικών συστημάτων, εξαιτίας διαφόρων θεμάτων που προέκυψαν μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας, ένας μεγάλος αριθμός εξαγωγών οπλικών συστημάτων κατά το παρελθόν δεν υλοποιήθηκαν. Όλα όσα θα πρέπει να αποφασιστούν στο μέλλον θα τα εξετάζουμε και με βάση την τρέχουσα πολιτική κατάσταση. Είναι γεγονός ότι από το παρελθόν, ένα παρελθόν που βρίσκεται πίσω μας αρκετά χρόνια, υπάρχουν άδειες και νομικές πράξεις που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Κατά τα λοιπά, σε σχέση με τις εξαγωγές οπλικών συστημάτων προς την Τουρκία, έχουμε φανεί ήδη κατά το παρελθόν πολύ περιοριστικοί έναντι της Τουρκίας».


pentapostagma.gr/

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

5 σκέψεις σχετικά με το “Να κλείσει η Γερμανική Πρεσβεία στην Ελλάδα καθώς και η Ελληνική στην Γερμανία…

  1. Τελικά συνέλληνες αυτές οι εκλογές μόνο δημοκρατικό αποτέλεσμα δεν επιφέρουν στην Ελλάδα. Από τη μία Αποτυχία στην επόμενη ποτέ δεν οδηγηθήκαμε έστω και λίγο σε μία πολιτική ομάδα που θα ενεργούσε κατά ένα μεγάλο ποσοστό υπέρ των εθνικών συμφερόντων. Οτι τα ξένα κέντρα διοικούν την Ελλάδα με ένα απεχθές τρόπο είναι γνωστό. Για αυτούς τους λόγους και άλλους πολλούς που έχει ο καθένας μας σας εκλιπαρώ αδέρφια Έλληνες στις επόμενες εκλογές τους ανάξιους να τους πετάξουμε όλους στη θάλασσα. Ας ενεργήσουμε μια φορά για το κοινό συμφέρον.

    Μου αρέσει!

  2. Συγκρίνετε τις δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών για την Α.Ο.Ζ της Κύπρου με αυτές του Κ Μητσοτάκη . Κανείς δεν έκανε δηλώσεις για Κυπριακή Α.Ο.Ζ αλλά μίλησαν και οι δυο για γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου. ΛΑΜΠΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    Μου αρέσει!

  3. Από την Δύση μόνο μαύρα σύνεφα έρχονται. Και οι γραικύλοι, όπως πολύ εύστοχα τους αποκαλέσατε, επιμένουν να είναι στα τέσσερα και να τους προσκυνάνε! Τι καλό έχουν δεί από Δύση και Αμερική , άραγε , και τους είναι τόσο δουλοπρεπείς;;; Μήπως »τρώμε και δεν μιλάμε»;;;(επί προσωπικού επίπέδου εννοώ, για κάθε πολιτικορεζίλη). …………

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: