ολόκληρη η ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Γιώργου Γούλα,στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου

Φίλες και Φίλοι,
Σας ευχαριστώ για την μαζική παρουσία σας εδώ σήμερα.
Στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου, στα εγκαίνια της προσπάθειας μας για μια καλύτερη Ναυπακτία, στα εγκαίνια του αγώνα μας για ένα Δήμο δίκαιο και αξιοπρεπή στην καθημερινή του λειτουργία,  στα εγκαίνια της νικηφόρας πορείας μας.

Η πορεία θα είναι νικηφόρα όχι μόνο αν νικήσουμε στις εκλογές,
αλλά μετά αν καταφέρουμε να νικήσουμε την αδιαφάνεια, τη σπατάλη, τις συμπεριφορές που μας προσβάλουν, αν νικήσουμε τους εγωισμούς, τις άγονες αντιπαραθέσεις και τον ατομικισμό, αν νικήσουμε εν τέλει όλα αυτά που κάνουν τη Ναυπακτία να μοιάζει με ένα σκονισμένο διαμάντι.
Ο αγώνας που κάνουμε είναι ένα δυνατό φύσημα στη σκόνη αυτή. Κάθε μια ψήφος υπέρ της προσπάθειάς αυτής, δίνει δύναμη στα πνευμόνια μας να φυσήξουμε δυνατότερα τη σκόνη, και να αναδείξουμε την ομορφιά της Ναυπακτίας μας που μπορεί να ζήσει πλουσιοπάροχα εμάς και τα παιδιά μας.
Φίλες και Φίλοι, δεκαετίες ολόκληρες μας έφταιγαν οι υποδομές που δεν γίνονταν, και μας κρατούσαν αποκλεισμένους, σήμερα όμως η Πατρών – Κορίνθου είναι έτοιμη, η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι έτοιμη, η Ιονία οδός είναι έτοιμη, η Ναυπακτία όμως όπως αποδείχθηκε είναι δυστυχώς ανέτοιμη. Ανέτοιμη να καρπωθεί την στρατηγική της θέση, ανέτοιμη να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.
Γιατί μετά από όλα αυτά τα έργα υποδομής δεν μπορούμε να αναπτυχθούμε κυρίως τουριστικά; Γιατί εκατοντάδες Ναυπάκτιοι πήγαν όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά για σεζόν σε άλλα μέρη της Ελλάδας που και για αυτά υπάρχει η κρίση και τα μνημόνια;
Γιατί τίποτα σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο δεν είναι σωστό: το λιμάνι έχει κάνει σπηλαιώσεις και είναι έτοιμο να πέσει, το αποχετευτικό στο κέντρο της πόλης είναι ακόμα παντορροικό, η Πλάζ ουρητήριο, το αλσύλιο Γριμπόβου χάλια, οι νεροτσουλήθρες εστία μόλυνσης και επικίνδυνες. Το ΠΚΑ εγκατελειμμένο, ο παραλιακός της Παλαιοπαναγιάς στην κατάσταση που βιώνουμε, στις Παραλίες Πλατανίτη, Πατρινών, Αντιρρίου, Ρίζας, Μακύνειας, Κ. Βασιλικής και Κρυονερίου, δεν έχει μπει πέτρα πάνω στην Πέτρα.
Γιατί οι εργοταξιακοί χώροι της γέφυρας και τα δημόσια κτήματα είναι παρατημένα. Γιατί η ευηνολίμνη είναι ακόμα στις προμελέτες αξιοποίησης;
Γιατί ενώ διαχειριζόμαστε Δήμος και εταιρίες του πάνω από 40 εκ το χρόνο δεν στηρίζονται όσο πρέπει οι σύλλογοι που προσφέρουν πραγματικό έργο όπως, αιμοδοτικοί, κοινωνικό ιατρείο, αθλητικοί σύλλογοι που είναι φυτώριο νέων, ο σκακιστικός σύλλογος, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και άλλοι;
Γιατί δεν υπάρχουν προτεραιότητες στα έργα που θα κατασκευαστούν με το ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα Φιλόδημος και με άλλους τρόπους, αλλά επικρατεί η φιλοσοφία ότι κάτσει, όπου κάτσει;
Και ουσιαστικά μέσα από τα γιατί, σας αναπτύσσω τις προτεραιότητες του προγράμματός μας.
Γιατί λοιπόν δεν;
Και σας απαντώ,
Γιατί, αυτοί που διαχειρίστηκαν την τύχη μας, αφιέρωσαν και αφιερώνουν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας και της σκέψης τους στο πως θα κάνουν τις αναθέσεις και μάλιστα σε λίγους και πολλές φορές ξένους, πως θα πληρώνουν για τη συντήρηση κάθε οχήματος του Δήμου 10.000 το χρόνο χωρίς λάστιχα και χωρίς τα καύσιμα, πως θα πληρώνουν 600.000 ενοίκια για ένα κτήριο την τελευταία 8ετία όταν μπορούσαν με 400.000 να αγοράσουν το κτήριο της πρώην εφορίας από το ΤΑΙΠΕΔ και να στεγαστούν οι υπηρεσίες, πως θα χειραγωγήσουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πως θα λιντσάρουν την ίδια τους την ιδέα, την έκθεση Νόστος, πως θα κάνουν τα μικρορουσφέτια και πως θα οδηγήσουν τα χρήματα του Δήμου στο χωριό τους εις βάρος όλων των υπολοίπων χωριών και περιοχών.
Φτάσαμε στο έσχατο σημείο τα τελευταία χρόνια να έχουμε συμμαχία ομάδων των 2,3 ή 4 ατόμων με τον κανόνα «ψηφίζει η μια ομάδα ότι στραβό φέρνει η άλλη ομάδα ώστε να ψηφίζει και η άλλη ομάδα τα δικά της στραβά». Και έτσι πορεύτηκαν επί 5 χρόνια παρά 2 μήνες και πορεύονται και σήμερα ακόμα που μιλάμε. Και το τελευταίο δίμηνο ξεδιάντροπα λόγω της αλλαγής του εκλογικού συστήματος, οι υπεύθυνοι της κατάντιας αυτής για να μπορέσουν να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο όσα έχουν συνηθίσει να κάνουν, όσα η κοινωνία μας τους έχει κακομάθει ότι τα ανέχεται, μοιράστηκαν σε παρατάξεις για να μπορέσουν να ξαναεκλεγούν.
Και η προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Μπουλέ που έθρεψε πολλά από τα παραπάνω, και ο Δήμαρχος κ. Λουκόπουλος που φέρει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης όσων συνέβησαν και συμβαίνουν και ο κύριος Κοτσανάς που συμμετείχε σε όλα αυτά μέχρι τέλους είναι συνυπεύθυνοι και εκφραστές της ίδιας μίζερης πολιτικής. Όπως συνυπεύθυνος πλέον είναι και ο κ. Γκίζας που με πλήρη γνώση των όσων συνέβησαν, έδωσε στέγη σε 4 πρωταγωνιστές αυτής της εικόνας σε 4 πρώην αντιδημάρχους, προέδρους συμβουλίου και εταιρίων του Δήμου που είναι πλέον οι πρωταγωνιστές του δικού του συνδυασμού. Έδωσε με τη συνεργασία μαζί τους τη συγκατάθεσή του σε όλα όσα συνέβησαν σε αυτή τη θητεία, που αρχικά ήθελε όπως έλεγε να αλλάξει. Ο κ. Τσουκαλάς παρότι έχει σε γενικές γραμμές πρωταγωνιστές νέα πρόσωπα στο συνδυασμό του, αδυνατεί να εκφράσει κάτι διαφορετικό τώρα, όπως και στο συμβούλιο.
Φίλες και Φίλοι, αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξει η κατάσταση σε όλα αυτά, αν θέλουμε να μπει φρένο στη σπατάλη, στην αδιαφάνεια, στις άσχημες συμπεριφορές και στις στείρες αντιπαραθέσεις στηρίζουμε την Ανανέωση και Δημιουργία. Δίνουμε στην παράταξη αυτή έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε μέσα από τη συμμετοχή της στη διοίκηση του Δήμου με ανεξάρτητη και διακριτή συνεργασία με άλλες παρατάξεις λόγω του εκλογικού συστήματος, να επιβάλει την λογική, την ευγένεια, τον προγραμματισμό, την διαφάνεια και την ίση μεταχείριση όλων των κοινοτήτων και όλων των περιοχών. Και αν πραγματικά θέλουμε να βγάλουμε από τη ρίζα τα ζιζάνια, κάνουμε την Ανανέωση και Δημιουργία πρώτη δύναμη με την ψήφο μας.
Φίλες και Φίλοι, ζητήστε να σας μιλήσουν, να σας εξηγήσουν όχι γενικόλογα, αλλά με συγκεκριμένα επιχειρήματα γιατί τα ανέχθηκαν όλα αυτά, γιατί τα στήριξαν, τι τους εμπόδιζε να μην τα ψηφίσουν. Και γιατί τώρα εκ των υστέρων δείχνουν δειλά ο ένας τον άλλο στα πηγαδάκια. Γιατί δεν διαχώριζαν τη θέση τους στο συμβούλιο.
Ή δεν έχουν τα κότσια, ή έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Εμείς με τις δυνάμεις που έχουμε ενημερώνουμε, δεν κάνουμε βουβή προεκλογική εκστρατεία. Μιλήσαμε σε συνεντεύξεις, μιλήσαμε στην Ομοσπονδία, μιλάμε στις κοινότητες και τις περιοχές που επισκεπτόμαστε. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με όσες δυνάμεις έχουμε. Εσείς όμως αποφασίζετε. Μην αφήσετε τις οργανωμένες μειοψηφίες να επιβιώσουν και πάλι, μην αφήσετε να σας πουν ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει.
Εμείς μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση, είμαστε αποφασισμένοι για αυτό.
Δώστε μας τη δύναμη να φυσήξουμε τη σκόνη από το διαμάντι της Ναυπακτίας μας.
Δώστε τη δύναμη σε ανθρώπους που δεν θα βιάσουν την κοινή λογική αλλά θα την υπηρετήσουν,
δώστε τη δύναμη σε ανθρώπους που έχουν δοκιμαστεί στην καθημερινότητά τους και έχουν υπηρετήσει ταπεινά τα κοινά.
Δώστε την δύναμη σε αυτούς που δεν περιμένουν να ζήσουν από το Δήμο, δώστε τη δύναμη σε αυτούς που δεν διαθέτουν μισθοφόρους υποψηφίους και εξαγορασμένους υποστηρικτές.
Δώστε τη δύναμη στους συνεργάτες μου και εμένα.
Σε αυτή την προσπάθεια δεν είμαι μόνος μου.
Με τιμή και μεγάλη συγκίνηση στο σημείο αυτό σας παρουσιάζω τους συνεργάτες μου, αυτούς που τοποθέτησαν το ονομά τους δίπλα στο δικό μου στην προσπάθεια, να αλλάξουμε την κατάσταση. Ανθρώπους που έχουν δώσει δείγματα γραφής, που θέλουν και θυσιάσουν ένα μέρος της προσωπικής τους ζωής για να υπηρετήσουν τα κοινά του Δήμου μας, για να υπηρετήσουν τη Δημοκρατία. Κατά σειρά λοιπόν:
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Σας ευχαριστούμε και πάλι για την παρουσία σας, που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Που μας δίνει δύναμη να φτάσουμε νικητές στην 26η του Μάη. Σας ευχαριστούμε!!!

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s