Δελτίο Τύπου Θ. Παπαθανάση, Αντπρόεδρου Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Αντιπροέδρου Ευρωπαίων Φαρμακοποιών

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

« Ο Φαρμακοποιός σύμμαχος στην πρόληψη και την εξοικονόμηση χρημάτων για τα συστήματα Υγείας» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Φαρμακοποιών σε στρογγυλό τραπέζι στο 8o Παγκύπριο Φαρμακευτικό Συνέδριο στη Λευκωσία της Κύπρου.

Κομβικός καθίσταται πλέον ο ρόλος του Φαρμακείου και του Φαρμακοποιού στην Πρωτοβάθμια Υγεία για τη μείωση των δαπανών Υγείας στα σύγχρονα συστήματα Υγείας αν αναλογισθεί κανείς , σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακοποιών (PGEU) ότι 400.000 φαρμακεία εξυπηρετούν καθημερινά 46.000.000 πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ενωση ενώ η μή σωστή συμμόρφωση των ασθενών στη θεραπεία και η λάθος δόση του φαρμάκου έχουν κοστίσει 195.000 ζωές και πάνω από 12 δις ευρώ μόνο το 2017 στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας σε στρογγυλό τραπέζι ο Θανάσης Παπαθανάσης στη διάρκεια του 8oυ Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συνέδριου στη Λευκωσία, με θέμα:

«Ο ρόλος του Φαρμακοποιού σε ένα σύγχρονο σύστημα υγείας».

Η μεγάλη πρόκληση των επομένων δεκαετιών για τα Συστήματα Υγείας και την Κοινωνική Προστασία θα είναι η αντιμετώπιση των νέων αναγκών που δημιουργεί η γήρανση του πληθυσμού , ο επιπολασμός των χρονίων παθήσεων και νοσημάτων, η πολυνοσηρότητα που πλήττει ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους . Η απάντηση από τη σκοπιά της πολιτικής υγείας είναι η πρόληψη μέσω της σωστής και έγκαιρης ενημέρωσης.

«Στόχος μας λοιπόν είναι να αναδείξουμε τα Φαρμακεία σε Υγειονομικά Κέντρα παροχής υπηρεσιών πρόληψης και φαρμακευτικής φροντίδας με κοινωνικό έρεισμα προς τους πολίτες και τους ασθενείς» , κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s