Η ανακοίνωση του Γιάννη Νταουσάνη για το αποψινό debate που δεν πραγματοποιήθηκε

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΟΥΣΑΝΗΣ Ναύπακτος 15-5-2019

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εδώ και ένα μήνα περίπου κοινή συνέντευξη των υποψηφίων δημάρχων, από το ΜΜΕ nafsweek, εξαιτίας του δημάρχου Ναυπακτίας Λουκόπουλου Παναγιώτη, ο οποίος τελευταία στιγμή «έστριψε δια του αρραβώνος», αφού πρώτα, παρέδωσε, στους 4 παρευρισκόμενους υποψηφίους δημάρχους που είχαν προσέλθει για να συμμετέχουν στο debate, μαθήματα στρογγυλοποίησης, ότι δηλαδή η στρογγυλοποίηση των 2/3 του 8 είναι το 6 και όχι το 5 (8 είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ναυπακτίας).

Ενημερώνουμε τους συνδημότες μας, ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, μετά την ανακήρυξη των συνδυασμών για να συμμετέχουν οι επικεφαλής των παρατάξεων σε κοινές συνεντεύξεις των ΜΜΕ, απαιτείται η συμμετοχή των δύο τρίτων (2/3) τουλάχιστον των ανακηρυχθέντων.

Ξεχνώντας λοιπόν τους κανόνες των μαθηματικών ότι η στρογγυλοποίηση των 2/3 του 8 είναι το 5, (βλέπε απλά μαθηματικά του δημοτικού αλλά και το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αν κατά τον υπολογισμό του ενός τρίτου (1/3) προκύπτει δεκαδικός αριθμός, τότε ο αριθμός αυτός στρογγυλοποιείται στην αμέσως μεγαλύτερη μονάδα εφόσον πρόκειται για υποδιαίρεση μεγαλύτερη ή ίση του ημίσεως (0,5)» και των παραδειγμάτων που δίνονται από το Υπουργείο Εσωτερικών ότι το ένα τρίτο τουλάχιστον των μελών του συμβουλίου είναι: στα 13μελή συμβούλια οι 4, στα 17μελή συμβούλια οι 6 κλπ), ο κ. Λουκόπουλος εκνευρισμένος αποχώρησε, αποφεύγοντας μ’ αυτό τον τρόπο να συμμετέχει στη συζήτηση, τινάζοντας το debate στον αέρα.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Γκίζας Βασίλης και Τσουκαλάς Ντίνος με ανακοίνωσή τους λίγες ώρες πριν το debate, αρνήθηκαν την συμμετοχή τους στη διαδικασία αυτή.

Το ίδιο είχε πράξει εξ’ αρχής και ο υποψήφιος δήμαρχος Κοτσανάς Ανδρέας.

Ως συνδυασμός, πιστεύουμε ότι έχουμε υποχρέωση να συμμετέχουμε σε κοινές συζητήσεις που διοργανώνονται, ώστε οι συνδημότες μας να έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τις προτάσεις όλων μας , να κρίνουν και να αποφασίσουν.

Είμαστε υπέρ του δημόσιου διαλόγου προκειμένου να ενημερώνεται η κοινωνία και πιστεύουμε ότι η αποφυγή του διαλόγου σημαίνει ότι κάποιοι ενδιαφέρονται γι’ αυτήν μόνο επιφανειακά και όχι ουσιαστικά και δείχνουν πόσο φοβικοί είναι σε μία τέτοια δημοκρατική διαδικασία.

Γιάννης Νταουσάνης

υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας

Advertisements

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s