Φεύγουν από το Μαξίμου, καταστρέφουν έγγραφα και σβήνουν ίχνη…

IMG_08321-1024x768

Πανέτοιμοι για την επόμενη μέρα των εκλογών και την ώρα της παράδοσης – παραλαβής είναι στο Μέγαρο Μαξίμου και σε όλα τα υπουργεία. Παρά τον έντονο προεκλογικό αγώνα που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάθε βαθμίδας σπεύδουν ουσιαστικά να εκκαθαρίσουν το τοπίο και να… εξαφανίσουν τα ίχνη του κομματικού μηχανισμού στην κυβέρνηση.

Μπροστά στην προεξοφλημένη ήττα, η εντολή της πολιτικής ηγεσίας σε κάθε υπουργείο είναι να βρίσκονται όλοι σε ετοιμότητα την προσεχή Δευτέρα, ώστε να γίνουν ομαλά οι τελετές παράδοσης – παραλαβής και βέβαια να έχουν καταστραφεί έγγραφα που δεν πρέπει να δουν οι επόμενοι υπουργοί και τα επιτελεία τους.
Ως εκ τούτου, έχουν πάρει κυριολεκτικά «φωτιά» οι καταστροφείς εγγράφων – ένα θέμα που αποκάλυψαν «ΤΑ ΝΕΑ» στις 21 Ιουνίου – και επί της ουσίας εξαφανίζονται αποκαλυπτικά στοιχεία της συριζαϊκής διακυβέρνησης. Βέβαια όσα έγγραφα είναι πρωτοκολλημένα είναι προφανές ότι δεν καταστρέφονται, αλλά υπάρχουν πολλά ανεπίσημα χαρτιά και εσωτερική αλληλογραφία που έχουν καταλήξει στον καταστροφέα, μέσα σε συνθήκες υπερέντασης.
Σε πάρα πολλά υπουργεία είναι βουνό τα κατεστραμμένα χαρτιά, όπως δείχνει και η φωτογραφία που δημοσιεύουν «ΤΑ ΝΕΑ», και παράλληλα διαγράφεται η ηλεκτρονική αλληλογραφία και άρα χιλιάδες emails που δεν μπορούν να ανακτηθούν.
Όπως και οι προηγούμενοι,
Η παρούσα κυβέρνηση κινείται όπως και οι προηγούμενες στο ζήτημα της καταστροφής των εγγράφων ή της εξαφάνισης των ιχνών. Απλώς σε αυτή τη φάση ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω και της μεγάλης διαφοράς των ευρωεκλογών και του κλίματος της ήττας που έχει παγιωθεί, μερίμνησε να μην «τρέχουν» οι συνεργάτες των πολιτικών προσώπων την τελευταία στιγμή, εάν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, και μάλιστα είναι και αυτοδύναμη.
Ακόμα και στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν γίνει οι κατάλληλες προετοιμασίες, μπροστά στο ενδεχόμενο το βράδυ της Κυριακής η ΝΔ να αναδειχθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, να μην υπάρχουν στο πρωθυπουργικό γραφείο αρχεία και βέβαια προσωπικά αντικείμενα (βιβλία, δώρα κ.ά.) του Αλέξη Τσίπρα. Η μεταφορά χαρτοκιβωτίων είναι συνεχής τις τελευταίες ημέρες από την πρωθυπουργική έδρα.
Η προετοιμασία για την επόμενη μέρα ξεκίνησε πολύ νωρίς, ενώ το τελευταίο δεκαήμερο έχουν εγκριθεί αποφάσεις σε διάφορα υπουργεία για την προμήθεια και επιπλέον καταστροφέων εγγράφων. Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», σε κρίσιμα υπουργεία είχαν φροντίσει οι υπουργοί να ενημερώσουν τους συνεργάτες τους, ώστε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να καταστραφούν έγγραφα, ενώ την ίδια στιγμή, σύμφωνα και με αναφορές βουλευτών της αντιπολίτευσης, έχουν αντιγραφεί αρχεία από τους κεντρικούς υπολογιστές κρίσιμων υπηρεσιών, χωρίς όμως να προσδιορίζουν ποιες. Μάλιστα, κεντρικά στελέχη της αντιπολίτευσης εκφράζουν φόβους ότι έχουν καταστραφεί και απόρρητα έγγραφα και αναφέρουν πως η νομοθεσία ορίζει σαφώς τη συγκεκριμένη διαδικασία.
Advertisements

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Φεύγουν από το Μαξίμου, καταστρέφουν έγγραφα και σβήνουν ίχνη…

 1. ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ! Ο Παππάς παρήγγειλε έπιπλα αξίας €9.000 για το γραφείο του εννέα μέρες πριν τις εκλογές! (ΕΓΓΡΑΦΟ)
  =====================================================

  Δείτε το έγγραφο της παραγγελίας – Με απευθείας ανάθεση από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής
  ————————————————————————————————-

  Έπιπλα αξίας €9.157 παρήγγειλε ο Νίκος Παππάς για να εξοπλίσει το υπουργικό του γραφείο στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο στο κόστος των επίπλων όσο η χρονική στιγμή που επέλεξε ο υπουργός να το κάνει: Εννέα ημέρες πριν τις εκλογές και με απευθείας ανάθεση.

  Όπως φαίνεται και από τα έγγραφα που επισυνάπτονται, η «απόφαση ανάθεσης προμήθειας επίπλων στον 3ο όροφο του κτηρίου β’ του ΥΨΗΠΤΕ (Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης) και στις αίθουσες συσκέψεων του ίδιου κτηρίου», δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» με ημερομήνία 27 Ιουνίου 2019.

  Με το έγγραφο εγκρίνεται η «απευθείας ανάθεση προμήθειας επίπλων στον 3ο όροφο του κτηρίου Β’ του και στις αίθουσες συσκέψεων του ίδιου κτηρίου σε RAMOS A.E. ΕΜΠΟΡΙΑ-ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ-ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ, Φιλικών 62 Περιστέρι». Σε ό,τι αφορά στο κόστος η απόφαση σημειώνει πως «η συνολική δαπάνη δεν δύναται να ξεπεράσει το ποσό των ΕΝΝΕΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΠΤΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΛΕΠΤΑ (9.157,40€) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ».

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s