Στο Μιλάνο η «διεθνής της εθνικιστικής δεξιάς» με κάλεσμα Σαλβίνι


Aνακοινώνει συμμαχία με άλλα εθνικιστικά κόμματα, από τη Γερμανία ως τη Δανία και τη Φινλανδία ως την Ουγγαρία.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, ισχυρός άνδρας της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής του δεξιού εθνικιστικού κόμματος της Λέγκας, ξεκινά σήμερα εκστρατεία ενόψει των ευρωεκλογών του επόμενου μήνα ανακοινώνοντας μια συμμαχία με άλλα ακροδεξιά κόμματα, από τη Γερμανία ως τη Δανία και τη Φινλανδία ως την Ουγγαρία, αλλά και πιο πέρα.

Ο Σαλβίνι και άλλοι ηγέτες της άκρας δεξιάς θα μιλήσουν σε μια εκδήλωση που βαφτίστηκε «Προς μια Ευρώπη της κοινής λογικής», στην οποία αναμένεται να προβληθούν ευρωσκεπτικιστικά, αντιμεταναστευτικά μηνύματα, να γίνουν εκκλήσεις για την υπεράσπιση των χριστιανικών αξιών, να εκφραστεί η εναντίωσή τους στη χρηματοδότηση της Τουρκίας από την Ε.E,  κ.ο.κ.   Στην εκδήλωση στο Μιλάνο αναμένεται να μιλήσουν ο ηγέτης της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) Γεργκ Μόιτεν, καθώς και εκπρόσωποι του Κόμματος του Λαού της Δανίας και του Κόμματος των Φινλανδών (του πρώην κόμματος των Αληθινών Φινλανδών).

Ο Εθνικός Συναγερμός, το γαλλικό κόμμα υπό τη Μαρίν Λεπέν, καθώς και το — συγκυβερνών στην Αυστρία — Κόμμα των Ελεύθερων (FPÖ) δεν θα πάρουν μέρος στην εκδήλωση στην ιδιαίτερη πατρίδα του Σαλβίνι μεν, όμως έχουν επιβεβαιώσει πως θα συνεργαστούν με τη Λέγκα. Τα τρία κόμματα ήδη ανήκουν στην ίδια πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Άλλες, δεξιές, εθνικιστικές, ακροδεξιές ή λαϊκιστικές δυνάμεις που θα δεν θα είναι παρούσες στην εκδήλωση στο Μιλάνο, από την πλευρά τους έχουν ξεκαθαρίσει πως αν και δεν θα βρεθούν στο Μιλάνο, εν τούτοις σκοπεύουν να συμμαχήσουν με τη Λέγκα.  Ανάμεσά τους είναι το Φίντες του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, αλλά και το κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS) της Πολωνίας.

Ο Όρμπαν έχει εκφράσει μεν τον «θαυμασμό» του για τον Σαλβίνι, αλλά τα μέλη του Φίντες ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ, δεξιά), παρότι οι ευρωπαίοι συντηρητικοί αποφάσισαν πριν από μερικές εβδομάδες να αναστείλουν μέχρι νεοτέρας τη συμμετοχή του ουγγρικού κόμματος στην πολιτική τους ομάδα.  «Θέλουμε να αλλάξουμε ριζοσπαστικά αυτή την Ευρώπη», με τον τρόπο που «οδεύουμε να επιδείξουμε στην Ιταλία», εξήγησε ο Σαλβίνι το Σαββατοκύριακο. Σκοπός του, να σχηματιστεί μια «διεθνής των εθνικιστών».

Ο ηγέτης της Λέγκας θα παρουσιάσει τα σχέδιά του στον Τύπο στις 10:30 [τοπική ώρα, 11:30 ώρα Ελλάδας] σε πολυτελές ξενοδοχείο του Μιλάνου. Ευελπιστεί ότι θα εκπροσωπηθούν περίπου είκοσι ακόμη εθνικιστικά, ευρωσκεπτικιστικά κόμματα.

Στο απερχόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπάρχουν τρεις χωριστές ευρωσκεπτικιστικές πολιτικές ομάδες. Οι τάξεις τους αναμένεται να πυκνώσουν κι άλλο, όμως δεν είναι σαφές το κατά πόσον θα μπορέσουν να διαταράξουν την πολιτική ισορροπία στην ΕΕ, την οποία ορίζουν εδώ και δεκαετίες πολιτικοί σχηματισμοί της κεντροδεξιάς ή ψευτοδεξιάς  και της κεντροαριστεράς.

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Στο Μιλάνο η «διεθνής της εθνικιστικής δεξιάς» με κάλεσμα Σαλβίνι

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s