Θα τινάξουμε την παγκόσμια οικονομία στον αέρα αν μας κάνετε σαν την Ελλάδα λέμε οι ευρωανατρεπτικοί Ιταλοί σε Βρυξέλες-Βερολίνο

«Αν προσπαθήσετε να μας κάνετε Ελλάδα, ρισκάρετε παγκόσμια οικονομική καταστροφή»προειδοποίησε ο βουλευτής και οικονομολόγος Κλαούντιο Μπόργκι, στενός συνεργάτης του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, και υψηλά ιστάμενο στέλεχος της Λέγκας. Ο Μπόργκι χρησιμοποίησε την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας για να προειδοποιήσει τις Βρυξέλλες με παγκόσμια οικονομικό «ολοκαύτωμα», λέγοντας ότι «Κάθε απόπειρα να κάνετε το ίδιο στην Ιταλία θα προκαλούσε παγκόσμια κρίση».

Ο Ιταλός βουλευτής δήλωσε ότι το  χάος που θα προκύψει θα είναι «χίλιες φορές χειρότερο»από αυτό που σημειώθηκε όταν «τα αφεντικά της Ευρώπης κατέστρεψαν οικονομικά την Ελλάδα το 2010 επιβάλλοντας το Μνημόνιο και τις δήθεν μεταρρυθμίσεις».

Η αντι-ευρώ κυβέρνηση της Ιταλίας απέριψε το τελεσιγραφο των Βρυξελών-Βρολίνου με το οποίο δινόταν προθεσία  στη Ρώμη  μέχρι τις 15 Οκτωβρίου για να προβει σε “διορθωτικές κινήσεις” στον προϋπολογισμό,

Μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο απείλησε ότι «αυτή εδώ η Ευρώπη δεν θα υπάρχει σε έξι μήνες που θα γίνουν ευρωεκλογές, σαν τον πολιτικό σεισμό που συνέβη στις εκλογές της 4ης Μάρτιου στην Ιταλία θα γίνει πολιτικός σεισμός στις ευρωεκλογές του Μαΐου».«Οι προβλέψεις δεν γίνονται υποθετικά. Είμαστε βέβαιοι ότι με την ανάπτυξή μας θα καταφέρουμε να αποπληρώσουμε το χρέος και να μειώσουμε το έλλειμμα», τόνισε νωρίτερα από το Μιλάνο ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων.

Την Παρασκευή ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βαλντις Ντομπρόβσκις απέστειλαν επιστολή στον ιταλό υπουργό Οικονομικών Τζοβάνι Τρία, με την οποία εξέφρασαν φόβους για την αύξηση του δημοσίου ελλείμματος της χώρας.

Την ιδία ώρα, σε συνέντευξή του σε αυστριακές εφημερίδες, ο πρόεδρος της Κομισιόν, απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος μιας δεύτερης Ελλάδας για την Ευρώπη τόνισε ότι«αν έλεγα κάτι τέτοιο οι Ιταλοί θα αναστατώνονταν ξανά… Δεν συγκρίνω την Ελλάδα με την Ιταλία, πρόσθεσε, πάρα τα υψηλή επίπεδα χρέους και το υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα”.

Ο «αλκοολοκός» Ζ.Κ.Γιούνκερ, όπως τον χαρακτήρισε ο Μ.Σαλβίνι εμμέσως πλην σσαφώς, επισήμανε ότι «έγκειται στους ιταλούς διαμορφωτές πολιτικής να βρουν κανόνες και μέτρα που θα επιτρέψουν στην Ιταλία να παραμείνει εντός των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών στόχων».

Στη σύγκρουσή της χωρίς “κολοτούμπες’ με τις Βρυξέλες – Βερολίνο, η αντ-ευρώ Ιταλική κυβέρνηση, στηρίζεται στς ακόλουθους τρεις παράγοντες :

Κατά πρώτο λόγο, στην εράστια δημοφιλία της και την εκλογική της βάση. Η πρώτη ξεπερνά το 75% και η δεύτερη το 65% βάσει των εκλογικών αποτελεσμάτων του Μαρτίου. Είναι η κυβέρνηση με την μεγαλύτερη εκλογική βάση στην Ε.Ε.

Κατά δεύτερο, στη στήριξη του προέδρου των ΗΠΑ Ν.Τραμπ, ο οποίος  δήλωσε στον Ιταλό πρωθυπουργό Μ.Κόντι στο πρόσφατο ταξίδι του τελευταίου στην Ουάσιγκτον ότι «Οι ΗΠΑ θα σταθούν δίπλα στην Ιταλία για να σπάσουν τα δεσμά των γραφειοκρατών των Βρυξελλών»

Και τριτο, στο ότι σε επτά μήνες με τις ευρωεκλογές του Μαίου 2019, θα υπάρξουν ανατρεπτικές στις ισοροπίες του ευρωκοινοβουλίου με την αλαντώση αύξηση της δύναμης των ευρωανατρεπτικών δυνάμεων και την αποδυνάμωση της γερμανικής κυριαρχία ςστην Ευρώπη.


 B R A V I S S I M O            I T A L I A     !!!   !!!   !!!

Advertisements

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Θα τινάξουμε την παγκόσμια οικονομία στον αέρα αν μας κάνετε σαν την Ελλάδα λέμε οι ευρωανατρεπτικοί Ιταλοί σε Βρυξέλες-Βερολίνο

 1. Ευρωπαϊκή κατάντια
  ===================================

  _____________________________________________________________________________________
  Από τη Δρ Ελένη Παπαδοπούλου*
  *Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle
  ______________________________________________________________________________________

  Οι εικόνες με Μακρόν και Γιούνκερ που δεν συνάδουν με το αξίωμά τους
  —————————————————————————————————–
  Π ριν από λίγες ημέρες στη Γαλλία ο πρόεδρός της Μακρόν φωτογραφήθηκε με ημίγυμνους μαύρους σε ιδιαίτερα φιλικό ύφος, ωσάν να μην ήταν πρόεδρος, αλλά κανένας κολλητός τους από το σχολείο. Μάλιστα σε μία από τις φωτογραφίες ο ημίγυμνος νεαρός μαύρος, με το μποξεράκι να προεξέχει από ένα σχετικά κατεβασμένο τζιν, προέτεινε το μεσαίο δάχτυλό του, ενώ ο πρόεδρος Μακρόν χασκογελούσε δίπλα του, χωρίς σακάκι.

  Δίπλα του βρισκόταν έτερος μαύρος νεαρός με φανελάκι και χοντρή αλυσίδα. Το όλο σκηνικό θύμιζε πενταήμερη εκδρομή του σχολείου με την τρελοπαρέα. Κοινώς, σοβαρότης μηδέν.

  Το περιστατικό σχολίασε η Μαρίν Λεπέν, η οποία ορθώς είπε ότι η Γαλλία δεν αξίζει κάτι τέτοιο και ότι όλο αυτό είναι ασυγχώρητο. Η απάντηση του Μακρόν ήταν ότι η Λεπέν είναι ακροδεξιά. Αλλο στέλεχος του κόμματός του σχολίασε ότι η Λεπέν είναι ρατσίστρια και τα λέει αυτά επειδή αυτοί που φωτογραφίζονται με τον Μακρόν είναι μαύροι. Ο σεβασμός του θεσμού του Γάλλου προέδρου είναι προφανώς «ακροδεξιό» βίτσιο για τον Μακρόν και τους συν αυτώ. Ασε που έχει και ρατσιστικές προεκτάσεις.

  Πριν από λίγο καιρό είχαμε δει τον Γιούνκερ να τρεκλίζει, προφανώς πιωμένος. Αλλωστε υπήρξαν μαρτυρίες ανθρώπων που εκείνη την ώρα ήταν δίπλα του. Αφού βούιξε ο τόπος ότι είναι αλκοολικός, βγήκαν τα παπαγαλάκια να μας πουν ότι είχε τα λουμπάγκα του, ασχέτως βέβαια που το μάτι ήταν γλαρό και αλλού πατούσε, αλλού βρισκόταν.

  Σ τις παλιές καλές εποχές, εκείνες τις «εθνικιστικές», τις «μη προοδευτικές», όταν υπήρχαν αξίες και σεβασμός, όταν υπήρχαν κανονικοί πολιτικοί και όχι ανδρείκελα, τέτοια συμπεριφορά θα σήμαινε άμεση καθαίρεση από κάθε πολιτικό αξίωμα. Η διαπόμπευση θα ήταν τέτοια που ο πολιτικός, αν δεν αυτοκτονούσε, θα εξαφανιζόταν από προσώπου γης.

  Στις ημέρες μας, που δεν είμαστε έτσι «συντηρητικοί», είμαστε κάπως πιο «μοντέρνοι» και «προοδευτικοί», δεν έγινε και τίποτα αν ο Ευρωπαίος αξιωματούχος είναι σουρωμένος ή ο Γάλλος πρόεδρος αγκαλιάζει ημίγυμνους μαύρους που κάνουν άσεμνες χειρονομίες. Οταν βέβαια δεν σέβεσαι τον ίδιο σου τον εαυτό, είναι δυνατόν να σεβαστείς τον θεσμό που εκπροσωπείς; Θα τον ξεφτιλίσεις, όπως ξεφτιλίζεις και την ίδια σου την ύπαρξη.

  Το πρόβλημα ξεκινάει όταν τέτοια άτομα βρίσκονται σε ισχυρές θέσεις και κουνάνε το δάχτυλο σε άλλους σαφώς πολύ πιο σοβαρούς ηγέτες της Ευρώπης. Υπάρχει περίπτωση να υπολογίσει πλέον κανείς τον Μακρόν ή τον Γιούνκερ; Ο,τι και να πουν, θα τους συνοδεύουν για πάντα αυτές οι γελοίες εικόνες.

  _________________________________________________________________________

  Πηγή:
  https://www.dimokratianews.gr

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s