«Συμμαχία φαρμακοποιών με τους ασθενείς για το θέμα της διακίνησης των φαρμάκων»

«Συμμαχία φαρμακοποιών με τους ασθενείς για το θέμα της διακίνησης των φαρμάκων»

Συνέντευξη τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης

Από το Χαράλαμπο Πετρόχειλο

Τη βούληση των φαρμακοποιών να συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια στο πλαίσιο του σημαντικού ρόλου που έχουν στο σύστημα υγείας για την πρόληψη της θρόμβωσης ως αιτίου των επικίνδυνων και σε κάποιες περιπτώσεις θανατηφόρων περιστατικών , όπως τα εμφράγματα του μυοκαρδίου, τα εγκεφαλικά επεισόδια, οι γάγγραινες των άκρων και οι πνευμονικές εμβολές, εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Αντιπρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ενωσης Φαρμακοποιών κ. Θανάσης Παπαθανάσης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή (Ι.Μ.Ε.Θ.Α) την Τρίτη 9 Οκτωβρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης (13 Οκτωβρίου), με τη συμμετοχή 17 επιστημονικών εταιρειών.

Μιλώντας στο DailyPharmaNews o κ. Παπαθανάσης αφού τόνισε ότι «το φαρμακείο στηρίζει όλες αυτές τις συνέργειες εξήγησε ότι τα φαρμακεία λόγω του ότι έχουν αυτή τη διάταξη και είναι απλωμένα σε όλη τη χώρα έχουν ένα σημαντικό ρόλο και μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στο κομμάτι της πρόληψης που αποτελεί αυτό που λέμε “το Α” στη θρόμβωση αλλά και στο να γίνει σωστά η αγωγή που δίνεται στον ασθενή. Είναι πολύ σημαντικό να ενημερώσουμε τον κόσμο για να μπορεί να αποφύγει τέτοιες καταστάσεις».

Και συνέχισε: «Θέλουμε να κάνουμε συνέργειες τόσο με τους επαγγελματίες υγείας, τις επιστημονικές ιατρικές εταιρείες όσο και με τους Συλλόγους ασθενών. Ήδη έχουμε ξεκινήσει μία προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση και βλέπουμε να μας πλησιάζουν και οι Σύλλογοι ασθενών προκειμένου να επιλύσουμε, σε ό,τι μας αφορά, ζητήματα που έχουν και αφορούν το φάρμακο, όπως για παράδειγμα να δούμε περιπτώσεις σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου ασθενείς αντιμετωπίζουν θέμα στο να βρουν το φάρμακό τους, να πάρουν το φάρμακό τους με αξιοπρέπεια και βέβαια πάντα από το χέρι του φαρμακοποιού τον οποίο συμβουλεύονται και εμπιστεύονται».

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s