ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Πεσόντες αεροπόροι μας, στις 30 Δεκεμβρίου 1940

Λάρισα – Αεροδρόμιο Καζακλάρ

https://galanoleykoblog.files.wordpress.com/2017/12/30-12-40-a.jpg?w=640

https://galanoleykoblog.files.wordpress.com/2015/12/blenheim-iv-30-12-40.jpg?w=640

Αντισμήναρχος ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Βασιλείου

Γεννήθηκε το 1908 στην Αθήνα.

Τον Μάρτιο του 1926 γράφτηκε στη δύναμη της Στρατιωτικής Σχολής Αεροπορίας για να εκπαιδευτεί ως χειριστής αεροπόρος. Πήρε το πτυχίο του τον Νοέμβριο του 1927 και ονομάστηκε Λοχίας.

Επισμηναγός ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Ιωάννου

Γεννήθηκε το 1904 στη Σπηλιά Χανίων.

Τον Σεπτέμβριο του 1924 κατατάχθηκε ως εθελοντής στη Στρατιωτική Σχολή Αεροπορίας για να εκπαιδευτεί ως χειριστή αεροπόρος. Πήρε το πτυχίο του τον Οκτώβριο του 1925.

Ανθυποσμηναγός ΓΚΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ιωάννου

Γεννήθηκε το 1911 στα Λεύκα Πάρου.

Κατατάχθηκε στην Αεροπορία ως εθελοντής τον Δεκέμβριο του 1929. Εκπαιδεύτηκε ως φωτογράφος-παρατηρητής και παίρνοντας το πτυχίο του τον Αύγουστο του 1932 ονομάστηκε Σμηνίας. Αργότερα, τον Ιούνιο του 1937, μετατάχθηκε στην ειδικότητα του βομβαρδιστή-πολυβολητή.
————————————————
Σκοτώθηκαν στις 30 Δεκεμβρίου 1940, λόγω πτώσεως του αεροπλάνου τους, τύπου Blenheimτης 32ης Μοίρας Βομβαρδισμού, στο οποίο επέβαιναν (Ορφανίδης-χειριστής, Αναστασάκης και Γκίκας-πλήρωμα) και εκρήξεως των βομβών του, μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο του Καζακλάρ (Αμπελώνα) Λάρισας, για εκτέλεση αποστολής βομβαρδισμού στόχων στην Βόρειο Ήπειρο.


Βόρειος Ἠπειρος, τομέας Β’ ΣΣ

 

https://galanoleykoblog.files.wordpress.com/2017/12/30-12-40-b.jpg?w=640

Σμηναγός ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΚΛΕΑΝΘΗΣ του Κλήμεντος

Γεννήθηκε το 1918 στην Αθήνα.

Τον Οκτώβριο του 1935 εισήλθε στη Σχολή Αεροπορίας απ’ όπου αποφοίτησε τον Αύγουστο του 1938 με τον βαθμό του Ανθυποσμηναγού και πτυχίο χειριστή.

Ανθυποσμηναγός ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Φωτίου

Γεννήθηκε το 1917 στη Θεσσαλονίκη.

Τον Απρίλιο του 1939 κατατάχθηκε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού Σύρου. Αποφοίτησε τον Ιανουάριο του 1940 και ακολούθως εκπαιδεύτηκε ως Πολυβολητής-Βομβαρδιστής. Παίρνοντας το πτυχίο του τον Ιούλιο μετατάχθηκε στην Αεροπορία ως Έφεδρος Αρχισμηνίας.

Ανθυποσμηναγός ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου

Γεννήθηκε το 1914 στο Σουφλί Έβρου.

Τον Απρίλιο του 1939 κατατάχθηκε ως μαθητής στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πυροβολικού Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησε τον Ιανουάριο του 1940. Ακολούθως εκπαιδεύτηκε στη Σχολή Γενικής Εκπαιδεύσεως και Ειδικοτήτων ως Βομβαρδιστής-Πυροβολητής. Παίρνοντας το πτυχίο του τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου μετατάχθηκε στην Αεροπορία ως Έφεδρος Αρχισμηνίας.
——————————————————–
Σκοτώθηκᾱν στις 30 Δεκεμβρίου 1940, κατά τη διάρκεια πολεμικής αποστολής αναγνωρίσεως και βομβαρδισμού στόχων στην Βόρειο Ἠπειρο, πάνω από τον τομέα του Β’ Σώματος Στρατού, επιβαίνοντας σε αεροσκάφος Blenheim της 32ης Μοίρας Βομβαρδισμού (Χατζηιωάννου-χειριστής, Σωτηριάδης και Αραμπατζής-πλήρωμα), το οποίο καταρρίφθηκε.

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s