Ναύπακτος 2019, καθ’ οδόν προς τις δημοτικές εκλογές

Σύντομη συνέντευξη με την υποψήφια δημοτική σύμβουλο  κ. Ελένη Δημητρέλλου, με υποψήφιο δήμαρχο Ναυπακτίας τον Γιώργο Γούλα


Έχουμε το δικαίωμα να στερούμε το όνειρο στους ρομαντικούς της πόλης?

ΕΡΩΤΗΣΗ:   Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά?

-Πάντα με ενδιέφερε να συμμετέχω σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, να μαθαίνω ότι γίνονται ωραία πράγματα και να περηφανεύομαι για τον τόπο μου. Είχα ιδέες για το πώς να καλυτερέψουν κάποια πράγματα (πολλοί έχουν θα μου πείτε και θα έχετε δίκιο). Όταν ήρθε ο Γιώργος ο Γούλας να μου ζητήσει να κατέβω στο ψηφοδέλτιό του δεν περνούσε από το νου μου κάτι τέτοιο. Ένιωθα ότι μέσα από τη δουλειά μου μπορούσα να αφυπνίσω, να πλάσω ψυχές που αύριο θα ήταν νοήμονες πολίτες. Ότι συζητώντας με τους γονείς του σχολείου μου, θα διορθώνονταν κάποια πράγματα στην παιδεία που είναι κι ένα κομμάτι που γνωρίζω. Ήθελα να κάνω αυτό που λέμε ξεκίνα από το σπίτι σου για να αλλάξουν τα πράγματα παντού σιγά-σιγά.

ΕΡΩΤΗΣΗ:  Και τώρα που είστε υποψήφια θεωρείτε πως αν βγείτε θα αλλάξετε τη Ναύπακτο προς το καλύτερο?

-Σ΄ αυτό τον καιρό που αποφάσισα να είμαι υποψήφια στις δημοτικές εκλογές, πολλοί ήταν αυτοί που μου είπαν ότι αναλώνομαι σε πράγματα «τελειωμένα» και πως πάλι οι «επαγγελματίες» θα βγουν. Ποιος ο λόγος να μπεις σ΄ αυτή τη διαδικασία εσύ? Πραγματικά ίσως και να έχουν δίκιο.

Όμως ποιος μπορεί να στερήσει την ελπίδα στο Ναυπάκτιο να ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο, μια πόλη που οι διοικούντες της δεν θα νοιάζονται για την καρέκλα και την τσέπη, δεν θα θέλουν να ενισχύσουν το ΕΓΩ τους, αλλά θα ζητούν τη βοήθεια όλων αυτών των δυνατών μυαλών της πόλης που είναι πολλά και ίσως άσημα, ώστε το όνειρο μιας πόλης ζηλευτής να μην είναι άπιαστο? Γιατί τι της λείπει μόνο οι νέοι που θα το πιστέψουν και θα την προβάλλουν δρώντας ομαδικά.

ΕΡΩΤΗΣΗ:   Απευθύνεστε δηλαδή στους νέους της πόλης?

-Εγώ θέλω να απευθυνθώ πρώτα απ΄ όλα στους νέους. Ξέρετε μετέχοντας σε μια θεατρική ομάδα κι ερχόμενη σ΄ επαφή με μικρότερες ηλικίες, διαπιστώνω καθημερινά πόσο πιο ώριμη είναι η νεολαία σήμερα, πόσο εστιάζουν στους στόχους τους, αλλά και πόσο «ανοιχτά» μυαλά είναι. Κι επειδή το μέλλον όποιο κι αν είναι αυτό τους ανήκει, θεωρώ ότι πρέπει να είναι αυτοί που θα αντισταθούν σ΄ αυτή την παλιά τακτική του «ψηφίζω όπου έχω συμφέρον». Ένα συμφέρον αβέβαιο που τους έταξε κάποιος για να βγει, χτίζοντας πάνω σε σαθρά υλικά. Οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που πρέπει να παλέψουν γιατί, το δείχνουν καθημερινά: δεν φοβούνται τον αγώνα. Παλεύουν για ένα ή και περισσότερα πτυχία, ξέροντας ότι θα ακολουθήσει μεταπτυχιακό, ξένες γλώσσες, επιμορφώσεις επί επιμορφώσεων για να βγουν στην αγορά εργασίας. Αν δεν παλέψουν αυτοί για μια καλύτερη πόλη, τότε ποιος θα το κάνει?

Επειδή όμως μιλάω με πολλούς τον τελευταίο καιρό, λόγω της υποψηφιότητάς μου, θα σας πω και το εξής με βεβαιότητα: Ο ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ. Θέλει την αλλαγή, όχι το παλιό, θέλει νέα μυαλά που έχουν τη γνώση για να προχωρήσουν στις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος. Μην εκπλαγείτε λοιπόν από τα αποτελέσματα των εκλογών.

ΕΡΩΤΗΣΗ:  Τι έχετε να μας πείτε όσον αφορά το Γιώργο Γούλα και το συνδυασμό του?

-Όσον αφορά το Γιώργο το Γούλα πιστέψτε με. Δεν έχω πει σε κάποιον ότι κατεβαίνω με το συνδυασμό του και να μου πει ΕΝΑ λόγο κακό γι΄ αυτόν. Και θα σας πω και κάτι ακόμα. Ο Γιώργος ο Γούλας έχει διαλέξει κοντά του άτομα που έχουν δείξει την αξία τους ο καθένας στο χώρο του.

ΕΡΩΤΗΣΗ:  Γιατί να ψηφίσουν το συνδυασμό σας και εσάς προσωπικά οι Ναυπάκτιοι?

-Γιατί ο συνδυασμός μας έχει ως υποψήφιο Δήμαρχο το Γιώργο το Γούλα, έναν άνθρωπο που σ΄ όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται με τα κοινά έχει επιδείξει ήθος, λέει αλήθειες έξω από τα δόντια, στηρίζει τις θέσεις του με επιχειρήματα. Κι άλλοι μπορεί να μου πείτε φαίνονται άφθαρτοι. Όμως πόσοι από αυτούς μετείχαν στα κοινά, τι εμπειρία έχουν? Πόσοι μπορούν να μας εκπροσωπούν επάξια? Πρέπει να συγκρίνουμε τους υποψηφίους Δημάρχους με βάσει κάποια standards που θέλουμε να έχει ο αυριανός Δήμαρχος, ήθος, εμπειρία, επίπεδο και όρεξη για δουλειά. Νομίζω όλοι τα θέλουμε αυτά.

Εμένα προσωπικά θεωρώ ότι πρέπει να με ψηφίσει ο Ναυπάκτιος γιατί μέχρι σήμερα έχω δείξει και στο χώρο μου ότι μ΄ ό,τι καταπιάνομαι προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, χωρίς να υπολογίζω χρόνο που θα διαθέσω και κούραση. Γιατί δεν είμαι ο πολιτικάντης, ο ψηφοθήρας που θα πατήσω επί πτωμάτων για να βγω. Γιατί δηλώνω ότι δεν γνωρίζω τα πάντα σ΄ ένα Δήμο, αλλά μπορώ να βοηθήσω κυρίως στα κομμάτια που κατέχω. Γιατί πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν την πόλη χωρίς υστεροβουλία.

ΕΡΩΤΗΣΗ:  Τι θα θέλατε να πείτε στους Ναυπάκτιους πηγαίνοντας προς τις εκλογές?

-Θα ήθελα να τους πω αυτό: «Δώστε λοιπόν σ΄ εμάς τους ονειροπόλους την ευκαιρία. Ας μην πνίξουμε για μια ακόμα φορά τις φωνές αυτών που θέλουν να βοηθήσουν πραγματικά. Ήρθε η ώρα να καταλάβουμε ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ!»

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ:  Καλόν αγώνα, καλή επιτυχία σας ευχόμαστε και καλώς να ορίσετε και σε μία τηλεοπτική κουβέντα στην κάμερα της ιστοσελίδας μας.

Σας ευχαριστώ πολύ

 

 

 

 

 


			

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s