καταγγελίες από την μείζονα αντιπολίτευση του δήμου Ναυπακτίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ»:

«Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (15/10/2018) η δημοτική αρχή έκανε τον απολογισμό πεπραγμένων για το 2017. Ήταν ο τελευταίος απολογισμός της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου και αναδείχθηκε το μεγάλο έλλειμμα που υπάρχει στη διοίκηση του Δήμου μας.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκε από τη δημοτική σύμβουλο κ. Ζιαμπάρα ότι αναγκάσθηκε να προσφύγει στην εισαγγελική αρχή προκειμένου να της δοθούν τα στοιχεία των προσλήψεων προσωπικού στην ΚΕΔΝ. Με αίτησή της που κατέθεσε από 20 Ιουλίου ζητούσε τα στοιχεία που αφορούν προσλήψεις προσωπικού στα ΚΔΑΠ και η διοίκηση της ΚΕΔΝ αρνούνταν συστηματικά να της δώσει.

Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο η κ. Ζιαμπάρα είχε ενημερώσει τον πρόεδρο της ΚΕΔΝ κ. Κονίδα ότι αν μέχρι την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου δεν της δοθούν τα στοιχεία θα ζητήσει εισαγγελική συνδρομή. Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου προσκόμισε εισαγγελική εντολή να της δοθούν τα στοιχεία, γεγονός που, όπως φάνηκε, ενόχλησε σε ακραίο βαθμό τον πρόεδρο της ΚΕΔΝ κ. Κονίδα.

Με αφορμή αυτό ο κ. Κονίδας προέβη σε ανεπίτρεπτες για δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο δημοτικής επιχείρησης ενέργειες. Ανακοίνωσε στο σώμα ότι έχει στοιχεία σε βάρος της προηγούμενης δημοτικής αρχής και της κ. Ζιαμπάρα προσωπικά. Συγκεκριμένα κατήγγειλε ότι :

Δεν έκλεισε το 2014 Τραπεζικούς Λογαριασμούς με μηδενικό υπόλοιπο που δίνουν την ευκαιρία στις τράπεζες να χρεώνουν την ΚΕΔΝ !!!!
Υπάρχει ένα ποσό 117.000€ από το 2012 που όφειλε να επιστρέψει η ΚΕΔΝ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως διαχειριστή του τότε προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που χρηματοδοτούσε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Σύμφωνα με τον κ. Κονίδα το ποσό αυτό αφού η ΚΕΔΝ δεν το επέστρεψε στην Περιφέρεια έπρεπε να το έχει στο ταμείο της ΚΕΔΝ(!!!). Από τη στιγμή που ο κ. Κονίδας δεν μπορεί να βρει το ποσό στο ταμείο της ΚΕΔΝ (!!!) καταλήγει στο συμπέρασμα ότι γι αυτό ευθύνεται η τότε πρόεδρος κ. Ζιαμπάρα (!!!).
Επειδή, λοιπόν, ο κ. Κονίδας δήλωσε ότι δεν γνωρίζει από λογιστική, τού εξηγήθηκε ότι όλα αυτά έχουν αποτυπωθεί στις οικονομικές καταστάσεις της ΚΕΔΝ που έχουν συνταχθεί και εγκριθεί με κάθε νόμιμη διαδικασία μέχρι και το 2014 που παραδόθηκε η εταιρεία στη σημερινή δημοτική αρχή. Του εξηγήθηκε επίσης ότι από το 2015 μέχρι σήμερα, που η εταιρεία διοικείται από τη δημοτική αρχή Λουκόπουλου, ουδέποτε έγινε στο Δημοτικό συμβούλιο απολογισμός του έργου της εταιρείας και ουδέποτε συντάχθηκε Ισολογισμός. Κατά συνέπεια ας αναζητήσει τις ευθύνες πρωτίστως στον εαυτό του και στα στελέχη της δικής του παράταξης που διοικούν την ΚΕΔΝ και να σταματήσει να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα.

Ο κ. Κονίδας δήλωσε ότι περιμένει την έκθεση των ελεγκτών για το συγκεκριμένο θέμα. Το ερώτημα βέβαια που αναδεικνύεται είναι γιατί ο κ. Κονίδας προέβη σε αυτή την απρέπεια χωρίς να έχει το πόρισμα των ελεγκτών στα χέρια του; Είναι προφανές ότι η ενέργεια αυτή υπηρετεί άλλες σκοπιμότητες. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, είπε η κ. Ζιαμπάρα και δήλωσε ότι θα κινήσει η παράταξή της τη διαδικασία διαχειριστικού ελέγχου στην ΚΕΔΝ .

Η δημοτική αρχή Λουκόπουλου μπροστά στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει ενόψει της κρίσης των δημοτών στις εκλογές του Μαϊου επιστρατεύει ό,τι πιο ευτελές την χαρακτηρίζει για να συκοφαντήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Επειδή όμως πρέπει να πέσει άπλετο φως στα καταγγελλόμενα θα κληθούν από εμάς οι αρμόδιες αρχές να απαντήσουν τα ερωτήματα του κ. Κονίδα και της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου και να μάθουν οι δημότες ποιοι και πως διοικούν σήμερα το δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις.»

Ναύπακτος 17 Οκτωβρίου 2018

Advertisements

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “καταγγελίες από την μείζονα αντιπολίτευση του δήμου Ναυπακτίας

 1. Λαβράκι ή γκάφα; Τι είναι τα 117.000 που ανέφερε ο Κονίδας;
  =======================================================

  https://i0.wp.com/www.npress.gr/wp-content/uploads/2017/09/dimotiko.jpg?zoom=2&resize=780%2C405&ssl=1

  Σε σκληρή κόντρα φαίνεται πως θα εξελιχθεί η υπόθεση με τα 117.000 ευρώ από το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι που ανέφερε στο χθεσινό συμβούλιο ο πρόεδρος της Κοινοφελούς εταιρίας του δήμου, Παναγιώτης Κονίδας.

  Η κα Ζιαμπάρα είχε ζητήσει στοιχεία για την λειτουργία της εταιρίας από τον Ιούλιο και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, είχε προειδοποιήσει πως αν δεν τα λάβει μέσα σε μία εβδομάδα, θα ζητήσει εισαγγελική παραγγελία.

  Πράγματι, η δημοτική σύμβουλος πήγε με εισαγγελική παραγγελία και παρέλαβε τα στοιχεία.

  Κατά την χθεσινή συνεδρίαση, συζητήθηκε το θέμα, με τον κύριο Κονίδα να αφήνει αιχμές και υπονοούμενα για την διαχείριση της προηγούμενης δημοτικής αρχής Μπουλέ. Αναφέρθηκε σε «χαμένα» 117.000 από τα ταμεία!!

  Λάδι στην φωτιά έριξαν οι κραυγές των Κοτρωνιά και Σύψα, που ζητούσαν να μάθουν «που πήγαν τα λεφτά»!

  Εκ πρώτης όψεως, φάνηκε για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους!

  Το npress.gr ήρθε σήμερα σε επαφή με την πρώην αντιδήμαρχο, η οποία χαμογελώντας, μας είπε: «Αφού είναι τόσο άσχετοι και δεν μπορούν να διαβάσουν έναν ισολογισμό, θα πάρουν την απάντηση όπως πρέπει»!!

  Το θέμα όπως είναι αναμενόμενο, θα προκαλέσει έντονες τριβές μεταξύ των δύο παρατάξεων. Φαίνεται ξεκάθαρα, πως η σκανδαλολογία θα κυριαρχήσει την προεκλογική περίοδο μέχρι τον Μάιο!!

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s