Οι προτάσεις του Γιάννη Νταουσάνη για το κυκλοφοριακό

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΟΥΣΑΝΗΣ Ναύπακτος 16-5-2019

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Την περασμένη εβδομάδα, ο συνδυασμός μας «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» πραγματοποίησε έρευνα στην πόλη της Ναυπάκτου, για να διαπιστώσει ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους κατοίκους της πόλης μας.

Ρωτήθηκαν πολλοί συμπολίτες μας να απαντήσουν στο ερώτημα, ποιό πρόβλημα της καθημερινότητας τους απασχολεί περισσότερο.

Η απάντηση που κυριάρχησε ήταν το κυκλοφοριακό. Τέσσερις στους δέκα συμπολίτες μας από τα διακόσια άτομα που ρωτήθηκαν, το πρώτο που ανέφεραν ήταν το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Για τη ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής δεν ήταν καθόλου έκπληξη.

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα για να λυθεί θα πρέπει να συνδυαστεί με την εξεύρεση ακόμα περισσότερων χώρων πάρκινγκ, ώστε να περιοριστεί ο ρόλος του αυτοκινήτου στην πόλη.

Εμείς ως δημοτική αρχή θα προχωρήσουμε στην λήψη μέτρων για την «ανακούφιση» των οξυμένων κυκλοφοριακών προβλημάτων της πόλης, τα οποία μπορούν να γίνουν άμεσα χωρίς να χρειάζονται πολλά χρήματα, όπως:

  • Η απαγόρευση της στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο της πόλης και η δυνατότητα ολιγόλεπτης στάσης, μέτρο που είχε εφαρμοστεί το 2006, σε συνεργασία με την τροχαία και ήταν αποτελεσματικό.

  • Διαμόρφωση του δρόμου που ενώνει τον περιφερειακό της Ναυπάκτου με το κάστρο, ως έργο αποσυμφόρησης της κίνησης στο δυτικό τμήμα της πόλης

  • Μονοδρόμηση της οδού Ανύτης με κατεύθυνση από Άγιο Γεώργιο προς δυτικά

  • Δημιουργία δύο χώρων στάθμευσης μεγάλης χωρητικότητας για ΙΧ και λεωφορεία, ένα ανατολικά, δίπλα από το Αλσύλλιο και ένα δυτικά στο τέλος της Ψανής, τα οποία θα συνδέονται συνεχώς με δύο λαστιχοφόρα τρενάκια, τα οποία θα εξυπηρετούν τους πολίτες για να πηγαίνουν στο κέντρο ανά πάσα στιγμή, και ταυτόχρονα θα δίνουν τουριστικό χρώμα στη πόλη μας.

  • Λήψη αυστηρών μέτρων για την παράνομη στάθμευση

  • Επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας

  • Χρήση νέων τεχνολογιών όπου οι πολίτες θα ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για τις κυκλοφοριακές συνθήκες, τις βέλτιστες εναλλακτικές διαδρομές και τις δυνατότητες στάθμευσης

  • Θέσπιση αυστηρών ωραρίων και θέσεων φορτοεκφόρτωσης

  • Ενημέρωση των πολιτών για την όσο το δυνατό λιγότερη χρήση του αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλης (κυκλοφοριακή αγωγή στα σχολεία κλπ)

Ταυτόχρονα θα πρέπει να κινηθούν όλες οι διαδικασίες για την δημιουργία τρίτου δρόμου στη Ναύπακτο, με την κατασκευή τούνελ κάτω από Κάστρο, πρότασή μας από το 2003.

Γιάννης  Νταουσάνης 

υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s