ΑΧΕΠΑ (ΑΗΕΡΑ): Η »μεγάλη» φιλελληνική Οργάνωση – μεγάλη στα χαρτιά & στα λόγια??? Για τη Μακεδονία μας έπραξε κάτι???

ΑΧΕΠΑ (ΑΗΕΡΑ): Η »μεγάλη» φιλελληνική Οργάνωση, που προσβάλει την Ομογένεια και δεν τιμά το όνομά της
Αν και αποκαλείται »Εκπαιδευτική Προοδευτική», η Οργάνωση ΔΕΝ δημιούργησε στις ΗΠΑ, ένα Δημοτικό Σχολείο, ένα Γυμνάσιο, ένα Πανεπιστήμιο, ελληνικού ενδιαφέροντος

ΑΧΕΠΑ-μέλη ΗΠΑ με... φέσια

Τον χρόνο 1922 ιδρύθηκε στην πόλη Ατλάντα της Πολιτείας Τζόρτζια των ΗΠΑ, η ΑΗΕΡΑ (American Hellenic Educational Progressive Association, δηλ. »Αμερικανο-Ελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Οργάνωση») γιά να προστατεύονται οι ‘Ελληνες μετανάστες της περιοχής, από τις ρατσιστικές επιθέσεις της ΚΚΚ (Κου Κλουξ Κλαν). Από τότε ίσαμε τώρα, άλλαξαν πολλά στην Οργάνωση, ενώ ουδέποτε υπήρξε ουσιαστικά »ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Προοδευτική Οργάνωση».
Με μέλη ηλικιωμένους ‘Ελληνες μετανάστες σήμερα, τα τμήματά της ασχολούνται μόνο με την καλοπέραση των μελών. Σε όποια εκδήλωση της ΑΗΕΠΑ πάει κάποιος, νομίζει ότι ευρίσκεται σε…γηροκομείο. Στην Οργάνωση, ο μέσος όρος ηλικίας των μελών είναι τα 70 χρόνια. Τα μέλη σήμερα είναι, βασικά, ‘Ελληνες μετανάστες της περιόδου 1960-1975, που εξασφάλιζαν »πιστοποιητικά κοινωνικών-πολιτικών φρονημάτων» από τις »αρχές» της Ελλάδας, γιά να έρθουν ως μετανάστες στις ΗΠΑ. Αλλά, αρκετοί έφταναν στις ΗΠΑ και λαθραία, ως πληρώματα εμπορικών πλοίων. Και οι παλαιότεροι τους έλεγαν: »Γιά να φαίνεσαι σπουδαίος, πρέπει να δηλώνεις Ρεπουμπλικανός, να είσαι μέλος της ΑΧΕΠΑ και να γίνεις, αν είναι κατορθωτό, Μασόνος». Τώρα, οι »λαθραίοι» ‘Ελληνες της περιόδου 1960-1975, υποστηρίζουν θερμά την πολιτική Τραμπ κατά των…λαθραίων μεταναστών.
Ο »μύθος» της ΑΧΕΠΑ διαλύθηκε την περίοδο της δικτατορίας στην Ελλάδα, όταν, η Οργάνωση, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής (1968), έκανε συνέδριο στην Αθήνα, γιά να στηρίξει την »χούντα των συνταγματαρχών», με υπόδειξη της αμερικάνικης κυβέρνησης (Νίξον). Αλλά το σημείωμα αυτό δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί μς τις »υπόγειες διαδρομές» ΑΧΕΠΑ και μυστικών (ή φανερών) Υπηρεσιών των ΗΠΑ, γιά τον αφελληνισμό των Ελλήνων μεταναστών, μέσω άγριας μορφής αμερικανοποίησης.
Η ηγεσία της, διαχρονικά, φρόντισε να αξιοποιήσει προγράμματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, όπως αυτό με τα γηροκομεία. Σήμερα η ΑΧΕΠΑ έχει περίπου 4.800 διαμερίσματα σε συγκροτήματα γηροκομείων (μόνο γιά τα μέλη της) σε 21 Πολιτείες των ΗΠΑ, που βασικά χρηματοδοτούνται από την αμερικάνικη κυβέρνηση, μέσω ΗUD. Ακόμα και το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στην Ελλάδα (αρχές δεκαετίας ’50), φιάχτηκε με χρήματα (σε μεγάλο ποσοστό) της αμερικάνικης κυβέρνησης, μέσω της ΑΧΕΠΑ.

Αμερικανοποίηση:

Στα τμήματα (chapters) της ΑΧΕΠΑ, στις συνεδριάσεις κλπ, ομιλείται ΜΟΝΟ η αγγλική. Το ίδιο και σε όλες τις εκδηλώσεις της, που είναι, βασικά »φαγοπότια», ΜΟΝΟ γιά τα μέλη της. Ακόμα και υποτροφίες μικρών ποσών, δίνονται ΜΟΝΟ σε παιδιά μελών της. ‘Οσοι εγγράφονται μέλη σήμερα, είναι, οι περισσότεροι, επαγγελματίες-επιχειρηματίες, γιά προσέλκυση πελατών. Ενδεικτικό και το γεγονός ότι στις »χοροεσπερίδες» των τμημάτων της ΑΗΕΠΑ, ακόμα και οι ορχήστρες »που βαράνε στον γάμο του καραγκιόζη», πρέπει να είναι, οι οργανοπαίκτες, μέλη της ΑΧΕΠΑ.
Η Οργάνωση ΔΕΝ ασχολείται με τα εθνικά θέματα Ελλάδας και Κύπρου, επειδή »η νομοθεσία στις ΗΠΑ δεν της το επιτρέπει, είναι δηλωμένη ως εκπαιδευτική-φιλανθρωπική Οργάνωση. Και αν το πράξει θα χάσει την ομοσπονδιακή οικονομική βοήθεια». Αλλά στήριξε την »χούντα των συνταγματαρχών», στην Ελλάδα και »κάρφωνε», τότε, στα Προξενεία, Ομογενείς αντιχουντικούς.
Και αφού η Οργάνωση ΔΕΝ κάνει οτιδήποτε γιά Ελλάδα-Κύπρο, γιά την Ομογένεια, γιά την ελληνική Παιδεία των παιδιών Ομογενών (έστω των μελών της), γιά την διατήρηση των ελληνικών παραδόσεων κ.ά., αφού έχει αμερικανοποιηθεί τόσο πολύ, γιατί ακόμα την θεωρούμε -εσφαλμένα- ως δήθεν »σπουδαία» γιά τον Ελληνισμό;
Θα περίμενε κανείς όλα αυτά τα χρόνια, η φιλελληνική μεγάλη Οργάνωση, να τιμήσει, το ελάχιστο, το όνομά της: »ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Προοδευτική». Δυστυχώς, δεν το έπραξε, ενώ έχει χρήματα. Δεν εδημιούργησε ένα Ελληνοαμερικάνικο Δημοτικό Σχολείο, ένα Γυμνάσιο, ένα Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ. Δεν βοήθησε ουσιαστικά π.χ. φοιτητές από την Ελλάδα ή την Ομογένεια. Δηλαδή, ομιλούμε γιά »κλειστή λέσχη ημέτερων μελών», που ασχολούνται με την καλοπέρασή τους. Τα δε οικονομικά σκάνδαλα στην Οργάνωση, πολλά, ηχηρά και προστατευόμενα.
Κατά συνέπεια, γιά ΠΟΙΑ »Εκπαιδευτική Προοδευτική Οργάνωση» ομιλούμε; Αυτή των αμερικανοποιημένων ηλικιωμένων μελών, που φροντίζουν μόνο την καλοπέρασή τους και διαμαρτύρονται επειδή η πλειοψηφία των Ομογενών -δικαιολογημένα- τους αποκαλεί »νεο-γενίτσαρους»;;;

ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ Η  ΑΧΕΠΑ (ΑΗΕΡΑ) – ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ :  ΑΠΟΛΥΤΩΣ  ΤΙΠΟΤΑ!!!
«Από θαμπούς δερβίσηδες και στέρφους μανταρίνους / κι από τους χαλκοπράσινους η Πολιτεία πατιέται.
Χαρά στους χασομέρηδες! Χαρά στους Αρλεκίνους! / Σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός και δασκαλοκρατιέται.
Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, / ραγιάδες έχεις, μάνα γη, σκυφτούς γιά το χαράτσι.
Κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα / των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι.
Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι / και Μαμμωνάδες βάρβαροι και χαύνοι λεβαντίνοι.
Λύκοι, κοπάδια, οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι / και οι χαροκόποι αδιάντροποι και πόρνη η Ρωμιοσύνη!»
(Κωστής Παλαμάς, »Γύριζε», 1908)

»Θερμοπύλες» ΔΕΝ φυλάσσονται με »εφιάλτες»

»Τα κάστρα πέφτουν από μέσα», ανοίγοντας »κερκόπορτες». Και »Θερμοπύλες» δεν φυλάσσονται με »εφιάλτες», τους οποίους ο αποκαλούμενος… »σοφός λαός» Ελλάδας, επιλέγει και στέλνει στην Βουλή και στην Κυβέρνηση. Ας πρόσεχε, επειδή «η ψήφος είναι πιό δυνατή από την σφαίρα. Με την σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις έναν εχθρό, με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον της χώρας σου και των παιδιών σου», όπως είπε ο Αβραάμ Λίνκολν.
‘Ενα νέο ‘Εθνος-Κράτος δημιουργήθηκε στα Βαλκάνια 17 Ιουνίου 2018. Η (βόρεια) »Μακεδονία». Με όνομα γλώσσας »μακεδονική», άσχετα αν είναι σλαβο-βουλγαρική και με ιθαγένεια γιά τους πολίτες του, »Μακεδόνας/ Βόρειας Μακεδονίας». Με την σύμπραξη, επιθυμία, υπογραφή ελληνικής κυβέρνησης, που την στηρίζει, »διαμαρτυρόμενη» και η διπρόσωπη αξιωματική αντιπολίτευση. Ο προσδιορισμός »βόρεια» είναι μεγάλο λάθος, επειδή παραπέμπει και σε »νότια». Γιά σύνθετη ονομασία, η επιλογή θα έπρεπε να είναι »Νέα Μακεδονία», που παραπέμπει και σε παλιά, δηλ. αυθεντική. Αν και είχε επιλογή μεταξύ »νέας» και »βόρειας», η ελληνική κυβέρνηση προτίμησε την »βόρεια».
Πέντε φορές αποκάλεσε »Μακεδόνες» (σκέτο) τους πολίτες της χώρας του, ο πρωθυπουργός της »Βόρειας Μακεδονίας», Ζάεφ, στην τελετή υπογραφής συμφωνίας στις Πρέσπες (17 Ιουνίου ’18), χωρίς αντίδραση των παρόντων πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών Ελλάδας.
Είναι θέμα χρόνου το νέο ‘Εθνος-Κράτος στα Βαλκάνια, να επιδιώξει μετατροπή του σε »Μακεδονία του Αιγαίου», με την βοήθεια »υπερδυνάμεων». Γνωστή, δοκιμασμένη η πρακτική τους γιά διαμελισμό κρατών, στα Βαλκάνια και στην Μέση Ανατολή.

Eίναι θέμα χρόνου να αρχίσουν οι Σκοπιανοί ενέργειες, γιά »αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας», μέσα στην Ελλάδα.
Αλλά, ποιοί να ενδιαφερθούν; Oι κρατικοδίαιτοι, διαπλεκόμενοι-διαφθαρμένοι ‘Ελληνες πολιτικοί των »κομμάτων εξουσίας» ή ο αποβλακωμένος λαός;;; Θα υπάρχει Ελλάδα, όπως την γνωρίζουμε, σε 20-30 χρόνια; Η (εθνική) αποδόμηση του χρεοκοπημένου »προτεκτοράτου», πολιτιστική, γλωσσική, οικονομική, εκπαιδευτική, ιστορική, εδαφική κλπ, είναι σε εξέλιξη, είναι γεγονός.

Ο τιμημένος με »Νόμπελ» ποιητής μας, Οδυσσέας Ελύτης, έγραψε: «’Ελληνας είναι αυτός που αναγνωρίζει τον εαυτό του και ζει με ελληνικό τρόπο. Δηλαδή, ορθώς και όρθιος». Οι κυβερνώντες την Ελλάδα, από τα ‘Ιμια, ίσαμε τώρα με όνομα Μακεδονία, με ενδιάμεσο μνημονιακό ξεπούλημα και φτωχοποίηση του λαού, επέλεξαν να ζουν και να πορεύονται, ως μικροί νεο-έλληνες, σερνόμενοι.

Η κατάντια του σάπιου-διεφθαρμένου κράτους της Ελλάδας, πιστοποιείται από τις χαμηλού επίπεδου »οπαδικές» συζητήσεις στην Βουλή, γιά σοβαρά, υποτίθεται, θέματα (»εθνικά» κ.ά.), αλλά και από τις -χαμηλού επίπεδου- »δηλώσεις, κοκορομαχίες» Ελλήνων πολιτικών, που ζημιώνουν την Δημοκρατία και βασανίζουν την χώρα, διαβιώνοντας κρατικοδίαιτα, παρασιτικά, διαπλεκόμενα, εις βάρος της. Οι οποίοι, ως ευθυνόφοβοι, εκφράζονται με…»κύκλους» και… »πηγές»!!! Τα δε »τιτιβίσματά» τους (στο twitter), πιστοποιούν το χαμηλό τους επίπεδο.
Οι σημερινοί μικρο-μέτριοι πολιτικοί Ελλάδας των κρατικοδίαιτων »κομμάτων εξουσίας», της ασυλίας, παραγραφής, ατιμωρησίας, αδυνατούν να ασχοληθούν με το σήμερα και ειδικά το αύριο, γεγονός που πιστοποιεί την αχρηστία τους. Γι’ αυτό, μόνιμα ασχολούνται με το διχαστικό χτες.

Μία λεπτομέρεια: Θα έπρεπε να γνωρίζει ο πρωθυπουργός Ελλάδας, ότι μετά το »στύψιμο λεμονιού», η »λεμονόκουπα» πετιέται στα σκουπίδια. Πάγια πρακτική των »μεγάλων», με τους πρόθυμους, γιά τις »βρώμικες δουλειές». Κι εκεί θα οδηγήσει η δουλική »υποταγή» στις επιθυμίες ΗΠΑ-Γερμανίας γιά να τελειώνει η υπόθεση »Μακεδονία-Σκόπια», ώστε να ενταχθούν από το… παράθυρο σε ΝΑΤΟ και Ευρ. ‘Ενωση, με πρόσκαιρα μικροανταλλάγματα στον Τσίπρα, γιά λίγους μήνες κυβερνητικής »εξουσίας». ‘Εχουν μεγάλη σημασία και τα υποκριτικά »μπράβο» από Ευρωπαίους, Αμερικανούς, ακόμα και από τον… Τζορτζ Σόρος, στον »πρόθυμο» και ανιστόρητο, ‘Ελληνα πρωθυπουργό.

Σημ.: Η κατάντια των »γηπεδικού επίπεδου» με δόση »μποξ-πάλης», διαπλεκόμενων ΜΜΕ Ελλάδας, πιστοποιείται από την ακόλουθη ανάρτηση-διαφήμιση εκπομπής σε »τηλεοπτική χαβούζα» (16 Ιουνίου ’18): «Ο Νίκος Φίλης (μοιάζει ολίγον με Βούδα, αλλά πρόκειται περί σουπιάς με δηλητηριώδες μελάνι), αντιμετωπίζει τον (γνωστό τοις πάσι -κι άνευ ετέρου σχολίου) Αδωνη Γεωργιάδη στο «Ακραίως» (ΣΚΑΙ). Διαιτητής (FIFA και FIBA μαζί) ο Τάκης Χατζής. Πολύ δυνατό ματς».

Η ΕΙΔΗΣΗ: Μετά την υπογραφή της συμφωνίας γιά »Βόρεια Μακεδονία» στις Πρέσπες, οι Θεσσαλονικείς του Μπουτάρη, »αντιδρούν», ανακοινώνοντας: «Από τις 20 μέχρι και τις 23 Ιουνίου 2018, θα πραγματοποιηθεί για έβδομη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη το φεστιβάλ Thessaloniki Pride, «για την αγάπη και την αποδοχή των γκέι, λεσβιών, bi, τρανς, queer και intersex ανθρώπων»».


Advertisements

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΑΧΕΠΑ (ΑΗΕΡΑ): Η »μεγάλη» φιλελληνική Οργάνωση – μεγάλη στα χαρτιά & στα λόγια??? Για τη Μακεδονία μας έπραξε κάτι???

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s