Πόσο μας κοστίζουν κάθε χρόνο οι λαθρομετανάστες;

Κατά καιρούς και όταν θίγεται το επιστημονικό μου υπόβαθρο από ευκαιριακούς υποστηρικτές του Μητσοτάκη, θυμάμαι να ταυτίσω την πολιτική με την οικονομία… μια και για μένα άλλα πράγματα, όπως η πατρίδα, η Σημαία και το Έθνος έρχονται πρώτα.

Για να δούμε λοιπόν μέσα από τα μάτια των υποστηρικτών του «πρώτα η οικονομία και μετά θα διορθωθούν όλα…» πόσο πολύ θα διορθώσει την οικονομία ο Μητσοτάκης του «Δεν θα γίνω Όρμπαν – Θα εξασφαλίσω καλύτερες συνθήκες για τους μετανάστες!» Πάμε λοιπόν μαζί να δούμε τελικά τι πρέπει να λύσουμε πρώτο την οικονομία ή τη λαθρομετανάστευση;

Σημείωση: Tα νούμερα είναι αυτά που δίνει η τράπεζα της Ελλάδος, το υπ. υγείας, το υπ. μεταναστευτικής πολιτικής και το υπ. εσωτερικών.

Διαβάστε να  …φρίξετε:

16 δισεκατομμύρια ευρώ (16,000,000,000) υπολογίζεται ότι είναι το συνάλλαγμα που διαρρέει από την Ελλάδα προς τις χώρες καταγωγής των μεταναστών.

9 δισεκατομμύρια ευρώ (9,000,000,000) ετησίως υπολογίζεται ότι είναι το ύψος των διαφυγόντων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών από το παραεμπόριο το οποίο ασκείται σχεδόν αποκλειστικά από (λαθρο)μετανάστες.

2 δισεκατομμύρια 700 εκατομμύρια ευρώ (2,700,000,000) στοιχίζουν στο κράτος κάθε χρόνο τα νοσήλια των ανασφάλιστων λαθρομεταναστών.

4 δισεκατομμύρια 800 εκατομμύρια ευρώ (4,800,000,000) κοστίζουν οι επισκέψεις των λαθρομεταναστών στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.

680 εκατομμύρια ευρώ (680,000,000;) κοστίζουν τα εμβόλια και η παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης στους χώρους φιλοξενίας λαθρομεταναστών.

1 δισεκατομμύριο πεντακόσια εκατομμύρια (1,500,000,000) στοιχίζει η παρανομία των λαθρομεταναστών στην χώρα μας (αυτά τα στοιχεία δίνει το υπουργείο Δ/Τ, μόνο για την επιπλέον αστυνόμευση).

7 δισεκατομμύρια πεντακόσια εκατομμύρια (7.500.000.000) είναι τα έσοδα από το παραεμπόριο των λαθρομεταναστών.

3, 5 δισεκατομμύρια ευρώ (3,500,000,000) κόστισαν οι πρώτες ανάγκες των λαθρομεταναστών (διατροφή, στέγαση, ένδυση) τη διετία 2015-2016

κάθε ώρα πτήσης ενός Super Puma , κοστίζει περίπου 12.000 ευρώ
οι διασώσεις στο λιμενικό κοστίζουν 9,000,000 ευρώ το μήνα και 
οι διασώσεις στο πολεμικό ναυτικό κοστίζουν 5,000,000 ευρώ το μήνα δηλαδή 168 εκατομμύρια ευρώ (168,000,000) το χρόνο χωρίς τα έξοδα της πολεμικής αεροπορίας.

Από όλα αυτά τα παραπάνω η ΕΕ που μου λέτε ότι μας πληρώνει γι αυτούς και γι αυτό δεν κοιτάζουμε τους Έλληνες έδωσε ΕΠΤΑΚΟΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ (700,000,000).

Κατά τα άλλα κ.κ υπερασπιστές της Μητσοτάκιας λογικής με πρωτεύοντα στόχο την οικονομία καλείσθε να μου απαντήσετε πως θα φτιάξετε οικονομία με τα δισεκατομμύρια να φεύγουν σαν νερό για τους λαθρομετανάστες.

Α ναι ….. αγαπημένοι ξέχασα να σας πω ότι ικετεύαμε για τη δόση των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ και πιο πάνω δεν έχω γράψει και τα εκατοντάδες εκατομμύρια που τρώνε οι ΜΚΟ.

Για να δούμε και κάποιους άλλους αριθμούς… 2012-2019

Μειώσεις που πλησιάζουν και το 70% στις αφίξεις των πτήσεων chartersΑπογοητευτικά είναι τα στοιχεία για τον τουρισμό σε Λέσβο, Σάμο και Χίο εξαιτίας του «προσφυγικού».

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα σχετικής μελέτης που πραγματοποίησε η εταιρεία V&O για λογαριασμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, τα οποία δημοσιεύει η «Καθημερινή», ακυρώσεις διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία, ακυρώσεις συνεδρίων, προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων και πτήσεων από το εξωτερικό και συρρίκνωση της σεζόν, είναι μερικές μόνο από τις επιπτώσεις από το ισχυρότατο πλήγμα που έχει δεχθεί ο τουρισμός στα νησία του Β. Αιγαίου. Μάλιστα σε αρκετά καταλύματα έχει καταγραφεί η τάση διακοπής της λειτουργίας τους τουλάχιστον κατά δύο μήνες νωρίτερα.

Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί: Στη Λέσβο από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο καταγράφηκε πτώση 58,75% στις αφίξεις των πτήσεων charters. Οι επισκέπτες προέρχονταν από την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Δανία, τη Νορβηγία και την Αυστρία.

Στη Χίο σημειώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πτώση στις αφίξεις μέσω πτήσεων charters σε ποσοστό 68,91%. Οι επισκέπτες ήταν Ολλανδοί και Νορβηγοί ενώ Αυστριακοί, Σλοβένοι και Τσέχοι που είχαν από μία εβδομαδιαία πτήση την ακύρωσαν κατά τη φετινή σεζόν. Για το 2017, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν υπάρχει καμία πτήση charter.

Στη Σάμο οι αφίξεις charters μειώθηκαν κατά 23,14%. Οι επισκέπτες προέρχονταν από την Αυστρία, το Βέλγιο, την Τσεχία, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τη Σλοβενία, τη Σουηδία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αλλά και στη Λήμνο καταγράφηκε πτώση κατά 17,6% στις αφίξεις πτήσεων charters.

Ε ναι λοιπόν, κατά καιρούς με αναγκάζετε να θυμηθώ το επιστημονικό μου υπόβαθρο με τις ελευθεροστομίες σας και φυσικά το αποτέλεσμα δεν ειναι καθόλου καλό για εσάς.


Kristine Sideri
Advertisements

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

4 σκέψεις σχετικά με το “Πόσο μας κοστίζουν κάθε χρόνο οι λαθρομετανάστες;

 1. επιβάλλεται σκληρή κριτική στο Μητσοτάκη για να καταλάβει ότι καρπώνεται ψήφο διαμαρτυρίας και όχι ψήφο εμπιστοσύνης. Αν δεν το κάνουμε τότε θα καυχάται όπως και το κάνει σήμερα ότι η ψήφος του λαού είναι επιδοκιμασία στις θέσεις, στις επιλογές και τα πρόσωπα που έχει γεμίσει το κόμμα και τα ψηφοδέλτια. Αυτό θέλετε; Ένα γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ με χαλίφη το Μητσοτάκη που θα αγνοεί τις επιθυμίες αυτών που τον ψήφισαν και τον πληρώνουν;

  Μου αρέσει!

 2. Ότι γράφεις σωστό.Σωστα τα νούμερα. Δεν μας γράφεις όμως ποιοι ευθύνονται. Αλλά όχι με χρωματιστά, κομματικά γυιαλια. Γιατί η Ελλάδα συναίνεσε να γινη νεκροταφείο ψυχών. Έλληνες πολιτικοί άνοιξαν τα σύνορα και κάλλους αν τους λαθρομετανάστες να έλθουν στη γη της επαγγελίας. Οι Έλληνες πολιτικοί, γιατί φτειαξανε και αυτοί, επέτρεψαν να κάνουν κουμάντο οι κάθε λογής ύποπτες ΜΚΟ κουμάντο στην κονομα. Αλλά στην χώρα που λέγεται Ελλάς όλοι ξέρουν τα χάλια της αλλά κανείς δεν λέει το φάρμακο. Μόνο παλαμάκια, οι μισοί με τον ένα, οι άλλοι μισοί με τον άλλο, εναλλάσονται στην εξουσία και ο λαός παλαμάκια και σημαίες πλαστικές. Αλοιμονο στους νέους! Ποιος θα τους σώσει από τους πολιτικούς και τους διανοούμενους

  Μου αρέσει!

 3. Χωρίς να διαφωνώ για τους λόγους που αναφέρονται στην μεγάλη μείωση των αφίξεων ξένων τουριστών, μήπως εξίσου σημαντικό ρόλο έπαιξε τα τελευταία χρόνια και η υπερβολική φορολόγηση του τουρισμού;
  Φόρος στην διανυκτέρευση; Αύξηση ΦΠΑ στα πάντα;
  Υπερβολικοι φορολογικοί συντελεστές σε όλων των ειδών μικρομεσαίων επιχειρήσεων; Κ.λ.π……….
  Μήπως ένα μέρος της λύσης αυτού του δύσκολου γρίφου αύξησης των τουριστών είναι να ξεκινήσουμε από τα βασικά (μείωση φόρων);

  Μου αρέσει!

 4. 19 Ιουνίου 2019
  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ γιατί πρέπει να μάθει ο κόσμος την αλήθεια
  ——————————————————————————————–

  https://scontent.fath6-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/64988141_311311193155683_6860786131634487296_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_ht=scontent.fath6-1.fna&oh=d15fd89a56582c9e844619f719de6fbe&oe=5D8C9988

  https://scontent.fath6-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/64555791_311311759822293_4611470441133899776_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_ht=scontent.fath6-1.fna&oh=4207a42fa79900289c83d1365bef94f1&oe=5D7D3163

  Να σας ενημερώσω και για κάτι που δεν το έχει πει κανένα απολύτως ΜΜΕ και φυσικά όλοι μα όλοι το έχουν κάνει γαργάρα…

  Από τον Νοέμβριο του 2017, σύμφωνα με απόφαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κάθε γυναίκα Ρομά που μπαίνει στη χώρα με καθεστώς ανιθαγένειας και γεννάει το παιδί της σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο αποκτά άμεσα την ελληνική ιθαγένεια.

  Φέτος και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο υπογράφηκε μνημόνιο Συνεργασίας από τον Υπ. Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτση, τον Ειδικό Γραμματέα Ιθαγένειας, Λάμπρο Μπαλτσιώτη και τον Αντιπρόσωπο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.), Philippe Leclerc.

  Το Μνημόνιο Συνεργασίας αφορά στη στενή συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την απόδοση ιθαγένειας σε όλους όσους τη δικαιούνται και κυρίως για την εξάλειψη της ανιθαγένειας στη χώρα μας. Προβλέπεται ακόμη η περαιτέρω ανάπτυξη και εντατικοποίηση αυτής της συνεργασίας για την τεχνική υποστήριξη, την επιχειρησιακή συνδρομή, καθώς και την εκπαίδευση προσωπικού της Ειδικής Γραμματείας Ιθαγένειας.

  Όπως καταλαβαίνετε όποιος μπαίνει και σκίζει τα χαρτιά του, είναι πλέον ανιθαγενής και δικαιούται την Ελληνική ιθαγένεια με συνοπτικές διαδικασίες.

  Δεν είδα πουθενά τον Μητσοτάκη να τοποθετείται, να κάνει κάποια επίκαιρη ερώτηση στην ολομέλεια της Βουλής ή να ενημερώνει τον Ελληνικό λαό για το τι θα κάνει με αυτή την εντατική δράση αλλοίωσης του Ελληνικού Έθνους.

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s