Italy vs EU: Όλα γίνονται για να επιβάλλει η Γερμανία υποχρεωτική μετανάστευση και οικονομική πολιτική

Tι κρύβει πραγματικά η σύγκρουση Ρώμης-Βρυξελλών-Βερολίνου; Είναι οικονομική ή πίσω από αυτήν κρίνεται το δικαίωμα ενός κράτους να μην αποδέχεται το πολυπολιτισμικό μοντέλο που επιχειρείται να του επιβληθεί και να αποφασίζει το ίδιο και τα την κοινωνική του πολιτική αλλά και τον αριθμό μεταναστών που θα φιλοξενεί.

Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός εργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, προέβλεψε πως σε έξι μήνες αυτή η Ευρώπη θα έχει τελειώσει και δεν θα αλλάξει ο προϋπολογισμός τον οποίο δεν αποδέχεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο επικεφαλής της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι απάντησε σκληρά στους Ζ.Κ.Γιούνκερ και Πιέρ Μοσκοβισί:

«Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Πιέρ Μοσκοβισί, έχουν καταστρέψει την Ευρώπη»

Η Ιταλία δεν θα δεχτεί μετανάστες από τη Γερμανία σε αντίθεση με την Ελλάδα (που δεν πιέστηκε και πολύ) και κατηγόρησαν την ΕΕ πως επιχειρεί να παρέμβει στα εσωτερικά της χώρας τους και να ρίξει την κυβέρνηση το οποίο δεν απέχει καθόλου από την αλήθεια.

«Το ευρωπαϊκό σύστημα και εκείνο των μέσων ενημέρωσης αποφάσισαν ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει το γρηγορότερο δυνατό. Όσο περισσότερο φέρονται με αυτό τον τρόπο, όμως, τόσο μας κάνουν πιο συμπαγείς» τόνισε ο Ντι Μάιο.

Μετά την προειδοποίηση του στενού συνεργάτη του Ματέο Σαλβίνι, βουλευτή Κλαούντιο Μπόργκι, ότι η Ευρώπη ρισκάρει «παγκόσμια οικονομική καταστροφή» αν προσπαθήσει να κάνει την Ιταλία Ελλάδα, ο Ιταλός υφυπουργός Ανάπτυξης, Μικέλε Γκεράτσι πρόσθεσε:

«Η σημερινή κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας είναι πολύ διαφορετική. Θα δείτε τις επόμενες ημέρες ότι το προτεινόμενο σχέδιο προϋπολογισμού μας προβλέπει αρκετά χρήματα για επενδύσεις. Νομίζω ότι οι περισσότεροι αναλυτές μέχρι τώρα έχουν επικεντρωθεί στο λόγο χρέους μας προς το ΑΕΠ, με έντονη έμφαση στα επίπεδα χρέους. Θέλουμε να επικεντρωθούμε περισσότερο στην κατώτερη πλευρά της εξίσωσης, στην ανάπτυξη της οικονομίας».

Πάντως η Ιταλία έχει τον τρόπο να κάνει την Γερμανία να «ιδρώσει» διότι απλούστατα το μέγεθός της το επιβάλλεις αυτό.

Στο πλαίσιο του TARGET 2 η Ιταλία έχει ένα έλλειμμα το οποίο έφτασε τα 489,1 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας τα οποία δημοσίευσε το Ρeuters.

Τα ανοίγματα των άλλων χωρών στο Target 2, αντιστοιχούν σε απαιτήσεις της Γερμανίας, οι οποίες προσεγγίζουν το ένα τρισ. ευρώ και αρκετοί οικονομολόγοι στη Γερμανία θεωρούν πως σε περίπτωση διάλυσης του ευρώ ή αποχώρησης μιας χώρας από αυτό, τα χρήματα αυτά που οφείλονται στη Γερμανία απλά θα χαθούν.

Οι Ιταλοί το γνωρίζουν αυτό και είναι αποφασισμένοι να πιέσουν μέχρι τέλους για να διασφαλίσουν το δικαίωμά τους να ασκούν οικονομική και κοινωνική πολιτική στη χώρα τους.

Εδώ βέβαια  είναι και η διαφορά της με την Ελλάδα. Το μέγεθός της δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Πάντως η Γερμανία έχει μετατρέψει την ΕΕ σε ζωτικό οικονομικό της χώρο και επέκταση του «Δ Ράιχ». Η Γερμανία λογίζεται ως υπερδύναμη μόνο για έναν απλό λόγο. Διότι υπάρχει η ΕΕ η οποία αποτελεί τον «ζωτικό της χώρο» και οι πολίτες της έχουν μετατραπεί σε υπηκόους της.

Εάν διαλυθεί τότε και η Γερμανία θα γίνει απλά μια κεντροευρωπαϊκή χώρα και τίποτα παραπάνω. Δεν θα μπορεί να συγκριθεί με ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα…


s o u r c e 

 

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s