Τέχνασμα Σύριζα: με την πολυετή καθυστέρηση έκδοσης των συντάξεων παρουσίαζε τα δήθεν πλεονάσματα που μετατρέπονταν σε κάθε λογής επιδόματα!!!

Έτσι κορόϊδευε ο ΣΥΡΙΖΑ τους συνταξιούχους και την ευρώπη, κρατώντας στα υπόγεια συντάξεις 4 ετών και τα λεφτά αυτά τα παρουσίαζε σαν πλεόνασμα…
Την έντονη αγανάκτησή τους εκφράζει καθημερινά  σημαντικός αριθμός ηλικιωμένων, που για μήνες και σε κάποιες περιπτώσεις χρόνια, είτε περιμένουν να λάβουν τη σύνταξη που τους ενέκριναν τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, είτε ενώ άρχισαν να την λαμβάνουν αυτή διακόπηκε ξαφνικά. Μερικοί και δεν είναι λίγοι δεν νιώθουν απλώς αγανάκτηση αλλά είναι εξοργισμένοι με το γεγονός ότι παρά τις όποιες προσπάθειές τους να μάθουν τους λόγους πίσω από τη διακοπή καταβολής της σύνταξής τους είναι αδύνατο να επικοινωνήσουν με το ΙΚΑ ή τον ΟΓΑ προκειμένου να τους δώσουν μία απάντηση. Ακόμα χειρότερα κάποιοι που κατάφεραν να επικοινωνήσουν τελικά με τα «απρόσωπα» ασφαλιστικά ταμεία τους, αντιμετωπίστηκαν όπως προκύπτει από τα όσα μας είπαν, με επαίσχυντη αδιαφορία.   Ένας απ’ αυτούς είναι και ο συντοπίτης και συνδημότης μας Νίκος Μπερεβέσκος  κατά κόσμον  «Μπόλαρης»  , που η κάμερα του καναλιού μας εντόπισε στην παραλιακή κι ακούστε τι μας είπε, ακούστε τον πόνο του:

ΣΧΕΤΙΚΑ   ΘΕΜΑΤΑ:
Συντάξεις: Στα υπόγεια του ΕΦΚΑ οι φάκελοι των αιτήσεων που εκκρεμούν

η αριστερή αλητεία του σύριζα, καθυστερούσε χιλιάδες συντάξεις για να εμφανίζουν πλεόνασμα στα Ταμεία

 

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

2 σκέψεις σχετικά με το “Τέχνασμα Σύριζα: με την πολυετή καθυστέρηση έκδοσης των συντάξεων παρουσίαζε τα δήθεν πλεονάσματα που μετατρέπονταν σε κάθε λογής επιδόματα!!!

 1. Επέμβαση Προξένου για τις καθυστερήσεις στην καταβολή συντάξεων ΙΚΑ και ΟΓΑ
  Και αναφορά στους πιο συχνούς λόγους καθυστέρησης και διακοπής πληρωμής της σύνταξης ΙΚΑ και ΕΦΚΑ σε συμπαροίκους
  ====================================================================

  γράφει η: ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
  _______________________________________

  Την έντονη αγανάκτησή τους εξέφρασαν ένας σημαντικός αριθμός ηλικιωμένων συμπαροίκων στον “Νέο Κόσμο”, που για μήνες και σε κάποιες περιπτώσεις χρόνια, είτε περιμένουν να λάβουν τη σύνταξη που τους ενέκριναν τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, είτε ενώ άρχισαν να την λαμβάνουν αυτή διακόπηκε ξαφνικά. Μερικοί και δεν είναι λίγοι δεν νιώθουν απλώς αγανάκτηση αλλά είναι εξοργισμένοι με το γεγονός ότι παρά τις όποιες προσπάθειές τους να μάθουν τους λόγους πίσω από τηδιακοπή καταβολής της σύνταξής τους είναι αδύνατο να επικοινωνήσουν με το ΙΚΑ ή τον ΟΓΑ προκειμένου να τους δώσουν μία απάντηση. Ακόμα χειρότερα κάποιοι που κατάφεραν να επικοινωνήσουν τελικά με τα «απρόσωπα» ασφαλιστικά ταμεία τους, αντιμετωπίστηκαν όπως προκύπτει από τα όσα μας είπαν, με επαίσχυντη «αδιαφορία».
  Η εμπειρία του κ. Χρήστου Τουρνά είναι αποκαλυπτική…
  «Ονομάζομαι Χρήστος Τουρνάς και είμαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ. Στις 18/05/2016 υπέβαλα αίτηση χορήγησης ελληνικής σύνταξης γήρατος στον αυστραλιανό φορέα, Centrelink, ο οποίος, ακολούθως, την διαβίβασε στο υποκατάστημα Mισθωτών Αττικής – Αθηνών -κεντρικού τομέα, υποδιεύθυνση Συντάξεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και διμερών συμβάσεων-Νικηφόρου 14-16 Αθήνα 10437.
  Πρόσφατα, η αρμόδια υπάλληλος που εξετάζει την αίτησή μου με ενημέρωσε ότι ο φάκελός μου έχει ολοκληρωθεί μαζί με τον συνυπολογισμό του ασφαλιστικού χρόνου που υλοποιήθηκε στη Μελβούρνη Αυστραλίας.
  Επίσης, η ίδια υπάλληλος με πληροφόρησε ότι το αίτημά μου βρίσκεται σε διεκπεραίωση , αλλά εκκρεμεί η έκδοση συνταξιοδοτικής απόφασης.
  Τελειώνοντας, στην ερώτησή μου πότε, κατά την εκτίμησή της, θα ολοκληρωθεί η απαιτούμενη διαδικασία απονομής ελληνικής σύνταξης γήρατος ΙΚΑ, η απάντηση που έλαβα ήταν… «Ουδείς γνωρίζει»!
  Μια μόνο λέξη νομίζω ότι αρμόζει:
  Ντροπή!
  Μετά τιμής,
  Χρήστος Τουρνάς»
  Δικαιολογημένη και σεβαστή και η απογοήτευση του κ. Κ. Τσουρδαλάκη που μας έγραψε για τη δική του υπόθεση.
  «Δυστυχώς έχω απογοητευθεί, διότι ως συνταξιούχος του ΟΓΑ αγανάκτησα έως ότου πάρω την σύνταξη που μου αναλογούσε. Τελικά την πήρα αλλά και τι μ’ αυτό τώρα έχει κοπεί τελείως. Δεν νομίσω να σας άρεσε αν εσείς είσαστε στη θέση μου» γράφει απευθυνόμενος στην ελληνική πολιτεία και παρούσα κυβέρνηση και συνεχίζει με το δίκιο του ο άνθρωπος. «Εγώ σας πληρώνω τον απαιτούμενο φόρο για το ερείπιο που έχω στο χωριό μου τις Μέλαμπες Κρήτης. Περιμένω απάντηση».
  Ένας άλλος συμπάροικος ο κ. Δημήτρης Σάντολης κατηγορεί το ελληνικό ασφαλιστικό ταμείο ΟΓΑ ότι όχι μόνο δεν του πλήρωσε ποτέ τη σύνταξη που του ενέκρινε πάνω από τέσσερα χρόνια τώρα αλλά και ότι ψεύδεται στο Centrelink. «Το ΟΓΑ έχει στείλει στο Centrelink ότι με πληρώνουν, ενώ αυτό δεν αληθεύει, αφού δεν έχει μπει ούτε μία δεκάρα στο λογαριασμό μου. Δίνουν λάθος πληροφορίες στο Centrelink». Στάθηκε αδύνατο τόσο για την κόρη του Ελένη όσο και για τον κ. Δημήτρη να επικοινωνήσουν με τον ΟΓΑ παρά τις «χιλιάδες τηλέφωνα», οπότε οι άνθρωποι απευθύνθηκαν και πάλι στο Centrelink.
  «Τους ζητήσαμε να το ψάξουν αυτοί από την στιγμή που ο ΟΓΑ τους έλεγε ότι ο πατέρας μου λαμβάνει τη σύνταξη» μας λέει η κόρη του κ. Δημήτρη.
  Το Centrelink εντούτοις την πληροφόρησε ότι από την στιγμή που το ποσό που θα έπρεπε να λάβει από τον ΟΓΑ δεν επηρεάζει το ποσό της αυστραλιανής του σύνταξης δεν θα μπορούσαν να επέμβουν.
  Παρόμοια είναι και η υπόθεση του κ. Φώτη Κάκκου. Και ο κατάλογος των συμπαροίκων με παρόμοια προβλήματα που επικοινώνησαν με τον «Νέο Κόσμο» είναι μεγάλος.
  Και δεν είναι μόνο οι Έλληνες της Αυστραλίας αλλά και οι ομογενείς που ζουν σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.
  Ακόμα και ομογενείς από τις ΗΠΑ επικοινώνησαν μαζί μας.
  «Είδα τη δημοσίευσή σας και απλά θα ήθελα να συμπληρώσω ότι το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην Αμερική» μας έγραψε η κ. Γεωργία Μ.
  «Ζω στην Florida τα τελευταία 9 χρόνια, είμαι συνταξιούχος ΙΚΑ και παρ’ ότι έχω προσκομίσει το ετήσιο δικαιολογητικό ζωής, έχω σταματήσει να παίρνω σύνταξη από τον Οκτώβριο. Η τελευταία μου σύνταξη ήταν του Αυγούστου!
  «Το περίεργο είναι ότι μπαίνω στο διαδίκτυο και βλέπω ότι τα ενημερωτικά σημειώματα έχουν εκδοθεί κανονικά από το ΕΦΚΑ ακόμα και για τον Δεκέμβριο, οπότε υποψιάζομαι ότι το θέμα κολλάει στην ελληνική τράπεζα, που στέλνει το έμβασμα στον αμερικανικό λογαριασμό μου και πάλι μέσω μεσάζουσας τράπεζας. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.
  «Το ίδιο έγινε και πέρσι κοντά στα Χριστούγεννα… Θα ήθελα να γνωρίζω ποια είναι η ελληνική τράπεζα που αναλαμβάνει τα εμβάσματα αλλά όσο και να προσπάθησε να μάθει ο πληρεξούσιος μου στην Ελλάδα, το ΙΚΑ δεν δίνει αυτή την πληροφορία. Και φυσικά δεν έχω κανένα τρόπο επικοινωνίας μαζί τους γιατί ποτέ δεν απαντούν στα τηλέφωνα. Απλά σας γράφω γιατί νομίζω ότι το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και όχι μόνο στην Αυστραλία» ανέφερε η κ. Γεωργία.
  Δυστυχώς, όπως και όλοι αυτοί οι συμπάροικοι έτσι και εμείς στάθηκε αδύνατο να επικοινωνήσουμε με το ΙΚΑ ή τον ΟΓΑ.
  Επίσης εκείνο που όλος αυτός ο κόσμος και εμείς διαπιστώσαμε είναι ότι η ελληνική πολιτεία συν τω χρόνω «θάβει» συστηματικά το δικαίωμα χορήγησης της σύνταξής τους από τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία. Εννοούμε με αυτό ότι αντί η γραφειοκρατία να μειώνεται, έχει αυξηθεί, γεγονός που δυσκολεύει την όλη διαδικασία απαγορευτικά για όλους όσους ζουν εκτός Ελλάδας.
  Αξίζουν εύσημα στον γεν. Πρόξενο της Ελλάδας στη Μελβούρνη Δημήτρη Μιχαλόπουλο που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον μετά τα σχετικά άρθρα του «Νέου Κόσμου» να αναλάβει την πρωτοβουλία, όσο τουλάχιστον περνά από το χέρι του, για τους ταλαίπωρους ηλικιωμένους μας.

  «Ενημερωθήκαμε από τον ‘Νέο Κόσμο’ για το πρόβλημα αυτό και προτιθέμεθα να το διαβιβάσουμε το πρόβλημα και την ανησυχία που υπάρχει στους κόλπους της ομογένειας στην Αθήνα, στα αρμόδια γραφεία και υπουργεία. Δεν ευθύνεται το Προξενείο, όπως πιστεύω είναι σαφές σε όλους, αλλά πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε αυτή η δυσαρέσκεια και το πρόβλημα που υφίσταται κάπως να ρυθμιστεί με έναν τρόπο που θα διευκολύνει τους απόδημους, οι οποίοι και λόγω ηλικίας δεν έχουν πολλές δυνατότητες να προβαίνουν σε άλλες ενέργειες. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα το λύσω εγώ το ζήτημα αλλά τουλάχιστον θα ευαισθητοποιήσω την Αθήνα στο θέμα αυτό που έχει προκύψει» είπε ο κ. Μιχαλόπουλος.
  Εν τω μεταξύ ο «Νέος Κόσμος» δεσμεύεται ότι αν τελικά πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ στην Αυστραλία, θα του θέσουμε το θέμα.

  ΟΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ

  Σχετικά με τις δυσκολίες στη λήψη και συνέχιση καταβολής της συντάξεως του ΙΚΑ – ΕΦΚΑ από την Ελλάδα, στα πλαίσια της Ελληνο-Αυστραλιανής σύμβασης απευθυνθήκαμε στον δικηγόρο Γιάννη Τριπιδάκη μιας και χειρίζεται πολλές περιπτώσεις ομογενών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ελληνική τους σύνταξη.
  Τα κύρια προβλήματα που παρουσιάζονται αφορούν:
  -Το «πιστοποιητικό ζώντος». Πλέον το ΙΚΑ απαιτεί να υποβάλλεται το πρωτότυπο έγγραφο και όχι μέσω email κλπ. Και αν το πρωτότυπο πιστοποιητικό ζώντος που έχει σταλεί στο ΙΚΑ, δεν αρχειοθετηθεί σωστά στον φάκελο του ασφαλισμένου, το αποτέλεσμα είναι ότι θα διακοπεί η καταβολή της σύνταξης.

  Το «πιστοποιητικό ζώντος» πρέπει να υποβάλλεται κάθε χρόνο, δηλαδή κάθε 12 μήνες. Αν καθυστερήσει η υποβολή του, και πάλι διακόπτεται η πληρωμή της σύνταξης. Τώρα αν υποβληθεί εκπρόθεσμα εκ των υστέρων, υπάρχει κίνδυνος να μην πληρωθούν τα ποσά που θα καταβάλλονταν μέχρι την υποβολή του νέου πιστοποιητικού.
  -Ένα άλλο απαιτούμενο δικαιολογητικό για την καταβολή της σύνταξης είναι η έκδοση και υποβολή στο ΙΚΑ του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του ασφαλισμένου. Το να δοθεί απλά ο αριθμός του Α.Φ.Μ. δεν είναι πλέον αρκετό. Ο συνταξιούχος θα πρέπει να υποβάλλει «επίσημο» έγγραφο από την Εφορία στο οποίο θα αναγράφεται ο αριθμός του Α.Φ.Μ. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το Α.Μ.Κ.Α. (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφαλίσεως). Αν δεν τα διαθέτει αυτά ο συνταξιούχος, θα πρέπει να ορίσει κάποιον πληρεξούσιο στην Ελλάδα, να τα αναζητήσει για λογαριασμό του στην Εφορία και το Κ.Ε.Π. για να τα προμηθευτεί.

  – Τώρα σε περιπτώσεις θανάτου του ασφαλισμένου (συνταξιούχου) και ενώ τη μέχρι του θανάτου σύνταξή του δικαιούνται οι κληρονόμοι του, το ΙΚΑ αν καθυστερήσουν περισσότερο από ένα χρόνο, είτε να την ζητήσουν, είτε να υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, θεωρεί ότι αυτή «παραγράφεται», έστω και χωρίς καμία έγκαιρη/προηγούμενη ειδοποίηση του/της δικαιουμένου/ης συζύγου. Αυτό γίνεται παρά τις αντίθετες αποφάσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων.

  Επιπρόσθετα, θα πρέπει οι κληρονόμοι να συμπληρώνουν και να υποβάλλουν και φορολογική δήλωση κληρονομίας σχετικά στην αρμόδια Εφορία (έστω και αν είναι αφορολόγητο το ποσό) και να προμηθευτούν από το Δικαστήριο κλπ και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

  Σε περιπτώσεις ενστάσεων των ασφαλισμένων κατά της πιο πάνω παραγραφής ενώπιον του ΙΚΑ, οι ειδοποιήσεις για να παρασταθούν ή να εκπροσωπηθούν κατά τη συζήτηση των ενστάσεων αυτών, φτάνουν ναι μεν έγκαιρα αλλά σε πολλές περιπτώσεις καθυστερημένα στους ασφαλισμένους, δηλαδή ακόμα και την προηγουμένη ημέρα της συζητήσεως, με αποτέλεσμα να είναι πρακτικά αδύνατο να παρασταθούν.
  – Τέλος σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται ο τραπεζικός λογαριασμός όπου θα κατατίθενται τα χρήματα της σύνταξης θα πρέπει να είναι μόνο στο όνομα του ασφαλισμένου δικαιούχου. Αν είναι κοινός με άλλο άτομο, π.χ. την/τον σύζυγο, θα πρέπει να είναι πρώτο το όνομα του ασφαλισμένου.

  ____________________________________________________

  https://neoskosmos.com/el/208533/epemvasi-proksenou-gia-tis-kathysteriseis-stin-katavoli-syntakseon-ika-kai-oga/

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s