ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Υποσμηναγός ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, 24 Σεπ. 1943

https://galanoleykoblog.files.wordpress.com/2016/09/ceb2ceb1cf83ceb9cebbceb5ceb9ceacceb4ceb7cf82-1943.jpg?w=299&h=337

Γεννήθηκε το 1911 στα Σέρβια Κοζάνης.

Το 1927 κατατάχθηκε στη δύναμη των μαθητών της Σχολής Τεχνητών Αεροπορίας ως ιδιώτης.

Εκτελέστηκε από τους Γερμανούς, στις 24 Σεπτεμβρίου 1943 στη Βέροια, ενώ εκτελούσε αποστολή του Στρατού Μέσης Ανατολής.


ΠΑ.Σ.ΟΙ.Π.Α.

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Υποσμηναγός ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, 24 Σεπ. 1943

 1. ΣΆΒΒΑΤΟ, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2017

  Η Τουρκία, απάντησε για το δημοψήφισμα στο ιρακινό Κουρδιστάν
  —————————————————————————————-

  CC BY 2.0 / Sammy Six / Erbil, Ιρακινό Κουρδιστάν
  Ιρακινό Κουρδιστάν. Φωτογραφία αρχείου

  ΑΓΚΥΡΑ, 23 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti.

  Το Υπουργικό Συμβούλιο της Τουρκίας κατά τη συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν έχει λάβει μια σειρά από μέτρα για την αντιμετώπιση του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της κουρδικής αυτονομίας του Ιράκ, ωστόσο είναι πολύ νώρίς να τα ανακοινώσουμε, δήλωσε ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός Μπεκίρ Μπότζαγκ το Σάββατο.

  Νωρίτερα, ο επικεφαλής του ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζάνι, δήλωσε ότι η περιοχή δεν θα αναβάλει το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας παρά την πίεση που δεχεται από τη Βαγδάτη, , και θα διατηρήσει την προγραμματισμένη ημερομηνία της 25ης Σεπτεμβρίου.

  ‘Συζητήσαμε όλες τις επιλογές, σε περίπτωση που ακυρωθεί το δημοψήφισμα, και στην περίπτωση που γίνει. Η Τουρκία έχει απόφασίσει με σοβαρότητα και θα συμπεριφερθεί σύμφωνα με τα συμφέροντα της εθνικής της ασφάλειας. Έχουμε κάνει σχέδια εναντίον όλων των απειλών και ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν. Δεν θεωρούμε σωστό να τα ανακοινώσουμε ακόμη. Υπολογίσαμε όλα τα μέτρα και τις συνέπειές τους ‘, δήλωσε ο Μποζδάγκ στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου.

  Σημείωσε ότι το δημοψήφισμα αποτελεί άμεση απειλή για την Εθνική ασφάλεια της Τουρκίας, εντείνει τις εντάσεις στην περιοχή και μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες συνέπειες.

  ‘Όλες οι χώρες που γειτνιάζουν με το Ιράκ κατηγορούν κατηγορηματικά το δημοψήφισμα, όπως και η διεθνής κοινότητα. Δεν υποστηρίζουν εκεί όλοι την κουρδική αυτονομία, γιατί στην περιοχή αυτή ζουν όχι μόνο Κούρδοι, αλλά Τούρκοι και Άραβες. Για άλλη μια φορά, καλώ την κουρδική διοίκηση να δείξει κοινή λογική και να εγκαταλείψει το δημοψήφισμα. Αυτό δεν είναι ένα ζήτημα που πρέπει να λυθεί με συναισθήματα. Ελπίζουμε ότι θα έλθουν στα συγκαλά τους. Υπάρχει ακόμα χρόνος ‘, δήλωσε ο Μποζντάγκ.

  Πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι ενάντια στην διενέργεια του δημοψηφίσματος και επιμένει στην κατάργησή του. Ο Bozdag υπενθύμισε τις συμφωνίες με το Ιράκ σε άλλες εποχές , βάσει των οποίων η Άγκυρα μπορεί να ενεργήσει σε περίπτωση διενέργειας δημοψηφίσματος, χωρίς να διευκρινίσει πώς.

  _____________________________________________________________________
  https://ria.ru/

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s