ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 25 ΓΕΝΑΡΗ 1941~ στους ουρανούς της Κλεισούρας

https://i2.wp.com/mm.iit.uni-miskolc.hu/Data/Winx/kpwork/pic/p24/p24_3.jpg

Οι Ιταλοί αναδιοργάνωσαν τον αεροπορικό στόλο τους, αντικαθιστώντας μια Μοίρα υδροπλάνων Ζ 506bis με Z 1007bis, ενώ μία Σμηναρχία Βομβαρδισμού έφυγε για τη Λιβύη και μερικές μονάδες με SM-79 εγκαταστάθηκαν από την Αλβανία στην Ιταλία. Προς το τέλος του μήνα, η τακτική των βομβαρδισμών για τις δύο αεροπορίες παρέμεινε αμετάβλητη: Βομβαρδισμοί πόλεων για τους Ιταλούς, τακτικοί στόχοι (φάλαγγες, αεροδρόμια, λιμάνια) για την ΕΒΑ.

https://i1.wp.com/www.kostaskavvathias.com/images/phocagallery/WorldWar2/thumbs/phoca_thumb_l_a%20few%20brave%20aviators.jpg

Στις 25 / 1 / 1941 βομβαρδίστηκε έντονα από CANT Z.1007bis η Θεσσαλονίκη, με σημαντικές ζημιές σε αποθήκες πετρελαίου και σιδηροδρομικού υλικού.
Κατά την αντιμετώπιση αυτών των επιδρομών, καταρρίφθηκε από το PZL-24 του Σμηναγού Αντωνίου της 22ης Μοίρας, ένα από αυτά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο ίδιος κατέρριψε ένα βομβαρδιστικό FIAT BR.20, πιθανότατα της 116ης Σμηναρχίας στην περιοχή της Κλεισούρας, ενώ ένα ακόμα κατέρριψε ο Σμηναγός Κέλλας και ένα ο Επισμηνίας Αργυρόπουλος.


greekworldhistory

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s