Δείτε Τα Ποσοστά Ακτινοβολίας Σε Αγρίνιο, Θέρμο, Αστακό, Μεσολόγγι Και Ναύπακτο


Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, συνολικά διενεργήθηκαν έλεγχοι και επί τόπου μετρήσεις σε 2.671 σταθμούς κεραιών σε όλη τη χώρα. Αφορούν στις μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε σταθμούς κεραιών με σκοπό τον έλεγχο της τήρησης των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού.

Περίπου το 87% των εν λόγω ελέγχων αφορούσε σταθμούς κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ενώ το υπόλοιπο κατανέμεται σε σταθμούς κεραιών ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και σταθμούς κεραιών σταθερής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται ότι σχεδόν το 97% αυτών ήταν αυτεπάγγελτοι έλεγχοι, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό αφορούσε σε ελέγχους που έγιναν κατόπιν αιτημάτων πολιτών ή φορέων.

Επισημαίνεται ότι στον συνολικό αριθμό των ελέγχων συμπεριλαμβάνονται έλεγχοι σε 251ραδιοφωνικούςσταθμούς κεραιών, οι οποίοι βρίσκονται σε χώρους εκτός αστικού ιστού, σε περιοχές δηλαδή που συνιστούν πρακτικά «πάρκα  κεραιών».

4 υπερβάσεις και 3 πιθανές υπερβάσεις σε «πάρκα κεραιών»

4 υπερβάσεις και 3 πιθανές υπερβάσεις σε «πάρκα κεραιών»

Βάσει των συγκεντρωτικών στοιχείων της ΕΕΑΕ, διαπιστώθηκαν 4 περιπτώσεις υπερβάσεων και ακόμη 3 περιπτώσεις πιθανών υπερβάσεων των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού.Όλες αφορούσαν θέσεις εκτός αστικού ιστού, όπου υπάρχει  εγκατεστημένο  πλήθος  κεραιών  εκπομπής  μεγάλης  ισχύος  όλων  των  ειδών  (όπως διατάξεις ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών,διατάξεις ραντάρ, κ.α.), σε περιοχές δηλαδή που συνιστούν πρακτικά «πάρκα κεραιών».

Για καθεμία από τις διαπιστωθείσες περιπτώσεις υπέρβασης των ορίων, η ΕΕΑΕ ενημέρωσε την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για τις δικές της ενέργειες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, προκειμένου να αρθεί η αιτία της δυσλειτουργίας και να ληφθούν τα αναγκαία κατά περίπτωση μέτρα προφύλαξης του κοινού.

Όπως επίσης προκύπτει από την ανάλυση των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων του 2018, οι τιμές που έχουν καταγραφεί στο σύνολο του δικτύου σταθμών μέτρησης είναι πολύ χαμηλότερες των θεσπισμένων ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού. Το παραπάνω συμπέρασμα αφορά τα απολογιστικά στοιχεία λειτουργίας του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων (ΕΠΗΠ) για το έτος 2018.

Το ΕΠΗΠ είναι ένα πανελλαδικό τηλεμετρικό δίκτυο 500 σταθμών μέτρησης, τα αποτελέσματα του οποίου προβάλλονται σε πραγματικό χρόνο (online) στη διαδικτυακή πύλη paratiritirioemf.eeae.gr. Το ΕΠΗΠ υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση». Κύριος του έργου είναι η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και φορέας λειτουργίας είναι η ΕΕΑΕ.

Στοιχεία Σταθμού Αγρινίου ΕΔΩ

Στοιχεία Σταθμού Μεσολογγίου ΕΔΩ

Στοιχεία Σταθμού Ναυπάκτου ΕΔΩ

Στοιχεία Σταθμού Θέρμου ΕΔΩ

Στοιχεία Σταθμού Αστακού ΕΔΩ


 

source
Advertisements

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s