«ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ»

άρθρο του τέως δημάρχου Ναυπακτίας

κ. Γιάννη Νταουσάνη

«Με αυτή τη φράση θα μπορούσε κανείς να ξεκινάει όταν θέλει να μιλήσει για την Ορεινή Ναυπακτία. Είναι θείο δώρο για τη Ναύπακτο, για την Ελλάδα και σωστά αποκαλείται Ελβετία της Ελλάδας.
To απέραντο πράσινο σε όλες τις εποχές, χάρη στα περήφανα δάση από έλατα, το θαυμάσιο κίτρινο χρώμα της εποχής από τα φύλλα των τεράστιων καστανιών και πλατανιών, αλλά και το λευκό κατά διαστήματα του χειμώνα, τα απαράμιλλα τοπία που σχηματίζονται κατά μήκος της ροής του ποταμού Ευήνου, τα πέτρινα παλιά γεφύρια, η ιστορία αιώνων που κουβαλούν τα όμορφα χωριά μας, όλα αυτά συνθέτουν ομορφιές που σπάνια βρίσκει κανείς.

Πως λοιπόν να μην ισχυρισθεί κάποιος ότι όποιος δεν έχει δει την Ορεινή Ναυπακτία δεν έχει δει τίποτα. Για να γίνει όμως αυτό, για να υπάρχει δηλαδή επισκεψιμότητα, πρέπει να υπάρχουν οι υποδομές για την διαμονή των επισκεπτών. Για αυτό φρόντισαν βέβαια και με τον καλύτερο τρόπο μάλιστα, ιδιώτες συμπατριώτες μας που κατάγονται από την Ορεινή Ναυπακτία οι οποίοι διέθεσαν τα χρήματά τους και κατασκεύασαν ξενοδοχεία και περίφημους ξενώνες.

Πρέπει να τονιστεί μάλιστα ότι το έκαναν κυρίως από αγάπη προς τον τόπο τους και όχι για να αποκομίσουν κέρδη. Χάρη λοιπόν σε αυτούς έχουμε σήμερα υπέροχες εγκαταστάσεις διαμονής στα υπέροχα Κρυονέρια, στον αρχοντικό Πλάτανο, στα πανέμορφα χωριά μας Άνω Χώρα, Κάτω Χώρα, Αράχωβα, Τερψιθέα, Ελατού και Λεύκα, στην Αναβρυτή και τον Άγιο Δημήτριο στην Ευηνολίμνη, όπου μπορούν οι επισκέπτες να έχουν μια πολύ ευχάριστη διαμονή κάποιων ημερών οποιαδήποτε εποχή θελήσουν.

Εμείς λοιπόν ως Δήμος Ναυπακτίας χρωστάμε πολλά στη φύση που μας χάρισε αυτό το θείο δώρο αλλά και στους ιδιώτες, οι οποίοι δημιούργησαν όλες τις υποδομές διαμονής από αγάπη προς τον τόπο τους και για αυτό πρέπει να προστατέψουμε τη φύση αλλά να δημιουργήσουμε και τις απαραίτητες υποδομές όπως, καλύτερη πρόσβαση με τη δημιουργία πολύ καλύτερου οδικού δικτύου για περισσότερο τουρισμό και βεβαίως να φροντίζουμε σε καθημερινή βάση για την άμεση λύση όποιων προβλημάτων προκύπτουν.

Ας ηχεί λοιπόν η φράση, όποιος δεν έχει δει την Ορεινή Ναυπακτία δεν έχει δει τίποτα, προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε να μάθουν Έλληνες και Ευρωπαίοι ότι πρέπει να την επισκεφθούν.»

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s